Бойко Борисов: Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване

По думите на премиера той е правен от над 200 човеща
Обновена: 18 апр 2021 11:06 | 18 апр 2021 10:02, Петя Славова
865

Снимка: БГНЕС

Спрете да спекулирате, че няма План за възстановяване – той е правен от над 200 човека, 38 работни сесии с Европейската комисия има. На практика не е възможно да се чете в парламента, на практика трябва да им го чета до края на юли.

Това каза на извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ тази сутрин премиерът в оставка Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

В началото на пресконференцията Борисов поиска да не се спекулира по никакъв начин с Плана за възстановяване.

Още по темата

Умолявам колегите, най-отговорно – приемете го, той е добре направен. Отхвърлете го, като не ви харесва – дайте си вашия план, но спрете да спекулирате, че няма план. Единственото, което не сме писали, е асфалт. Готови сме във всеки един момент да го представим, но той трябва да бъде четен от хора, които разбират и от експерти, каза още Бойко Борисов.

Според него след като се е видяло, че има ново мнозинство в Народното събрание: "Росенец повече няма да бъде закачан, бъдете сигурни, няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че трябва да бъде по-спокоен парламента. Колко по-спокоен? Сега имате пълно мнозинство. Направете ги, докога ще чакаме!".

Вече за всеки стана ясно, че ГЕРБ и ДПС нямат нищо общо, каза още Борисов и добави: Целият Росенец е добре координиран между "Да, България" и ДПС. Сега нали виждате как гласуват – ще зададете ли въпроса дали има тайно мнозинство, след като навсякъде гласуват заедно, обърна се Борисов към медиите в централата на партията му.

Относно разпускането на Националния оперативен щаб, Борисов предложи, д-р Александър Симидчиев да го оглави и той да дава указания на министрите докато има ново правителство как да действа.

Премиерът в оставка отново изтъкна, че благодарение на него в България не сме разбрали за миграционна криза. Вие не разбрахте и за гръцката финансова криза. В понеделник като дойдат плащанията, ще дойдат 8 млрд. лева във фискалния резерв по време на пандемия. Българите, в голямата си част от бизнесите, не разбраха, че има пандемия, заяви той.

Планът за възстановяване е депозиран в парламента, те ме викат там, за да правят народен съд. Защо да се явя като те са ми гласували оставката. По тяхното решение, аз вече съм гражданин, заяви Борисов в отговор на журналисти дали ще се яви в Народното събрание на 21 април.


865
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
740
0
 
0
 
! Отговори
мара пунтата преди 4 седмици
Никой не отговори кога е внесен "планът" в НС.там си има Вх /дата, а не накакви версИИ по сайтове...дебелата яхния днес 2 пъти я питаха Кога е внесен - не отговори само общи лафове..
739
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"...обърна се Борисов към медиите в централата на партията му." - кои медии бе ОТЧЕ, ония от развърника на мисирките ли ? А в централата ти всички са невероятни наивници, те са полегнали в нозете ти и вярват във всичко което кажеш, ама нали ги "храниш" с милиони готови са и майките си да продадат / Сачева, Биков, Дончев, Барни-изгонения, Атанасова и всички останали /.....има видов ден ОТЧЕ, така да знаеш и народа те чака в олтара да се ИЗПОВЯДАШ и да поемеш ако си МЪЖ вината си !
738
0
 
2
 
! Отговори
ТГУГГГ преди 4 седмици
БОЙКО ПРЕД ЖУРНАЛИСТИ-МИРАЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ
737
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Когато Тиквата сравнява всичко с Европа, редно е първо да сравни заплатите с европейските и качеството си на работа с европейското ! Никога един бандит от 90-те няма да каже самата истина, той е свикнал с измамата и рекета, а кражбата и нечестният му труд са вродени, затова е избрал и бандитизмът през младежките си години, затова и беше слуга на Маджо и Маргините, а не Пожарникар за какъвто се е образовал ! Лошото е, че повлече след себе си всичката мал'оу'мна па'смина в България !
736
1
 
2
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕЕ преди 4 седмици
официално най-бедната и корумпирана държава(в ЕС) защо ли?БОКО ДА КАЖЕ В СРЯДА
735
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Живея над 21 г. в Испания и от магистралите които заварих когато пристигнах тук до ден-днешен не съм видял да се прави ремонт това са пръстените около Мадрид М-30,М-40,националните А-1,А-2,А-3,А-4,А-5 и А-6...кога Туквун ще направи качествено нещо освен КАЧЕСТВЕНИТЕ му кражби ?
734
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Освен това т.нар. План е качен в гугъл драйв без защита от ***.Всеки може да си пише и драска каквото си поиска.Калинки сър!
733
0
 
3
 
! Отговори
ето част от Плана преди 4 седмици
"Отварям директория "ПВУ/Модернизация/Дейност 1". Вътре първата папка се казва "1.1.1. ДГ с до 2 групи". Отварям първия файл "1.1.1. 2. Договор - ОДЗ 11 Слънце.pdf". Чета договора... И разбирам, че е договор за саниране на детска градина.Трескаво почвам да прехвърлям и да чета и други мярки и дейности по диагонал.И осъзнавам: Тия са направили план за дигитализация и модернизация, според който дигитализацията означава саниране на сграда, а модернизацията полагане на асфалт."
732
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЕЛИ,когато говориш за магистралите на други държави,редно и коректно е да кажеш,че техните магистрали са"екстра"качество,при техните магистрали няма"ремонт на ремонта",техните магистрали имат поне 15 г. гаранция /поне в Испания е толкова/,техните магистрали са истински магистрали с най-малко 3 ленти в посока плюс аварийна,а българските"магистрали"са скоростни пътища/2 платна в посока плюс аварийна/каквито са тук междуселските и междуградските,айде да не говорим повече за неуспехите на Тиквата а!
731
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ами нямате бе тикво, нали казвахте, че ИТН нямали план защото не са го представили, вие първи започнахте да спекулирате, как може тогава да ви се вярва, че имате план когато нес те го представили ? Вие сте измамници, над 10 г.крадохте и мамите, светът ви обяви за корумпирани, ЕС съюз също обяви, че България е най-корумпираната държава в съюза, какъв план ще имате като за тези 10 г. не можете да спрете корупцията, напротив развивате я, само безусловно неграмотните ви вярват, а те намаляват явно !
730
3
 
4
 
! Отговори
Недоразбрал преди 4 седмици
До сега ривяхти и са тръшкахти против мутрата,пожарникаря,тиквата и каквото си измислите още?!Той ви беше крив за всичко?Той е неземнотозло за България според ваште гурута и задкулисни сценаристи?!Е вече си подаде за сега оставката и бъдете така добрички да преминете от мантри и заклинания към Екшън,но по възможност без шоу,щото така ще се ушетате,че най напред ще излязат софийските пенсионери,ама наистина,по собствено желание и ще ви отрошат бастуните в красивите ви,млади,глу пави глави
729
2
 
7
 
! Отговори
Радеф преди 4 седмици
Борисов им трябва за да има враг.Без него те просто се разпадат.Нали го не искаха.
728
2
 
4
 
! Отговори
ЕЛИ преди 4 седмици
КИТАЙ ЗА 30 ГОДИНИ ГО ОПАСАХА С АУТОБАНИ И РАЗВИТИЕТО ИМ ДОСТИГНА НЕБИВАЛИ ПОКАЗАТЕЛИ НАД 100 ПЪТИ НЕ ПРОЦЕНТИ А ПЪТИ ИМ СЕ УВЕЛИЧИ ЖИЗНЕНИЯТ СТАНДАРТ АСФАЛТА НЕ СЕ ЯДЕ НО УВЕЛИЧАВА ПРИХОДИТЕ В ПЪТИ ПО ВЕЧЕПРЕДИ 3000 ГОДИНИ КЕЛТИТЕ СА ОПАСАЛИ ЕВРОПА С ПЪТИЩА ,А ПРЕДИ ДВЕ ХИЛЯДИ РИМ ГИ МОДЕРНИЗИРА
727
3
 
2
 
! Отговори
ЕЛИ преди 4 седмици
ДО БАЧЕ КИКО УЧУДВАЩО Е КАК НИКОЙ НЕ КАЗВА ,ЧЕ БЕЗ АУТОБАНИ ,БЕЗ МОДЕРНИ ПЪТИЩА Е НЕВЪЗМОЖНА НИТО ИНДУСТРИЯТА ДА СЕ РАЗВИЕ НИТО ТУРИЗМА ,ГОВОРЯ ЗА СЪВРЕМЕННО РАЗВИТИЕЕДИН ПРИЯТЕЛ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ МИ КАЗВА ЧЕ НА БЪЛГАРИЯ Е НУЖНО СИЛНО РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИЯТ ТУРИЗЪМ А НЕ ИНДУСТРИЯКОЙ ЩЕ СЕ КАТЕРИ ПО ПЪТИЩАТА НА СТАРА ПЛАНИНА И НА РОДОПИТЕ ,ТАМ И МАГАРЕ НЕ МОЖЕ ДА МИНЕ------В ЕВРОПА ДО КРАСИВИТЕ МЕСТНОСТИ /А НИЕ ИМАМЕ В ИЗОБИЛИЕ/ СЕ ПЪТУВА ПО АУТОБАН И НА ОКОЛО 10 км СЕ ТРЪГВА ПО ПЪРВОКЛАСЕН
726
4
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
"но той трябва да бъде четен от хора, които разбират и от експерти" - "аз съм про ст и вие сте про сти"
725
4
 
4
 
! Отговори
Недоразбрал преди 4 седмици
Ясно е ,че на присъстващите крадци на ДДС във форума,нискочели,червени бан ди ти и техните видни проскубани представители в НС,не им е до никакъв план за възстановяване на България!!Защото те винаги са си правили съвсем различни планове и те винаги са били как да окрадът и разсипят Родината ни!!Така,че за мене Бойко си губи времето с тая кра д лива па плач!Но той като европейски политик и като наследник на Кан Крум трябва да предложи като начало МИР а,а като нещат ще има и секира!!
724
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ГЕРБ = Враг номер 1 на България! Вижте кой е световния икономически форум и какъв им е "планът за възстановяване". Не знам от какво ще ни възстановяват. Глобалистични свине
723
11
 
10
 
! Отговори
ББ толкова може преди 4 седмици
Бог да пази българите, ако Неговият План за възстановяване струва колкото липсващия преамбюл на Проекта Му за нова Конституция на парламентарната (????) Република България.
722
13
 
14
 
! Отговори
Велко Кънев преди 4 седмици
Борисов е просто един озлобен мижитурчест *** ,който не може да преживее факта ,че вече никой не го иска за премиер.
721
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Гиб МелсънАааа... Сега просто играят играта, дето Дянков и други експерти предричаха още миналата година. ГЕРБ казват, че пари ще има до края на 2021. Идва новото правителство и спира да дава. Съответно пенсионерите скачат как така им се спират 50те лв. Тъпи игрички са за навиване на хората колко зле става без Баце.