САЩ с реакция за шпионската група у нас, работила за Русия

Съединените щати подкрепят силно суверенитета на България
Обновена: 20 мар 2021 08:39 | 20 мар 2021 07:47, Елка Василева
275
САЩ с реакция за шпионската група у нас, работила за Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Държавният департамент на САЩ посочи в изявление, че внимателно следи случая със задържаните за шпионаж в България, предаде Ройтерс.

Още по темата

"България е приятелска страна, съюзник в НАТО и партньор. Внимателно следим разследването по обвиненията в шпионаж в полза на Русия. Съединените щати подкрепят силно суверенитета на България и застават на страната на българите срещу тези зловредни действия на нейна територия". Това се казва в публикувано в Тwitter изявление на говорителя на американския Държавен департамент Нед Прайс.

Посолството на Русия у нас излезе по-рано с позиция за задържаната група, заподозряна в шпионаж в полза на Москва.

В условията на усложняване на международната обстановка са очевидни "непрестанни" опити да се забие клин в руско-българския диалог и за пореден път да се демонизира нашата страна, пише във Facebook страницата на руското посолство. В позицията се отбелязва, че разследването не е завършено и Русия разчита, че до решението на съда по това дело спекулациите относно причастността на Руската федерация към разузнавателна дейност срещу интересите на България ще бъдат прекратени.

Припомняме, че при безпрецедентна акция на ДАНС и прокуратурата у нас беше разбита група за шпионаж. Задържани са ръководителят на групата руски шпиони – Иван Илиев, бивш ръководен кадър в служба Военна информация, както й съпругата му, която е руска гражданка. Другите участници в групата са военнослужещи и заемащи висши държавни длъжности.

Членовете на групата, обвинени в шпионаж, са събирали основно информация за проектите за модернизация на българската армия, каза  министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Русия ВИНАГИ е била враг на България.Не е случайно, че всички, ВСИЧКИ наши национални герои от Възраждането СА ПУСОФОБИ!!! Включително и Вазав след нападението в Добруджа от 1916г.
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чебурашке, жалко е че хора като теб, още не видяли истинската благодарност на американците, са готови да подменят и днк-то си само да се харесат на новите господари! Преди 30 год точно по тоя начин говореха русофилите, когато новия стой ги изтласка! Ти си като платените *** на Русия, но ти плащат от САЩ. Нагледахме се на такива злобни и подскача като тебе и от двете страни. И ни писна! Ако вярваш че сме независими, спри да защитаваш онези, които те третират като куче, защото са ти господари!
19
3
 
9
 
! Отговори
ДПС преди 3 години
Ами турските шпиони..................с тях какво правим??Я дайте тогава да вкараме всички ДПС-ари в съда, после в затворите!!!Стиска ли ви, или ви е страх от Ердоган-султана??!!!Добро утро, селяни прости!!!
18
6
 
7
 
! Отговори
КОЗЯК НАРЕДИ преди 3 години
ЧЕКМЕДЖАН предаде, КАСКЕТА изпълни. Рапорт ДАДЕН
17
4
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Ото Делиус, началник на резидентура Чужбина на Абвера в Царство България по време на Втората световна война, реагираше по същия начин, когато българските разузнавачи информираха СССР за дейността на фашистите в България.Историята се повтаря. България отново е под фашистка окупация - присъединена от продажни политици към агресивен военен съюз НАТО, без съгласието на суверена - българският народ.Искаме референдум за участието на България в НАТО.
16
8
 
7
 
! Отговори
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЦИНИЧНО преди 3 години
и ПОДИГРАВАТЕЛНО в КОЛОНИЯТА на САЩ да говорят ГОСПОДАРИТЕ за суверенитет
15
6
 
6
 
! Отговори
Au преди 3 години
Ами с тая френско-канадска фирма, която краде българското злато!С тях какво правим???Кой подписа концесиите, от които България губи милиарди, може би милиони.............я дайте да видим документите??
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са Филите да кажат, какво трябва да правим с такива предатели. Ако питате мен - Бесило. Да продаваш държавата си за копейки е тежко престъпление срещу всеки един български гражданин.
13
3
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 14 преди 3 години
България е колония............да............100 %..............но не са САЩ или на Канада.........истинските врагове на България са в Лондон и Париж!!Ако четете Бг-история, истинската история, а не тази, с която промиват мозъците сега на децата в училищата.......ще разберете кои са враговете на България:1.Великобритания2.Франция3.Турция4.Гърция
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие питате ли се как имаме общ почти език с руснаците? Корените ни са общи. Не ритайте, че американците няма да ви спасяват
11
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се , че ще следи внимателно америка нали тя режисира тази провокация за действия против Русия. На изборите всички срещу продажната наведена Хунта и сбирщина патриоти
10
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво правим със златото ни което се изнася поголовно от мините в Трън? Змърсява се околната среда, хората в региона боледуват от гадости? Или мълчим, защото фирмата е американска! Ние да не сме колония?И не, не съм русофил, просто не желая нов господар. Искам реален суверенитет!
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 11 ЧебурашкаИмаш сърбежи и търсиш някой да те начеса ! Ще се намери, бъди сигурен
8
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е какви действия предприехте с американските шпиони, които се пробваха да подменят за пореден път българската история? Дайте един учебник на умните, да вземат да се запознаят че по време на руско-турската освободителна война Русия е била начело с цар, а не е ръководена от Ленин, да не се излагат по форумите!
7
14
 
14
 
! Отговори
Добро утро, преди 3 години
Сега ли разбрахме, че всички от партия рясофилистици шпионират открито или прикрито за руския демон
6
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без Русия щяхме да чакаме ПСВ да се освободим,ама като зная нашите тъпоумници щяхме да сме като кюрдите и Ататюрк щеше да ни завоюва отново.
5
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е, че Путин прати много здраве на Байдън. А Байдън се нуждае.
4
10
 
19
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 3 години
Това е цената, която Бойко плаща на американците за да не спретнат цветна революция.
3
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иначе се ядосваме ,когато макетата правят така,а ние с Русия какво правим.Русия ви създаде институциите и армията бе Каракачанов.Чисто нова държава ви направи ,че и конституция ви подари,а вие за 140 г се.....
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Внимателно следи дали всичко върви по сценария.