Борисов за строгите мерки: Хората не носят маски, не спазват дистанция

Здравето на хората било на първо място независимо от цената
Обновена: 18 мар 2021 10:38 | 18 мар 2021 10:38, Камелия Цветанова
628
Борисов за строгите мерки: Хората не носят маски, не спазват дистанция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Никога не съм се ръководил от това дали всички ще ни харесват или обратното. Изборите идват и си отиват. Здравето на хората за нас винаги е на първо място, дори да понесем политическа щета от нашите опоненти. Мисля, че целият бизнес знаеше какви усилия полагахме и полагаме, за да работят във възможно най-меките мерки“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на работно съвещание с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и представители на Националния оперативен щаб, съобщиха от пресслужбата на МС.

Още по темата

Борисов коментира, че до 31 март ще се приложат най-строги противоепидемични мерки, защото животът и здравето на хората са най-важни.

„Мерките следва да се въведат за всички места, където има струпване на хора като големи магазини, училищата, ресторантити“, обясни той.

Министър-председателят изтъкна, че настоящите либерални мерки у нас не се спазват, хората не носят маски, не са на дистанция, системата е претоварена и разпореди на здравните власти да предприемат налагащите се спешни действия.

„Преценявайте вие, имате моето разрешение да направите най-доброто от медицинска гледна точка. Стотици милиони се изляха в здравеопазването, за да предпазим живота и здравето на хората, действайте“, каза още министър-председателят Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


628
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
428
6
 
20
 
! Отговори
алооо преди 3 години
ГЕРБ-СДС ТОТАЛНО РАЗБИХА БЪЛГАРИЯ. Оправдават се с Европа а слугуват на краварите.
427
4
 
14
 
! Отговори
доцент Мангъров преди 3 години
Няма нужда от паника и мерки. Вирусът ще си замине до Великден. Не носете маски защото ще ви умрат невроните. Ако някой хване грипчето да се лекува в къщи с чай и аспирин.
426
2
 
17
 
! Отговори
Бай Коко преди 3 години
Този пък се писа и той от хората понеже никой не го е видял с маска.
425
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега какво?Тези дето фъфлят ,и докато фъфлят пръскат слюнки да се карантиниране ли?Значи логопеда ще реши пандемията.
424
3
 
5
 
! Отговори
Лум Пен преди 3 години
Дистанцията ще свърши работа га стане от един до друг километър.И ще стане с тоя мор.
423
5
 
17
 
! Отговори
Да поясня преди 3 години
Маските не предпазват, а по-скоро в дългосрочен план вредят ( има достатъчно данни за това ). За да се зарази човек от аерозолите( или по-точно от капка )на друг, трябва тези двамата да са били достатъчно близко един срещу друг за дълъг период от време и една капка отделена от единия да попадне при другия. На открито вероятността е почти 0. Поне това казва науката и медицината от преди Ковид. От една година насам обаче медицината и науката се водят от други критерии ;)
422
3
 
3
 
! Отговори
Интересната част 4: преди 3 години
Ганди беше казал англичаните, че ще си тръгнат, ще си тръгнат след каквото са направили, но е хубаво да си тръгнат като приятели да е цивилизовано. Неру му казва абе те ще си тръгнат ама по твоя начин пак ще направят поразията, пак ще измислят някоя гадост. Та и аз така за християнската религия - след каквото са направили те ще си тръгнат малко по малко - човек по човек - лошото е, че това много трайна инвазия , ама пак ще си тръгнат защото философията на цялата тая история е много диктаторска
421
2
 
20
 
! Отговори
Оня преди 3 години
КОЙ го каза, че хората не носели маски.Ами те гледат как министър-председателят никъде не носи маска,а в Брюксел Меркел го сочеше с пръст.Лош обаче е материала.
420
7
 
18
 
! Отговори
Манисебоко преди 3 години
Спират вируси маските , колкото се спира пръдньъя в ***.
419
9
 
12
 
! Отговори
до 445. преди 3 години
Българина верно е като разпасан. Пекна слънце , отвориха заведения и се юрнаха , като за последно.. е за доста верно е за последно...Относно маските.. в Ню Йорк съм от края на Август.. тук не ги свалят , дори и като тичат, не искам да коментирам последиците за организма в бъдеще. Обаче тази им.дисциплина води до това, че няма пореден локдаун, заведения в момента работят на 50% вътре, икономиката им ще се изправи доста по бързо и голямата причина ще е заради дисциплината и социалната отговорност
418
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората се уморихме вече. Особено за по-младите и тези в добро физическо здраве става все по-трудно и по трудно да си стоим в къщи. Да никой не иска да е винове за разболяването на някой диабетик или старец, но.Времето навън е хубаво, а стоенето в къщи става все по-трудно и по-трудно.
417
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези маски като почнат.На всички е ясно че най-големите защитници на маските ги носят толкова колкото да ги снимат медиите и след това ги махат.
416
2
 
2
 
! Отговори
Интересната част 3: преди 3 години
А колкото до ония палестинско-израелските дивотии с примес на Древен Египет не моем ги дишам, познавайки и знаейки за последствията от тях, диктаторството и инвазията върху другите заложени в тях, ама чак да ги изтребвам и кремирам като Адолф Хитлер и компания няма нужда, тя истината ги претрепа достатъчно!
415
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко, ти го набием в дебелио ***
414
3
 
24
 
! Отговори
Не го е срам преди 3 години
От сто репортажа на сто точно този някакъв си , е без маска и непрекъсната се снима с групи платени негодници ,които прегръща и мачка , понеже толкова му е възпитанието!
413
1
 
18
 
! Отговори
.... преди 3 години
Хахаахаха на баце пак са му виновни хората .Дано тая св ня я съдят един ден ,че да не може да си харчи милярдите.
412
1
 
20
 
! Отговори
Л.Иванов преди 3 години
Напълно естествено лъжецът от Банкя прехвърли топката,/ разбирай вината/ на хората- не носели маски, не спазвали дистанция! Ами нали бяхме за пример в Европа, нали най- успешно противодействахме на вируса- или и това не си казал! Естествено е да е така- хората, освен твоите подръжници, не ти вярват изобщо!И ако досега не си го разбрал, надали и в следващия ти мандат ще го разбереш!
411
1
 
1
 
! Отговори
Интересната част 2: преди 3 години
Знаеш ли сега като се замисля трябва много да съм му благодарен на това бясното черно куче дето ме ухапа. То аз нищо не съм направил само го погледнах едно такова въпросително - що ме ухапа? И то се затича нанякъде. Удариха си ми противобясната ваксина в болницата срещу архетипният вирус, който първи прескочил междувидовата бариера и майната му на ковида и на ваксината. Нема майтап лови го и го смазва, бясът е по-агресивният вирус от него и явно антителата за него газят ковид!
410
2
 
8
 
! Отговори
555 преди 3 години
Я да видим сега кой е по-безотговорен-тези които създадоха правилата , или тези ,които не ги изпълняват.Вирусът макар и само една молекула,се оказа по-умен от значителна част от българите,защото той се променяше само и само да не изчезне,видяхме му най-различни вариации и щамове , докато при отричащите съществуването му виждаме единствено магарешки инат за неспазване на правилата и оплюване на мерките независимо какви са и всичко това заради политически внушения.Кои са безотговорни-извода е ваш.
409
3
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До АнализаторКъв бунт бе?:):):)1000 човека мятащи яйца и домати:):):)