Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента

Той съветва Борисов да върне властта на опозицията
18 апр 2021 20:10, Нели Христова
220
Вежди Рашидов: Улицата влезе в парламента
Снимка: БГНЕС

„Никой от ГЕРБ не си е позволил груб език от трибуната. Сценаристите е винаги трябва да измислят художествена измислица. А Филип Занев е от големите сценаристи. Не ни интересува какво си говорят със Слави, има значение какво се говори от трибуната и какво чуват избирателите. По кулоарите можеш да чуеш какво ли не. Джипко Бибитков не е парламентарен език”, заяви бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов пред NOVA.

Според него улицата е влязла в парламента. Рашидов е на мнение, че не можеш да заплашваш и да крещиш от парламентарната трибуна.

„Ако анархията, която се налага в момента в парламентарния език, продължи, то доброто също има средства и ще ги използва. Но това ли искаме. Това не бива да бъде допускано в нито един парламент. Смятам, че за 10 години на поста министър съм направил добрини и се причислявам към доброто. Но в България никой на никого не благодари. Бих посъветвал Борисов да им върне властта. Да управляваш е много тежка отговорност, трябва да градиш, а си постоянно под прожектора. Нека да вземат властта, не могат без отговорност да се откажат от нея. Нека вземат властта и тогава ще се следим, ще гледаме кой какво прави за държавата и ще се сравняваме. Сега им е много лесно”, смята Рашидов.

Депутатът определя ситуацията след изборите като уникална, тъй като ще се наложи победителят да отиде  в опозиция. Той смята, че още в първия ден се е видяла не парламентарната, а площадната демокрация. Рашидов съветва колегите си в парламента да „успокоят топката” и да не използват груб език.

„Томислав Дончев направи един план, който не е на ГЕРБ, той е на държавата. Парите са на българския народ и трябва да ги усвоим. Ако този план не се приеме, това ще е първата беля. Дончев беше оторизиран, а това, че те не искат да чуят плана, а искат Борисов, за да го унижават и да го линчуват – и аз да съм премиер, няма да отида”, категоричен е депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
9
 
6
 
! Отговори
Андон Събев преди 3 години
На пРезидента така му харесва. Сега като назначи и правителство на баджанаците и ще цъфнем и вържем. Но такъв е мирогледа на президента ни. Какво да се прави.Наесен, като се обере зарзавата, ще стане много популярна песента от края на 1980 те
113
5
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
унижение...да унижат...слънцето му...строящият "лувара","саниращите ни",от 11 г.,...та вожда ти от 11 г. ни ограбвате и унижавате...не народа ни...вожда ти назова ***...Председателят на Народното Събрание на българия...той я назначи...ти ка си взе парите от КТБ бе алчен...и защо народани да плаща банкови такси а да може вие да крадете...голем башибозук се оказа...ти не беше ли агент на ДС...не предаваш ли турците...то българите чакат на теб...Бог да пази България!!!
112
12
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Анонимен: На Веждито можеш само да дишаш пушека :)
111
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вежда,от където и да те погледна се за корупция и мафия се досещам!
110
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махай се, бе туркопедералст. Нали обясняваше как плащате на ДПС за медийна подкрепа.
109
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези от парламента направиха хората лоши защото работат и накрая идва някои и ти взима половината.по сред бял ден ни крадът и изнасат и лъжат немирални хора 2'3 поколения мародери популисти.и едва ли не ни обяснъват колко много ни обичат и дават всичко за нас помагатни хранатни но наква цена с цел лични облаги и унижение.
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ананимен 124 прав си да по някои път хората от ярост и злоба казват нещо което него мислят на момента се изпускат.тва е положението ше се оправи лека полека.
107
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи тука само седът и пишат болни хора.нормални хора не пишат тук деистват си по задачите пишат популисти и българия не е интернет и такива саитове.
106
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво друго да се очаква от шебека Тошко? Природата го е ощетила.
105
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БТВ изгониха чалгарите заради проcтотията им, а сводниците и берачите на ягоди ги вкараха в парламента.Спешно трябва да се приеме условие за образователен ценз, за да не се допускат подобни нискочели чалгари в бъдещия парламент.
104
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЕ хубаво давате властта ама с празен резервобъркал си се чалгарино - над 8 млрд евро е.
103
8
 
16
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Не г-н Рашидов,в парламента влязоха най простите СЕЛЯЦИ !!!!
102
8
 
14
 
! Отговори
оня мозъка преди 3 години
Така го врътнаха журналистите и така му лъснаха знанията -- нищо чудно ,че началника му се крие под дърво и камък и има цял екип да му пише по фейсбуците .
101
10
 
19
 
! Отговори
1 преди 3 години
Хахаххахахаха щото Баце, Цвинокио, Лъчо Мозъка и компания са едни "ентеленагньиетени".Мани мани. А Вежди и той...
100
2
 
7
 
! Отговори
Само да поясня преди 3 години
От известен до интилигентен има много разлика.Знам много известни футболисти .
99
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само питам, има ли софиянци у парламенто, понеже стана чувствителна темата за божествените шопи :)))
98
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, преди 10 години улицата влезе в парламента.
97
6
 
11
 
! Отговори
от брадата преди 3 години
Нищо интилегентно не съм чул , а има и диалект по майчина линия,отделно е като придворен лакей на башбакана с което ми е неприятен ,а дали е добър скулптор не ме интересува --нека да е добър ,но другото не ми допада.
96
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веждичка да ударим по едноАи машалах
95
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Веждито си бил намалил носа, демек ринопластика. Последният човек, от когото да очакваш подобен ход....