Обвинените за шпиони събирали данни за модернизацията на армията

Групата е била под наблюдение от септември
228
Обвинените за шпиони събирали данни за модернизацията на армията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Членовете на групата, обвинени в шпионаж, са събирали основно информация за проектите за модернизация на българската армия, каза днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БТА.

Още по темата


По думите му групата е била под наблюдение от септември.

Каракачанов допълни, че от дейността й непоправими щети не са нанесени.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че при безпрецедентна акция на ДАНС и прокуратурата у нас е била разбита група за шпионаж. Задържани са ръководителят на групата руски шпиони – Иван Илиев, бивш ръководен кадър в служба Военна информация, както й съпругата му, която е руска гражданка. Другите участници в групата са военнослужещи и заемащи висши държавни длъжности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако беше в САЩ това,днес щеше да е делото и да са в затвора извършителите и началниците им до министъра включително.
159
2
 
5
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Има инцидент във ведомството ти,ти като министър на минутата трябва да си подадеш оставка,вместо да се киприш тук и там,за да баламосваш най глупавата част от сънародниците ми,да гласуват за крадливата ти "войводска" партийка на следващите избори.Демагози,лъжци,охранихте се,живеете вече друг живот,трябва да сте далеч от властта за в бъдеще,за да има нужното равновесие в живота ни изобщо!
158
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека първо съдът разгледа провиненията и се произнесе, тогава ще коментираме. Факт е, че Прокуратурата на Гешев си позволява да публикува данни в пресата преди да е завършило предварителното производство и съдът да отсъди кое е вярно и кое - не. Преди септември 1944 г. известен шеф на полицията е бил Н.Гешев и той си е вършел доста добре работата. Тя се е отчитала с голям брой заловени и осъдени комунисти, не с публикации в медии. Хората на Ив.Гешев се отчитат със стотици написани томове и СпПр
157
4
 
10
 
! Отговори
смяях преди 3 години
Модернизацията на коя армия? Очевидно не се касае за несъществуващата българска? Единствената модернизация, за която се сещам са купените на хартия хвърчила, но те така и няма да бъдат произведени - онова си беше подкуп, за да се задържат на власт инсектите.
156
2
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Това са глупости на търкалета. Отдавна нямаме армия, а този човек да ходи с торбичката в "Била" и да си купи още 10 кила мазни пържоли за плюскане. Модернизация на 2 счупени танка и четири камиона, плюс една полева кухня от социалистическо време. Всичките му твърдения са за страниците на вестник "Стършел", ако нямаше толкова бездарен хумор в тях. Да не обиждам свестния вестник.
155
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тива да бе стане, като последния път, където "шпионинут" беше журналиат, кпйто пеосто не беше удобен?!
154
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 184"Тя армията е унищожена още веднага след 1989 година.Така наредиха шефовете от НАТО и ЕС!!!"Русофилите хем обичат да обясняват как армията ни я били унищожили след 89та, хем скачат като ужилени за всяка сделка за западно оръжие.Явно русофилите смятат,че армията ни е боеспособна само ако напълно зависи от въоръжаването ни от руснаците.Като стана дума, след 6 години и платени 350 милиона ремонтираха ли ни МИГ-вете и дадоха ли ни лиценз за ремонта въпросните руснаци?
153
3
 
8
 
! Отговори
komitata преди 3 години
то акто видиш министъра няма нужда да проучваш кво става в така наречената армия БГ
152
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкембо-ОСТАВСА. Под носа ти са шпионирали. А ти си бъркаш носа и си гледаш бизнеса с комисионите от сделките с въоръжение,пасошите, апартаментите, хотелите и вилите...
151
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БГ-армия отдавна няма.............................така искаше Соломон Паси и компания...........така искаха и шефовете от НАТО и ЕС!!!Гърция и Турция имат армии..............да каже Шкембе войвода, ако стане военен конфликт на Балканите, с какво ще ни пази той............имаме 20 танка и 5 самолета, нали???
150
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Модернизация на БГ-армия...............хаха..................това виц ли беше, Шкембе войвода??Тя армията е унищожена още веднага след 1989 година...........така наредиха шефовете от НАТО и ЕС!!!Поне изчакайте да стане 1-ви април..............тогава лъжете като дърти ***!!!
149
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозно ли ?Като го гледам тоя -с пиянския поглед и търбух,тя и армията ни ще е от най-модернизираните и опасни такива
148
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За*
147
2
 
0
 
! Отговори
До 179 преди 3 години
Реален глас са реални кандидати. Хубава вечер!
146
7
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Каракачанов допълни, че от дейността й непоправими щети не са нанесени.------Страхотно!Това е смекчаващо вината обстоятелство. Каракачанов току що им спаси по 5-7 години затвор, браво г-н Каракачанов ! Идете да си получите медала от Руското посолство.
145
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 178 Ако ще пускаш за " Не гласувам за никого"! Не си губи времето в деня на изборите! На тези избори.Българина има нужда от реален твой глас!Нямам какво повече да ти кажа! И пак ще кажа.Не те карам да гласуваш за никого конкретно!-:) Големи хора сме и сами решаваме! Хубава вечер!
144
11
 
3
 
! Отговори
До 177 преди 3 години
Да те допълня - аз няма да гласувам и за ДПС, и за Атака, и за Воля, и за Възраждане, и за Боец, и за движението на Манолова и триото, и за Слави, и за Цветанов, и за АБВ, и за БНС, и за Зелените. Ако отида до урните, ще е да пусна "Не гласувам за никого", и толкова.
143
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do 175 Да прав си ! Tоест за кого да гласувам! Но не съм "мишок"! Повярвай ми! И аз ги проучвам тепърва! И ще те светна нещо! ЗА ГЕРБ и групировката на др Борисов НЯМА ДА ГЛАСУВАМ! НИКОГА НЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА НЕГО! Който помня от едни други времена! ЗА Др Нинова,бивш член на СДС което лично помня,мракобесническата партия на гусин КОстов НИКОГА! За Христо Иванов.Който се пръкна от СОРОС " За България" НИКОГА! За Измислената партия на Цвъки саратника на др Борисов НИКОГА!За МАГАРЕШКИ<СИМЕОНОВ НЕ!
142
5
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Модернизация на кое!?Смех!
141
13
 
2
 
! Отговори
До 174 преди 3 години
Поне не съм мишка, която да не смее да каже за кого ще гласува. Моето мнение е ясно - не подкрепям никого, нямам симпатии към никого, и не откривам себе си в нито една политическа партия. Следователно няма да гласувам за никого. А ти си поредния мишок, който го е страх да заяви позиция. Може би щото нямаш такава. Може би щото нямаш ясни убеждения и като папагал повтаряш чужди призиви.