САЩ с реакция за шпионската група у нас, работила за Русия

Съединените щати подкрепят силно суверенитета на България
Обновена: 20 мар 2021 08:39 | 20 мар 2021 07:47, Елка Василева
275
САЩ с реакция за шпионската група у нас, работила за Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Държавният департамент на САЩ посочи в изявление, че внимателно следи случая със задържаните за шпионаж в България, предаде Ройтерс.

Още по темата

"България е приятелска страна, съюзник в НАТО и партньор. Внимателно следим разследването по обвиненията в шпионаж в полза на Русия. Съединените щати подкрепят силно суверенитета на България и застават на страната на българите срещу тези зловредни действия на нейна територия". Това се казва в публикувано в Тwitter изявление на говорителя на американския Държавен департамент Нед Прайс.

Посолството на Русия у нас излезе по-рано с позиция за задържаната група, заподозряна в шпионаж в полза на Москва.

В условията на усложняване на международната обстановка са очевидни "непрестанни" опити да се забие клин в руско-българския диалог и за пореден път да се демонизира нашата страна, пише във Facebook страницата на руското посолство. В позицията се отбелязва, че разследването не е завършено и Русия разчита, че до решението на съда по това дело спекулациите относно причастността на Руската федерация към разузнавателна дейност срещу интересите на България ще бъдат прекратени.

Припомняме, че при безпрецедентна акция на ДАНС и прокуратурата у нас беше разбита група за шпионаж. Задържани са ръководителят на групата руски шпиони – Иван Илиев, бивш ръководен кадър в служба Военна информация, както й съпругата му, която е руска гражданка. Другите участници в групата са военнослужещи и заемащи висши държавни длъжности.

Членовете на групата, обвинени в шпионаж, са събирали основно информация за проектите за модернизация на българската армия, каза  министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
1
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Нищо няма да им направят. Това е поредния цирк
40
7
 
6
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 3 години
е твърдението, че БЪЛГАРИЯ обича САЩ. Има хора наведени, над.упени, на които парите са в офшорки и се страхуват от възмездието на народа за престъпленията си. Те са слугите на САЩ у нас. Изпълняват без да се замислят, че ще дойде ден за РАЗПЛАТА
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са спрели да се месят вече 100г в България тея чукчита. Комплекс за малоценност имат. Немогат да разберат,че хора и държави се превземат с добро отношение и истинско приятелство. А не с война и постоянни подмолни неща. Така никога няма да са обичани никъде по света. Омразата към тях е в целия източен блок.
38
8
 
6
 
! Отговори
ЯНКИ ВЪН преди 3 години
от нашата страна. Прибирайте си солджърите, джендърите и агентите, на Крадлите и Паситата им дайте визи за вечни времена
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В историята винаги ще се намерят опорки срещу Русия и САЩ ще са слънца, просто защото не са знаели че съществуваме! По ми е интересно какво правят днес! Насъскват НАТОвска Македония срещу нас! Предизвикват нова вълна бежанци, болни и хора с друга религия, който ще опропастят държавата ни и ще сринат тотално икономиката на ЕС! Създават отново желязна завеса. Правят скандали и ни заместват и нас без да питат дали искаме това! Няма как да харесвам САЩ с такова поведение.
36
4
 
3
 
! Отговори
Жалка работа смешни преди 3 години
Следващата новина ще бъде заловени шпиони от африкански произход от Занзибар. Медийно внимание за нашата миниатюрна държавица велика колкото великите македонци.Ама ние сме велики брей цъ цъ цъ ... държавата на Крали Марко и Бай ти *** Представете си само от нас зависи световната политика и икономика наистина много тежък и влиятелен фактор сме били както политически така и военен с наша огромна и могъща армия.
35
6
 
1
 
! Отговори
???? преди 3 години
Враговете на България са Англия и Франция!!!Нито Русия, нито САЩ!!Кога ще го разберете??Или схващате бавно, като албански реотани!!
34
4
 
5
 
! Отговори
И НИЕ преди 3 години
пожелаваме като ПУТИН много здраве на БАЙДЪН и НЕГОВИТЕ РОДНИНИ
33
6
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 43 преди 3 години
Ами петата колона на Западните държави, тях кога ще заловим??Или петата колона на Турция???
32
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги комунистите са били петата колона на Москва?!
31
5
 
8
 
! Отговори
СУВЕРЕНИТЕТА преди 3 години
на БЪЛГАРИЯ свърши с ПРЕВРАТА 1989
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикновените хора в САЩ не са виновни, истинските врагове на България са в Лондон и Париж.........самите американци все още не са напълно свободни, защото Америка се командва от едни и същи хора................банкери и масони, които имат европейски произход..............с корени в Англия, Франция и Германия..........но това е много дълга и сложна тема!!
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял шпионски сериал?!От предлагането от Решетников за Президент-Резидент- Румен Радев,разработката с чекмеджетата(Бобокова),протестите инициирани от Метежника(Юмрука) за сваляне на законната власт,шпионите в президенството....
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 28Коя истина? Че 44та Русия влиза а войска в България и е окупира ? Избива, като прасета хиляди Българи? Опитва се да македокизира Пирин и да е отцепи 9т България. Тази истина ли трвбя да види Чебурашка:) Той е видял най вероятно.
27
5
 
6
 
! Отговори
7 ТОНА ЗЛАТО преди 3 години
за 500 000 000 ДОЛАРА миналата година е изкопала ДЪНДИ и изнесла, като е изплатила ан "СЪВЕРЕННАТА" страна РБ има няма 9 млн
26
2
 
8
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Призовавам съда да ги осъди на доживотен затвор!Точно така! И да ги изпрати да си излежават присъдата в Русия :)
25
5
 
5
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Кой назначи Илия с руската гражданка на този пост?? А сега се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. Аман от двойните игри на Лойко.
24
7
 
7
 
! Отговори
До Обективно преди 3 години
Абсолютно прав си......100 %....членството на България в НАТО е незаконно и няма правно и юридическо основание ..........в тая паразитна организация ни вкара един антибългарин и ционист Соломон Паси............един масон, ревлив лигльо, дето се фукаше с един стар и грозен Трабант!!!
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Призовавам съда да ги осъди на доживотен затвор!
22
3
 
1
 
! Отговори
ЩО НЕ ВИ И НА ВАС преди 3 години
пожелая същото, което пожелавам на ЧЕЗ, ТЕЦ и другите "доброжелатели" за нашето добруване