Борисов за строгите мерки: Хората не носят маски, не спазват дистанция

Здравето на хората било на първо място независимо от цената
Обновена: 18 мар 2021 10:38 | 18 мар 2021 10:38, Камелия Цветанова
628
Борисов за строгите мерки: Хората не носят маски, не спазват дистанция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Никога не съм се ръководил от това дали всички ще ни харесват или обратното. Изборите идват и си отиват. Здравето на хората за нас винаги е на първо място, дори да понесем политическа щета от нашите опоненти. Мисля, че целият бизнес знаеше какви усилия полагахме и полагаме, за да работят във възможно най-меките мерки“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на работно съвещание с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на Националния оперативен щаб, съобщиха от пресслужбата на МС.

Още по темата

Борисов коментира, че до 31 март ще се приложат най-строги противоепидемични мерки, защото животът и здравето на хората са най-важни.

„Мерките следва да се въведат за всички места, където има струпване на хора като големи магазини, училищата, ресторантити“, обясни той.

Министър-председателят изтъкна, че настоящите либерални мерки у нас не се спазват, хората не носят маски, не са на дистанция, системата е претоварена и разпореди на здравните власти да предприемат налагащите се спешни действия.

„Преценявайте вие, имате моето разрешение да направите най-доброто от медицинска гледна точка. Стотици милиони се изляха в здравеопазването, за да предпазим живота и здравето на хората, действайте“, каза още министър-председателят Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


628
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
448
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО СЕ ПЛАШИ ВАКСИНАТА ДА НЕ МУ УБИЕ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПЕТОЛЪЧКИ В ТИКВАТА.
447
3
 
16
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Д-Р ХАОС Е НОВОТО ИМЕ НА БОЙКО БОРИСОВ !!!
446
2
 
20
 
! Отговори
Kit Chelin преди 3 години
Др. Борисооф непрекъсната се хвалеше, че най добре управляваме пандемията. Каква стана тя? С най висока смъртност сме и този се подиграва с нас, че ние сме виновни. Какво направи, къде ти е контролът? Обикаляш с джипката по време на пандемията, прегръщаш хора около теб, плашите хората и всявате страх и паника, ваксинацията пропадна, икономиката замира без навременни помощи, хората губят работата си и ни се обеснява, че всичко е ОК и всичко каквото е предприето е правилно. Как да ви вярваме?
445
5
 
13
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Не виждам кой *** ще гласува за ГЕРБ. Не може да излъжат дори ромите да гласуват за ГЕРБ.
444
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н премиер, как точно сега, 2 седмици преди изборите, обърнахте внимание на факта, че хората не спазват дисциплина, събират се по 4-6 човека на маса, не носят маски в закрити помещения,в автобусите,тролеите и т.н.Защо не вкарахте в ход чиновниците от кметствата и доброволци от управляващите да бдят за спазване на реда,не въведохте бързо изпълнение на глобите?Да направм следната сметка: на 22 март започва 10-дневните ограничения,на 31.3. те свършват и на 4.04. избори.Много добра направена сметка
443
3
 
10
 
! Отговори
91-дивок преди 3 години
Не знам дали имате време, но може да превъртите всички публични изяви на нашият любим и вечен министър (пожелаваме му много здраве - без ирония и напълно сериозно) ген. Борисов в последните два-три месеца. Ще има възнаграждение за този, който успее точно да изброй колко пъти Премиерът е без маска на публично място или не спазва дистаанция от 'ората около него. После това, ако някой съдия вземе го осъди ще повярвам във върховенството на закона. До тогава вярвам във върховенството на сопата.
442
26
 
6
 
! Отговори
! преди 3 години
Аз вярвам на г-н Борисов и ще гласувам за него. Комунистите на Радеф искат съкращения в администрацията защото били много хора а под 100000 били достатъчни, те искат и спирането на помощи за много фирми защото били близки на "ГЕРБЕРИТЕ". Хора нали разбирате че в тази пандемия комунистите искат съкращение на близо 1 милион човека в публичния и частният сектор. Да кажем не на комунизма и да си защитим работните места. Нека за пореден път да недопуснем комунистите на власт.
441
2
 
10
 
! Отговори
Св. Бойко сладкодумн преди 3 години
Хората, хората ..! Хората , матриалът, и разни други произвища. А ти си част от тези хора, но досега с нищо, ама абсолютно с нищо не си дал пример как аз напр. да се държа в обществото. Напротив, ти трябва да вземеш пример от мене и да слагаш също маска а не да бродиш с джипката по разбитите пътища и да се прегръщаш с подготвените за целта статисти\актьори. И самите ти изстъпления пред камерата издават фалшивата ти натура. Повече от подлец не мога да те нарека, А, сетих се! Сатана е още по-зву
440
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта на дружните усилия на премиера и министъра на МЗ ако не се лъжа водач на две листи на ГЕРБ беше "да изработят" БСП и президента, като махнаха реастрикциите само за една седмица, през която КВ натъркаля по 1500-2000 бр новозаразени дневно. Не сега, а от понеделник следват 14 дни най-строги ограничителни мерки и само 4 дни след свършването им - парламентарните избори. Идеята е СИКаджийско- милиционерска (ББ), а изпълнението - на МЗ и МВР. Само СИК и професор(и)те медици!
439
26
 
7
 
! Отговори
МОНИ преди 3 години
ПРОЧЕТОХ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ И ПАК СТИГАМ ДО ИЗВОДА ЧЕ НЯМА АЛТЕРНАТИВА,НИКОЙ НЕ ПРЕДЛАГА КОЙ БИ МОГЪЛ И БИ СЕ НАЕЛ ДА УПРАВЛЯВА СТРАНАТА НИ ОСВЕН БОЙКО БОРИСОВ !НА НЯКОЙ ИМ СЕ ИСКА НО НЕ ИМ СТИСКА, ДРУГИ ДОРИ НЕ ЗНАЯТ КАК , ТРЕТИ СА ТАКА НАРАЧЕНИТЕ СОЦИАЛИСТИ А ТЯХ ГИ ЗНАЕМ!ТАКА ЧЕ УСПЕХ ГОСПОДИН БОРИСОВ!
438
5
 
16
 
! Отговори
Безработен гербаджия преди 3 години
Никога не съм гласувал за БСП, но винаги когато гласувам за други партии, оставам без работа и не ми стигат парите за елементарни неща. Така беше със СДС, ОДС, НДСВ и сега с ГЕРБ. А когато са участвали БСП, които не обичам, винаги съм живял сравнително подобре. На кого да вярвам на мене си или какво ме манипулират. Ако сравним времето и се върнем назад то при ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ имаше работа и пари и добри заплати и пенсии. С 86 % увеличиха ВСИЧКИТЕ пенсии (не мини и макси като сега)..... Е защо тогава гласувах за ГЕРБ? Сигурно не съм добре, за да повярвах на една мутра! А когато са участва
437
5
 
12
 
! Отговори
ШАЙКАТА при Ставри преди 3 години
Колкото и да не им се иска на много хора и партийки, но изхода е един..... Да се подкрепи за момента най голямата опозиционна партия способна да гътне ШАЙКАТА в случая БСП, която да победи на изборите ГЕРП и да състави коалиционно правителство с ясна и кратка цел.....СВАЛЯНЕ И РЕВИЗИЯ НА МУТРЕНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ....пък после кой от къде
436
4
 
15
 
! Отговори
Славко преди 3 години
До вчера управлявахте успешно пандемията с най либералните мерки, в Европа бяхме запример и с най добри показатели,ама по всичко!Днес избрахме и най доброто кафе за ваксина от 4.00 лева,нищо,че отдавна сме платила по 15.00 лева и така е с много от нещата - с машини за гласуване,медицинска техника и оборудване,ремонти,строежи,саниране,здравно лечение и даже... фурми!Нагла шайка от крадци!
435
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама като се затваря затворете всичко магазинчета за цигари за дрехи А не само моловете
434
4
 
23
 
! Отговори
В София преди 3 години
изкараха маса народ за ваксинация и ги заразиха като казаха, че свършили ваксините. Да ви пикам на зеления коридор фашаги.
433
4
 
33
 
! Отговори
Пази лозе преди 3 години
След 15 месеца още ли спорите за маски и мерки? Скоро в Европа няма да има среден и малък бизнес. Всичко ще отиде в ръцете на банкерите за жълти стотинки. И това раздаване на пари в Европа ще доведе до крах. След това ще дойде момента, в който никой вече няма да може да си плаща заемите, сметките и данъците. Тук ще дойде и решението за нов ред от банкерите. Ще ви опростят задълженията срещу приватизация на частната собственост. Смейте се, подигравайте се... скоро ще ревете.
432
9
 
15
 
! Отговори
За съжаление преди 3 години
е прав!Тия дни по-стечение на служебни обстоятелства бях в едно кафене,в малко провинциално градче.Вътре пълно,маски не видях,за дистанция да не говорим,дезифектант липсваше,хората начело с Кмета си говорят,пият или стоят,като на селски сбор?!?Липсваше само духовата музика и една скара-бира,иначе на никой не му се умира!?!На влизане само аз носех маска,която от неудобство пред селската идилия свалих,защото иначе щях да изглеждам,като извънземен пришълец от друга планета?!?
431
5
 
13
 
! Отговори
Бръм преди 3 години
Че правителството е зле, зле, то отваря, то затваряй.... от 89 всички правителства само за избори и нагаждане към обстановката.Ама и народа не го разбирам... дойде събота и неделя и като отвързани, ресторанти, кръчми, Банско, Боровец, хотелче, минерални извори... Все едно живеят в някаква друга реалност.... и най-важното всеки е доктор, всеки е политик и всеки от всичко разбира...
430
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората са виновни, така ли?! Ха! А защо преди месец отворихте всичко??? Отваряте, затваряте, плащате, не плащате...При над 340 болници в България, огромна част от тях частни, целият товар е легнал върху 3-4 болници. Другите какво правят, като плановите операции са отложени? Миналата година рекорден брой хора умряха от вашата недомислица. И повечето умряха от други болести, нямаха Ковид. Ако бяхте определили няколко болници само за Ковид, щеше да има ред и своевременна грижа за всеки болен.
429
21
 
7
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
До алоооБСП тотално разбиха България. Помним купоните (талони) за олио по времето на Андрей Луканов, мутрите по времето на Любен Беров, гладът по времето на Жан Виденов, тройната коалиция по времето на Сергей Станишев. Всички ги помним. Затова сега пак ще управлявате в коалиция БСП+ДПС+Славчо Чалгаря