Отварят ресторантите от 1 април, но само ако имат градини

Връщат учениците в класните стаи от 12 април по график
Обновена: 30 мар 2021 17:23 | 30 мар 2021 08:51, Камелия Цветанова
407
Отварят ресторантите от 1 април, но само ако имат градини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 1 април ресторантите ще заработят отново, но само тези, които имат открити площи и градини. Това е експертното становище, което най-вероятно ще стане факт в заповедта, която ще издаде днес здравният министър Костадин Ангелов. 

Още по темата

Нощните заведения остават затворени, съобщи той, след като получи поредната пратка от ваксини на „Модерна“.

От 1 април театрите ще работят с капацитет 30%. Моловете и големите магазини няма да бъдат отваряни.

С просветния министър Красимир Вълчев ще бъде направен ясен план как ще се върнат учениците в класните стаи от 12 април.

Детските градини и яслите ще могат да работят от 5 април.

За университетите остава настоящата форма до 12 април, а след това в зависимост от ситуацията, ще мислим да се върнат и тези, които на практика не могат да проведат онлайн обучението, съобщи Ангелов.

Обмисля се фитнесите от 1 април да работят при 30% капацитет.

До обяд се очаква експертите да си кажат мнението, обясни здравният министър.

Мероприятия на закрито не се предвижда да се провеждат до края на април.

Взети са всички мерки за безопасното провеждане на изборите, увери още министърът.

Затягане на мерките, ще има тогава, когато заболеваемостта расте рязко нагоре.

Относно големия брой починали от коронавирус в днешната статистика, той обясни, че цифрата е за последните дни сумарно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
9
 
10
 
! Отговори
Златвна преди 3 години
Много е хубаво ако някой от роднините на гнусните алчни бизнесмени рестарантьори егоисти се зарази с коронавирус и го изкара много тежко точно тогава ще им дойде акъла в главите на безмозъчните рестарантьорчета
57
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи май месец ще е същото, както сега. Ще отворят, за 20 сни пак ще скочи бройката и ще им кажат "Работите до 30-ти ви затваряме." Китайците още миналата година казаха - Не се ли затворите за поне 30 дни вкъщи, ама строго, без никакво излизане никъде - няма да се справите. Тук 20 дни отворено, 10 затворено, после пак 20 дни отворено и после пак 10 дни затворено.Да ви ************* и мерките и чудесиите. Аман от неадекватни хора с неадекватни мерки. Цяла година ни праят на ****муни. Писна ми.
56
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 55 Не1дали можеш да отидеш в Германия или Нидерландия да вдигнеш лозунга на улицата... мога само да предполажа, че ще те смачкат, един път с глоба втори път с палката в г..а
55
6
 
18
 
! Отговори
Доналд Байдън. преди 3 години
Наистина тия гербаджий се провалиха тотално, в стремежа си да угодят на всички, те из****а едно голямо л**но, нито бизнес спасиха, нито човешки животи.
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42"Само така! Фалит за Практикер, Мосю Бриколаж, Декатлон"Ти пък най-смислените и свестни вериги искаш да фалираш. Може и да си прав - ще фалират най-свестните и най-полезните за обществото.
53
5
 
5
 
! Отговори
даасд преди 3 години
евала г-н Ботокс, пак ще мога да си пия бирата и да си ям шкембето у кварталното кръчме под сянката на блока. Този локдаун ме направи битов алкохолик. Жената само цъка и я държи дебитната карта дето и пълня всеки месец. Преди си бяхме добре, не се виждахме освен за седмичния отчет в леглото.
52
4
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 3 години
И защо трябва да се доказваме чрез юмручно право? Желязна логика - ако те набие, нямаш право да говориш против него... Браво, ***! Всичките гербери ли сте толкова "умни"?За протокола - 1.93 съм, атлетичен и със сигурност с доста по-бързи реакции от него. Едва ли има шанс 1 на 1 срещу мен.
51
6
 
9
 
! Отговори
Не! преди 3 години
"Мерките" не работят, отваряйте!
50
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя кривата започна да слиза надолу по-скоро от ваксините, а не от мерките ...-------Не. Защото ги затвориха по Коледа в Англия. Пикът беше около 15-ти януари. Значи 20 дни след началото на локдауна. А ваксините тепърва станаха масови след Нова Година. Но антитела от тях се образуват 2-3 седмици след втората игла. А втората игла е 2-3 седмици след първата. Туй значи, че кривата е тръгнала надолу заради мерките от локдауна, които продължиха и много след като намаляха случаите.
49
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕдинАко смяташ, че да смажеш някого от бой е достатъчно качество да бъдеш премиер.....за никъде си!
48
3
 
4
 
! Отговори
И тако и вако преди 3 години
Еех, колко хубаво щеше да бъде хем всичко да е затворено и в същото време всичко да е отворено и да работи. Обаче не може. Трябва да е само едното. Но пък иначе ситуацията била под контрол, лекарите се справяли, има още места и населението може спокойно да се разболява, според уверенията на Ангелов.
47
9
 
12
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Отваряйте всичко и да се приключва с този цирк!
46
11
 
7
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Отваряйте всичко и да се приключва с този цирк!
45
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Локдауна трябва да е минимум 1 месец. Тогава има ефект и резултати.Трябва и ускорено ваксиниране. Ресторанти и заведения не трябва да работят.
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"съобщи той, след като получи поредната пратка от ваксини на МодернаТой ли ги получи, бе журналяги? И къде го получи - у тях в антрето ли?
43
7
 
24
 
! Отговори
Loki преди 3 години
Няма по -некадърно управление от вашето!
42
21
 
3
 
! Отговори
Един преди 3 години
Айде всеки дето плюе, обижда, ругае и кълне ББ да излезе сам срещу него 1 в 1 с голи ръце. Много сте силни зад клавиатурите, но на живо ще врещите като ярета.
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"той вируса така или иначе ще си вилнее докато не вземе жертвите си"Мдам, най-лесно е да кажем "Нищо не зависи от нас, няма нужда да носим отговорност"
40
4
 
5
 
! Отговори
Бръм преди 3 години
Затягане на мерките, ще има тогава, когато заболеваемостта расте рязко нагоре...Само не разбрах, в момента ще затяг или ще отхабват мерките хаха
39
4
 
3
 
! Отговори
Джендю преди 3 години
До БауХахахаааа... Ти ми оправи деня!