Параграф 22 ли е ситуацията между Борисов 3 и новия парламент?

Депутатите поискаха оставката му, но и да представи Плана за възстановяване
18 апр 2021 14:41, Петя Славова
488

Парагарф 22. Така най- точно може да се опише създалата се ситуация между кабинета Борисов 3 и новия парламент през последната седмица. Депутатите поискаха от премиера да представи плана за възстановяване, но  гласуваха оставката му, припомня Bulgaria ON AIR. Така, ако документът бъде представен в народното събрание и изпратен до Европейската комисия, може да бъде обжалван в Конституционния съд, твърди премиерът в оставка Бойко Борисов.

"На практика не е възможно да изчете в парламента до края на юли, ако искат да им го чета, затова ние в петък го депозирахме в деловодството на парламента и умолявам колегите най- отговорно- приемете го! Той е добре направен.", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата

В Плана са описани стратегиите на министерствата и институциите. Разписани са и парите, необходими за изпълнението на задачите. Така, ако депутатите гласуват плана на ГЕРБ, следващото правителство ще трябва да се съобразява с него и да го променя в движение, съгласувайки с Европейската комисия. Възможно е обаче новата власт да изготви нов план.

"Уважаеми колеги, нещата са във вашите ръце. План може да бъде изпратен и от народното събрание. НС може да ми възложи да изпратя плана в ЕК", каза вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

Кабинетът се отнасял отговорно и към здравната криза. Затова лидерът на ГЕРБ предложи до избора на нов кабинет, указания на министрите да дава председателят на комисията по здравеопазването в народното събрание д-р Александър Симидчиев. Разпускането на щаба било в следствия от гласуваната оставка и това, че в тази ситуацията министрите, избрани за депутати ще сменят министерствата с парламента.

"Този щаб се разформирова, за да може новата власт да си създаде адекватен щаб, каквито бяха заявките в парламента", обясни министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов.

"Злобата им, реваншизма им, която граничи с ..., айде няма да използвам епитет, стигна до там, че в петък толкова искаха да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета и сега тук възниква първия спор. Да, има член 111, ал. 3, от КРБ, който казва, че до следващо правителство този кабинет изпълнява своите функции. Само че ето как е било предишните години, аз си спомням при Станишев. Чак, когато има ново правителство се приема оставката на старото", допълни Борисов.

От ГЕРБ отхвърлиха и обвиненията, че фискалния резерв е стигнал минималния праг.

"Фискалният резерв къч 31.03 т .г възлиза на 7 млрд и 900млн лв. В началото на следващата седмица ще надхвърли 8 млрд лв. Тоест ние имаме 2 пъти по- голям резерв от минимално изискуемия по закон". това заяви Кирил Ананиев

 Борисов не пропусна да напомни, че ГЕРБ е първа сила в 24 избирателни района.
"Събрали се старото БСП срещу мен- Таня, Мая и Корнелия. Време е да управлявате, управлявайте. Вече ние не сме ви нужни. Управлявайте! ", категоричен е Борисов.

Премиерът в оставка изтъкна и успехите на управлението в кризите- мигрантската и гръцката финансовата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разкарайте тоя диктатор!
20
11
 
7
 
! Отговори
16246 преди 3 години
От 1990 година толкова пъти е имало избори, променяло се е съотношението между пратиите в парламента, а някои са отпадаали. Не е имало параграф 22. Старите предават документацията и си отиват, новите заемат тяхното място и продължават с корекции или без корекции. С един сал Борисов възниква параграф 22. Авторката дали е знае смисъла на този израз, дали е чела произведението, по което има и филм?
19
3
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Значи, да не чакам увеличение на заплатата следващите 4 години хахаха
18
18
 
18
 
! Отговори
Спокоен капиталист преди 3 години
Комунизмът на ГЕРБ си отиде! Спокоен съм. Децата ми спят спокойно!
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7 Ми то сега министър председател няма, но пък се очаква от целокупния народ такъв да стане Слави! Не го харесвам, но чак пък смърт? Ти що му желаеш смъртта?
16
17
 
17
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Хайде към затвора стига с тези параграфи.
15
8
 
17
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Тоя не беше ли в отпуска??Кой му прекъсна отпуска??
14
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УВОЛНЕН!От Народа04-04-2021
13
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си го съвсем ясно разписано в конституцията. След като е гласувана оставката на министерски съвет, той изпълнява функциите си до избирането на нов. Всички гербави *** по медиитв да спрат да се опитват да спасявят Баце, а той да си поеме отговорността, вместо пак да се прави на ***.
12
8
 
9
 
! Отговори
zeus преди 3 години
До ехааааСертан Йосич много време до чакахме, ама не свърши работа :)
11
26
 
15
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Борисов трябва да бъде докаран с пранги, да тури един палец под "Плана" и да му набият един шут за довиждане. Това намирам аз за коректно отношение към него. А ако не иска да се излага, просто може да си държи устата затворена.
10
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Параграф 22 са партиите в парламента, освен ГЕРБ. Уж юристи, а гласуват парадокси.Сега парламента ли ще е правителство? Бунт срещу тая пасмина новите партии!
9
19
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПАРАГРАФ АРЕСТ Е СИТУАЦИЯТА МЕЖДУ БОРИСОВ 3 И НОВАТА КИЛИЯ!
8
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставката на МС бе гласувана! Всеки документ изпратен от МС на Борисов във момента е атакуем от КС! Гласуваната оставка е гласуван вот на недоверие, а представен документ от такъв МС е с щемпел недоверие! НС трябва да гласува изрично този документ за да има правото да го представи пред ЕК, иначе е противоконституционно. Мая и Моржа нали са юристи, що се правят на отрепани!
7
16
 
10
 
! Отговори
ехаааа преди 3 години
До zeusНай-много ме кефи чл.111 3. при смърт на министър-председателя.
6
4
 
4
 
! Отговори
Параграф 5 преди 3 години
Като те удари мозъчен инсулт от 3-та до 5-та степен - като тя се определя от степента на поражения - си зеленчук за известен период от време или перманентно и даже и да прескочиш трапа, вече не си пълноценен човек....
5
10
 
6
 
! Отговори
Бб-4 преди 3 години
Другото е връщане в първи клас
4
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арести за Борисов и ГЕРП защото не са го внесли заради парите в него. Целта е да падне Слави и те ще се върнат и приберат парите.
3
17
 
27
 
! Отговори
молим вЪ преди 3 години
Не му слагайте повече снимката, знаем го и ни е втръснал до болка.
2
21
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агония е да се гледат неделните гърчове на Борисов.