Парламентът прие оставката на кабинета на Борисов

156 депутати гласуваха "За"
Обновена: 16 апр 2021 12:42 | 16 апр 2021 12:14, Александър Попов
243

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът подкрепи оставката на кабинета на Бойко Борисов, като 156 души гласуваха "За".

Решението бе прието с ръкопляскания от всички парламентарни групи без ГЕРБ.

Депутатите от ГЕРБ не участваха в гласуването, въпреки че бяха в пленарната зала.

Самият Бойко Борисов не присъства по време на гласуването, а процедурата предизвика скандал в парламента.

"Какво ще се случи, когато тази оставка бъде гласувана, на практика ми кажете. Ще спре правителството да функционира ли? Аз ще ви кажа как то ще спре - направете правителство и веднага Бойко Борисов няма да бъде премиер. Направете го бе хора, кажете ще управлявате ли, няма ли да управлявате.", заяви от своя страна Тома Биков от ГЕРБ.

"Г-н Биков, вие току що обидихте Конституцията и законите на тази страна. Оставката трябва да се гласува. И не можете да наричате текстовете от Конституцията и законите смешни", заяви Мика Зайкова от "Има такъв народ".

"Оставката на правителството на Борисов днес не е просто формален юридически акт. Това е един логичен завършек на вредна политика в последните 11 г., на последователна политика, която уби държавността, разгради институциите, остави България на едно от последните места по доходи", заяви соцлидерката Корнелия Нинова.

"Тази оставка е безвъзвратно закъсняла, тя трябваше да бъде подадена миналата година, когато българският народ протестираше, заяви Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри, вън!".

Има много писания за кризата на българската държавност и тази оставка наистина не е просто формален акт, а трябва да се превърне във вододел, в това властта да се върне в институциите, заяви от своя страна Христо Иванов от "Демократична България".

"Това е неуважение към народното представителство, защото властта му е дадена от народа. Трябваше да бъде въпрос на чест премиерът да дойде тук и да връчи оставката си, заяви Йордан Цонев от ДПС. Според него има институционална криза в страната, която се изразява в липсата на диалог между институциите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още по темата: Бойко Борисовоставка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
12
 
! Отговори
Няма да се върне преди 3 години
Евентуално ще се върне да остави жипката!
117
0
 
11
 
! Отговори
някой преди 3 години
Най-смешното и тъжно е посланието, че някой си или партията му щели да вдигнат доходите, пенсиите, помощите за социално слаби а откъде ще вземе средства-от заеми то е ясно! Ами нали всички ние които живеем и работим тук трябва да ги изкараме тези пари за да има за образование, здравеопазване, култура и т.н.
116
1
 
9
 
! Отговори
asd преди 3 години
БСП и ДПС видяха, че сами вече не могат да вземат властта и си направиха клининги - Сестра Галева и ИТН. Сещате се кой на кого е клонинг.
115
3
 
10
 
! Отговори
ODESSA преди 3 години
Дневен ред на "парламента": т. 1. Узаконяване на Проституцията. т.2. Легализиране на Марихуаната. т.3. Закриване на МВР. Т.4, Разпускане на "парламента". И Готово......
114
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставката е само началото. Тепърва трябва съдебни дела на Гешев срещу Борисов и ГЕРБ-СДС за здравната, демографската и финансова криза в страната. Нали 1996 г. осъдиха Живков. Или сега са богопомазани. Работа, работа, работа както каза Борисов.
113
1
 
8
 
! Отговори
Чудя се преди 3 години
тези от ДБ не се ли усещат как ги таковат и от БСП и от ДПС чрез клонингите си? Или са ослепели от глад за власт?
112
11
 
11
 
! Отговори
101 преди 3 години
С капацитета на "новото" мнозинство ще докара Боко на бял кон за четвърти мандат
111
12
 
14
 
! Отговори
asd преди 3 години
Това на фашизъм почва да ми прилича. ГЕРБ били токсични и трябвало да ги няма?!? Само едни мустачки да сложи Слави-мутрата. Утре някой друг ще му се стори токсичен и ще ги подкара наред. Добре, че и аз съм плешив, че кой знае.
110
5
 
6
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 3 години
Бойко, Бойко казах ли ти аз гледай мен не бъди толкова алчен, 6 апартамента ще полаят, полаят и ще спрат а ти се оля.
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДемек отиват в канала на историята . Още известно време ще живуркат, но неизбежното ще се случи .
108
2
 
7
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Аз чакам новото правителство да СПРЕ КРАЖБИТЕ И ДА ВДИГНЕ ДОХОДИТЕ ВЕДНАГА. Искам да усетим едно увеличение от поне 30% на доходите за сметка на крадените досега милярди! Да спрат да строят всички ненужни магистрали и да раздадат на хората!ОБЕЩАХА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДОХОДИТЕ!
107
1
 
7
 
! Отговори
айде преди 3 години
вчера по време на почивката посланиците са напуснали залата. Първия знак .
106
4
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Галения от 3 папи ще се покаже от джипа по пример на папата, ще застане на терасата на Министерството, ще помага на поклонниците от герб и ще ви отговори, е не на въпросите които го питате. Разбира се, ще говори за фантастики като магистрали които ще са готови след 50 години, ще се порадва на любовта на миряните, ще говори за това как само той има пряка връзка с Господ, ще има Аз, Аз, Аз и това ще е. Някакъв си парламент избран от някакви си 3 милиона българи.
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВие от герб повечето така и така сте сини...е...говоря за венците де ама то е същото.... :)
104
2
 
7
 
! Отговори
така де преди 3 години
До Анонимен 106Ми елате да протестирате. *** този път не само полицията , а обикновените хора ще дойдат да ви натрепят, ступид бастардс!
103
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гербераците отиват при ндсв.
102
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гиб МелсънТи от много работи още не разбираш, но за съжаление имаш право на глас на изборите!!!!
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НС си приемат и Борисов си почива в заслужена отпуска. И всичко си е както преди.
100
9
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
Ако искате бойко на трибуната, то вие трябва да отидете при него. Стария комунист още си живее с илюзията, че е наследник на главния БКП-еец. Говорете с депутатите на герб, дали знаят къде се е скрил вожда. Разберете кога пак ще го снимат да обикаля с джипа и да го пресрещнете там. Наредете се около джипа и той ще се покаже от него да ви отговори на всички въпроси. Кои сте вие, че да изисквате диктатора да се явява пред вас. Може да сте избрани от народа, но сте по малки от избраника на БКП.
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека взе парите и каза чакай.И в бг излиза така. Борисов си напълниха чекмеджето и после не може да ги пипне Гешев защото часната собственост не се пипа.