Борисов оптимист: Май-юни ще излезем от пандемията

Ваксинацията му давала надежда за това
549
Борисов оптимист: Май-юни ще излезем от пандемията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов през май-юни България може да излезе от пандемията.

По думите му страната ни ще получи 700 000 ваксини до края на април.

Още по темата
Борисов обясни, че разчита на личните лекари и медицинските специалисти да се имунизира максимално бързо и да се поставят по 10 - 15 000 ваксини на ден.

"Това означава към милион и половина българи да са ваксинирани или с антитела, минали през заразата, което дава възможност за оптимизъм, че май - юни вече ще излезем от пандемията", коментира той по време на посещението си в град Бяла, където провери новата спортна зала в града.

Борсов каза, че мерките се разхлабват поетапно на база данните за ваксинираните и оздравелите.

"Детски градини и яслите отварят от понеделник, училищата от момента, в който свършва ваканцията, ресторантите кафенетата, да могат хората да седнат да обядват, да пият кафе, музеите, галериите, фитнесите, спа центровете, зимните ни курорти работя на макс", отбеляза той,

"В тази тежка обстановка в света това е оптималният вариант щадящи психическото здраве на хората, така че ние като ластик отваряме затваряме, когато хората се уморят, пак отваряме", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


549
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОРИСОВ кога ще построиш тунела под Петрохан.Само ходиш и рекламираш стари работи.Хемус е ясен, той е още от предишния мандат.Какво ново ще направиш през следващите 4 години.Ясно е че ще спечелиш изборите.Чакаме да те чуем, какво ново ще построиш в Северозападна България.Ще построиш ли тунела под петрохан???
385
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще излезем ама на върба...!!!
384
0
 
7
 
! Отговори
оставка тикво преди 3 години
ние излизаме, ама ти тикво, влизаш - В ПАНДИЗА до края на жалкия си безсмислен мутренски животец
383
0
 
7
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Тоя Бойко от Банкя, пак е взел торбата с лъжите и ги мята предизборно!На другото рамо е нарамил торбата с народната пара , която се поизпразни незнайно къде......пак предизборно де!
382
0
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Май-юни - ама коя година?
381
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н премиер, не сте си довършили фразата за пандемията. Ще ви помогна: в средата-края на май нивото на заразените от Ковид-19 ще намалее до 250-400 новозаразени на ден, а от началото-средата на септември пак ще се вдигне, защото времето захладнява, сетне след 2-3 седмици започват дъждове и ако остане само серумът на Астра Зенека като по-евтин, ще има проблеми. Дай боже на 04.04. те да свършат, но Боце елиминира и вота на карантинираните хора.
380
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак лъже!България ще е последната страна в света, която ще се оттърве от ковид-19.
379
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Студент-лесовъдАбе не искаме ни Спутници,ни Пфайзери ,ни на другите петима от БИГ ФАРМА ваксини с които искат хем да си напълнят джоба с печалби,хем и да развалят човешките същества и ги контролират!
378
3
 
3
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
Аз съм по принцип с всички вас в желанието да се сбъдне една мечта на милиони българи. Но аз съм скептик, аз съм песимист, аз вярвам че над този *** бди нещо невидимо от преизподнята, което отново ще го остави на власт. Той самият е убеден в това, той е сигурен в победата. Той е вероятно създание на сатаната...
377
1
 
5
 
! Отговори
Студент-лесовъд преди 3 години
следва: Курц също заяви че може да купи Спутник без да дочака решението на тромавата комисия... Известен политик от партията на Меркел (Норберт Рьотген) заяви наскоро че по отношение на ваксината Германия трябва да мисли най-напред за нейното население и след това за другите (Германия фьрст!). А за тези три дена до 4-и нашият феодал има да обиколи най-малко 6 недостроени обекта.
376
1
 
7
 
! Отговори
Студент-лесовъд преди 3 години
"Той счита..", "..той смята", " ... той е сигурен, уверен" . Той е пророк, светия и най-вече съдбоносна тяжест за нацията. Макрон и Меркел виждат като приоритет Короната и поради това че психическите и физически възможностите на фон дер Лайн се изчерпаха, а ЕС е изправен пред пандемична катастрофа, двамата пробват усърдно всички канали за набавяне на ваксини. И въпреки всички политически търкания и задръжки, те преговарях вече официално и с Путин. Третият е Курц, който заяви че може да ....
375
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага след изборите ВНЕЗАПНО ще излезем от пандемията.
374
1
 
9
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
За пандемията не знам - страшно е, дори специалистите са объркани, а аз не съм с необходимите компетенции, за да си позволя да коментирам.Но за герберскския тиквовирус съм сигурен - на 04.04.2021 ще излезем от пандемията, крайно време е!
373
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забелязвате ли как свършването на пЛандемията винаги е в бъдещето вече от една година!
372
1
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Няма ги редовните платени *** на тиквата, явно в момента се работи здраво в посока контролиран вот.
371
2
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Това лоено нещо има наглостта да се показва? Колкото и избори да купи индулгенция няма да получи и съдбата ще го удари силно някой ден. Глупакът не знае кога да спре.
370
1
 
6
 
! Отговори
киро преди 3 години
Няма да забравя как Тръмп миналата година Януари месец каза,че максимум до Април същата година ще сме забравили за вируса.Е видяхме го резултата година и три месеца по-късно.Така че Борисов да не се ежи много,защото въобще не знае какво се случва по света,а само му подсказват на ушенце тоз и онзи та да изглежда и той компетентен колкото другите височайши господа...
369
3
 
14
 
! Отговори
жгрт преди 3 години
вижте кво става под статиите за Т И К В А Т АПЪЛЕН ЛЕШХОРАТА ГИ Е ГНУС ОТ ТОЯАКО СПЕЧЕЛИ ЗНАЧИ ИМА ФАЛШИФИКАЦИЯ
368
1
 
17
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Ако разпоредиш ще излезем от кризата още утре. И на децата е ясно , че цялата тази простотия е предизвикана от правителствата и не подлежи на никакви медиценски данни. Вие я предизвикахте, вие можете да я отмените.
367
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е патологичен лъжец и наглец! Оставка, съд и затвор.