Борисов пред ЕНП: Забавянето на ваксини е политически проблем

Важно е фирмите-производителки на ваксини да спазват договорите си с ЕК
Обновена: 25 мар 2021 14:11 | 25 мар 2021 14:10, Елка Василева
161
 Борисов пред ЕНП: Забавянето на ваксини е политически проблем
Снимка: архив, БГНЕС

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов участва във видеоконферентна среща на върха на Европейската народна партия. Във фокуса на разговорите бяха темите за доставките на ваксини и за отношенията на Съюза с Турция и Русия, които държавните и правителствените ръководители ще обсъждат на започващия днес Европейски съвет, съобщиха от ПП ГЕРБ.

Пред своите колеги от ЕНП Бойко Борисов изтъкна огромния труд, който ЕК и лично председателят й Урсула фон дер Лайен са положили за поръчката на достатъчен брой ваксини за населението на ЕС.

Още по темата

„В тази нелека ситуация е дори още по-важно фирмите-производителки на ваксини да спазват договорите си с ЕК, защото от това пряко зависи хода на имунизационните кампании в страните-членки. Забавянето с доставките на ваксини вече се превръща и в политически проблем“, коментира Борисов.

В тази връзка той приветства заявената готовност от страна на ЕК да се приложат различни мерки спрямо фармацевтичните компании, за да се ускори снабдяването с медикаментите.

„Основните ценности на ЕС са единството и солидарността. Нека да го покажем. Нито една страна не бива да бъде оставяна сама в тази криза и където има нужда – да помагаме“, подчерта председателят на ГЕРБ.

По темата за отношенията на ЕС с Турция и Русия Борисов бе категоричен: „Мир и дипломатичност – така трябва да се решава всеки един проблем. Двете страни са важни наши партньори и поддържането на активен диалог с тях трябва да продължи. Като най-голяма европейска партия обаче ние сме длъжни да не допускаме компромис в нашите отношения със спазването на основните европейски ценности и взаимното уважение“.

В заключение лидерите на ЕНП пожелаха успех на Борисов и ГЕРБ на предстоящите на 4 април парламентарни избори в България. „За мен винаги е било чест да съм част от семейството на ЕНП. Благодаря за подкрепата през годините. За ГЕРБ, както и за ЕНП - толерантността, спазването на демократичните принципи и гарантирането на по-добри условия за живот на хората са основни приоритети. Имаме план за развитието на страната и той е ясно разписан с програмата ни. Уверени сме, че можем да изведем страната и икономиката напред“, отбеляза председателят на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
4
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
И в ЕНП са същите маймуни като Борисов. Особено Меркелица. Направо не е за вярване как срещу няколкото депутати, които им осигурява ГЕРБ, са готови да търпят безобразията на тоя на снимката. Жалко, че има още вярващи, че с помощ от ЕС ще станем нормална държава. Мечтииии. Време е да си изметем сами ***, ако ще създаваме нормално общество. Ако ли не, и сме доволни - всеки да се оправя кой както може. Всичко е разрешено.
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пази Боже, сляпо да прогледа...
114
1
 
8
 
! Отговори
пак ли ти бе преди 3 години
ТИКВАР
113
1
 
3
 
! Отговори
Дими Митушев преди 3 години
До боко тикватаКакво паспорти? Борисов и престъпната му клика окрадаха всичко. ***! като се започне от "учителя" му Симеон, и се премине през "юпитата" на Милен Велчев! Ченгета и предатели, обединени около една цинична и безчовечна Мутра!
112
1
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Великата и умна Европа не можа да произведе собствена ваксина! Има обаче най-голямата и корумпирана бюрокрация!
111
1
 
1
 
! Отговори
Факт преди 3 години
вече ваксинираните са повече от регистираните преболедували ковид! Ама кой го светна Боко за зелените коридори! Сам ли си го измисли...Рязко обърна нещата с ваксинирането. Иначе само анкети, назландисване с това искам с това не искам. За 3-4 дена нещата се обърнаха и той застана от светлата страна, а Астра-Зенека излезе че не си изпълняват договора. Шах и мат. Сега вече може да твърди, че въпроса е политически и въпрос на евроинтеграция. А даже още не е дръпнал всичките пари дето ни дават.
110
2
 
4
 
! Отговори
До v преди 3 години
Ти сериозен ли си бе ???Кой ще се набоде с китайска ваксина ?ХахахахахааааааСамо плямпате ,негодници проклети !Имало китайска ...ми набоди се ти бе с китайската !Спутника вероятно не е лош,но то няма дози за руснаците,от къде да го вземем ние тоя спутник ? А и не сертифициран ! Не ми давай пример с Унгария ,Полша и Сърбия .Общо имат 15 хил дози !!
109
2
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Спокойно,след падането на ибрика Борисов ще има ваксини всякакви,а не само тия,за които е взел комисионни.
108
3
 
4
 
! Отговори
V преди 3 години
Освен евроатлантически ваксини има и руски има и втора китайска (по добра от първата и кубинска има) Ама за наказаните евроге.йски народи пак ,,ваксини,, като ф16 скъпи или не ефективни заради герберас - евроге.йско робство което Възраждане ви обещава да прекрати . Ама вие пак за БТВ и НОВА гласувайте за робство и после пак за протести мислете . Сега врага е мафията герб и еврог.ейския .Срещу тях трябва да гласувате. Срещу поробителя с немски бакалии и ф 16 ки.
107
3
 
7
 
! Отговори
Дими Митушев преди 3 години
Тази престъпна мутра отвори всичи чалготеки, за да се заразят хиляди хори само за да спечели изборите. Борисов, и с откраднати милиарди пак си една гадна мутра! Отвратително човешко подобие! Как ще се явиш пред Господ с тези грехове! Българският народ не е виновен! Цяло лято протестира. Но скапаните нацисти Меркел и Вебер, които поддържат Мутрата и режима, му дадоха пари да си купи властта. Мръсни немски фашисти! И вие няма да сте вечни!!!
106
2
 
2
 
! Отговори
До 125 преди 3 години
Да си учил и да зидаш кинти !Сори,брато !Бедни сте не заради Борисов ,а от мързел и неграмотност !
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пртията краднала най-много: Коя е тя: БСП или ГЕРБ?Или и двете са две в едно?
104
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов пред ЕНП----------ДБЛ!!!!!!!
103
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгаджията ще свали еднокнижника.
102
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основният проблем на правителството остава така тежкия и труден социален проблем с пенсионерите !Проблемът е далеч преди ГЕРБ да се роди,но смятам,че там трябва да е епицентъра на работата им в следващия мандат.Казвам следващ мандат,защото съм убеден,че предвид комичната и дори цинична опозиция,няма как Борисов да не спечели.Ситуацията за работещия българин сега е поне три пъти по-благоприятна ,отколкото преди Борисов да поеме управлението !
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е политически, това е проблем на неможенето да се смята. Това сме поискали, това са ни дали. След като герб напълни администрацийте с висшисти с трети незавършен клас какъв да бъде резултата?
100
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички,които сега мечтаят Борисов да си тръгне,ще мечтаят за времето,когато са мечтали това !!!Помнете ми думата !На 42 години съм и не говоря на изуст !Видях ги всички досега,а нови сред текущата опозиция НЯМА !!
99
2
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Отровна гад: Тя вече е дебела колко повече :)По добре Майчето примерно да дръпне малко напред :)
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 112 Зградите ?????Неграмотен,за колко кинта бачкаш ?
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ми хареса:"вашите Tри Д са: Демагогия, Дискриминация и Диктатура!":---Отговорът е с пет Букви : ХУНТА