Параграф 22 ли е ситуацията между Борисов 3 и новия парламент?

Депутатите поискаха оставката му, но и да представи Плана за възстановяване
18 апр 2021 14:41, Петя Славова
488

Парагарф 22. Така най- точно може да се опише създалата се ситуация между кабинета Борисов 3 и новия парламент през последната седмица. Депутатите поискаха от премиера да представи плана за възстановяване, но  гласуваха оставката му, припомня Bulgaria ON AIR. Така, ако документът бъде представен в народното събрание и изпратен до Европейската комисия, може да бъде обжалван в Конституционния съд, твърди премиерът в оставка Бойко Борисов.

"На практика не е възможно да изчете в парламента до края на юли, ако искат да им го чета, затова ние в петък го депозирахме в деловодството на парламента и умолявам колегите най- отговорно- приемете го! Той е добре направен.", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата

В Плана са описани стратегиите на министерствата и институциите. Разписани са и парите, необходими за изпълнението на задачите. Така, ако депутатите гласуват плана на ГЕРБ, следващото правителство ще трябва да се съобразява с него и да го променя в движение, съгласувайки с Европейската комисия. Възможно е обаче новата власт да изготви нов план.

"Уважаеми колеги, нещата са във вашите ръце. План може да бъде изпратен и от народното събрание. НС може да ми възложи да изпратя плана в ЕК", каза вицепремиерът в оставка Томислав Дончев.

Кабинетът се отнасял отговорно и към здравната криза. Затова лидерът на ГЕРБ предложи до избора на нов кабинет, указания на министрите да дава председателят на комисията по здравеопазването в народното събрание д-р Александър Симидчиев. Разпускането на щаба било в следствия от гласуваната оставка и това, че в тази ситуацията министрите, избрани за депутати ще сменят министерствата с парламента.

"Този щаб се разформирова, за да може новата власт да си създаде адекватен щаб, каквито бяха заявките в парламента", обясни министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов.

"Злобата им, реваншизма им, която граничи с ..., айде няма да използвам епитет, стигна до там, че в петък толкова искаха да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета и сега тук възниква първия спор. Да, има член 111, ал. 3, от КРБ, който казва, че до следващо правителство този кабинет изпълнява своите функции. Само че ето как е било предишните години, аз си спомням при Станишев. Чак, когато има ново правителство се приема оставката на старото", допълни Борисов.

От ГЕРБ отхвърлиха и обвиненията, че фискалния резерв е стигнал минималния праг.

"Фискалният резерв къч 31.03 т .г възлиза на 7 млрд и 900млн лв. В началото на следващата седмица ще надхвърли 8 млрд лв. Тоест ние имаме 2 пъти по- голям резерв от минимално изискуемия по закон". това заяви Кирил Ананиев

 Борисов не пропусна да напомни, че ГЕРБ е първа сила в 24 избирателни района.
"Събрали се старото БСП срещу мен- Таня, Мая и Корнелия. Време е да управлявате, управлявайте. Вече ние не сме ви нужни. Управлявайте! ", категоричен е Борисов.

Премиерът в оставка изтъкна и успехите на управлението в кризите- мигрантската и гръцката финансовата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
брей,некой е чел "Параграф 22",или е гледал филма....Обаче си е затворил очите пред РАЗПОРЕДБИТЕ на Конституцията,а те са ясни:-Старото правителство подава оставка пред новоизбраното НС,но ПРОДЪЛЖАВА да изпълнява задълженията си до ситуиране на новото такова!-."В ОСТАВКА"!..Ясно и точно!..Така че всякакви ЗАИГРАВКИ ОСТАВЕТЕ,гробарскияловиелементи!!!
40
9
 
8
 
! Отговори
Tangra преди 3 години
Да застане между Костов - 1во място и Царя, който отива не 3-то.Печели сребърен меда за уищожение на българската държава.
39
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо планът не бе внесен , докато си работеше предишния парламент . Пак ли не имало кадърни хора да го напишат навреме
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИСТИНАТАДругарят ти Буда - Методиевич!
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИСТИНАТАА кой се цалуваше с вдовидцата на доказания сръбски военнопрестъпник Аркан?КОЙ??
36
11
 
21
 
! Отговори
Рошко преди 3 години
Не гласувах. ГЕРБ се задържаха дълго на власт. Исках да имат най-малко коректив, но не намерих нито техен заместник, нито коректив. Каквото и да говорим истината е, че в последните години ГЕРБ ГРАДЯТ и ремонтират - училица, църкви, манастири,пътища, мостов, болници. Какво направиха Луканов, Станишев, Костов, Берев, Орешарски, Доган, Симеон II- приватизираха,крадяха, създадоха мутрите, докараха грабители нато Милен Велчев, който искаше да спаси чужда фирма от фалит и си "купи" Казино на Зл.Пясъци
35
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То по-голям чалгар от Бойко в тая държава няма. А електоратът му се състои от роми и зрители на Фен ТВ.
34
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен Тиквата няма избор. Ще си придава важност още малко и ще предаде плана за който съм сигурен, че не знае какво пише вътре. Защото време за нов план няма и целия български народ ще го обвини за провала. Освен дезертьор ще е и саботьор в очите на всички.
33
12
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЪВ БЪЛГАРИЯ ПОНЕ СЕ ОБЯВЯВАТ ИЗБОРНИТЕ ПРОТОКОЛИ КОЛКОТО И ОТ ТЯХ ДА СА ФАЛШИФИЦИРАНИ!!! ЗАТОВА И БОРИСОВ СИ ЗАМИНА СЪС СЕ ХИПЕР ИЗМАМИТЕ С ПРОТОКОЛИТЕ ПАК НЕ СТИГНА!ПРИ НОВИ ИЗБОРИ НАПРАВО ЩЕ МУ СЕ ТЪЖНИ АКО СЕ ПРОВЕДАТ ПО-ЧЕСТНО И СЪС ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ИТН ВЪВ ВСЯКА ИЗБОРНА СЕКЦИЯ!
32
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу протестърската хунта, която в момента управлява България!
31
21
 
16
 
! Отговори
Тоя дебелак преди 3 години
Направи България първа по смъртност в ЕС, последна по доходи.И се изниза.Не му позволявайте за се измъкне!
30
19
 
16
 
! Отговори
За сведение преди 3 години
Бойко Борисов е напълно делегитимиран и УВОЛНЕН от Народа!
29
17
 
8
 
! Отговори
Оптимистичен чалгар преди 3 години
Досега 30 години само избори, избори, и все по-зле става. Но сега със Слави и с Мая ще бъде по-различно, този път ще бъде по-различно и всичко ще се оправи. Камъните падат, падат от небето, капка ми падна на сърцето, да този път ще бъде по различно.
28
9
 
1
 
! Отговори
От много време: преди 3 години
Усещам под краниума си известно гъделичкане, повишено налягане и отвреме на време спуквания на кръвоносни съдове ... ако отидат да ме снимат съм сигурен, че някой много ама много иска да ми види сметката. Решение - ще видя неговата първо аз!
27
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16246Новите нямат мнозинство 51 % и не могат да направят кабинет без ГЕРБ или ДПС. Борисов подава оставка но трябва да остане, защото и Радев не може.
26
25
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЕДНА ЧЕТВЪРТ ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА БОРИСОВ СА МАХАЛИТЕ!!!ЕДНА ЧЕТВЪРТ ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА БОРИСОВ СА КУПЕНИ КОМИСИИЕДНА ЧЕТВЪРТ ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА БОРИСОВ СА ПЕНСИОНЕРИ НЕ ИСКАЩИ БСП НА ВЛАСТИ ЕДНА ЧЕТВЪРТ СА ИНТЕРЕСЧИИ!!ЕЙ ТОВА Е ЕЛЕКТОРАТА НА БОРИСОВ СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!
25
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бъркайте шоу с простащина, едно е да се гавриш с Лили Иванова 20 години по телевизора, друго е да се бъзикаш с министър-председател, особено като не си на неговото ниво. Политиката не е викове и арогантност, а дипломация и тактичност, а вие маймуни направихте за смях парламента и се подиграхте с него като институция.
24
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце Баце кво прасе беше кеа свиння излезе накрая. Гърчиш се и се мъчиш да хапеш като отсечена змия.
23
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглец и нeщacтник! Марш в затвора нарцис!
22
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо всички медии сервилно излъчваха наживо предсмъртните гърчове на една умираща партия? Ще излъчат ли по същия начин пресконференция на друга партия?