Борисов разговаря с Ердоган, обсъдиха COVID-19

Турският президент поздрави премиера за победата на изборите
Обновена: 19 апр 2021 22:27 | 19 апр 2021 22:25, Красимир Ангелов
83
Борисов разговаря с Ердоган, обсъдиха COVID-19
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, като в разговора турският държавен глава е поздравил Борисов за  победата на изборите. Ердоган определи като впечатляващ успеха на ръководената от Борисов политическа сила, която на пети поредни парламентарни избори постига най-висок резултат, като същевременно носи вече година тежката отговорност за справяне с пандемията в страната, съобщават от правителствената пресслужба.

В рамките на разговора Борисов и Ердоган са обсъдили ситуацията с пандемията в България и Турция и изразиха надежда, че в най-скоро време опасността от COVID-19 ще отмине и условията за туризма и бизнеса ще се нормализират.

Премиерът Борисов изтъкна, че през изминалата 2020 г. се наблюдава значителен спад в туристическия поток между двете страни, вследствие на тежката световна здравна криза. Борисов изрази увереност, че това е само временен негативен ефект на пандемията, който може да бъде преодолян още през настоящата година, включително и с помощта на ваксинирането срещу COVID-19.

Министър-председателят посочи традиционно добрите отношения между България и Турция, които в последните години се развиват активно в дух на добросъседство и взаимно уважение. Премиерът акцентира върху отличното сътрудничество в областта на миграцията и върху нулевия натиск на общата ни граница. Борисов напомни, че преди година двамата с президента Ердоган се срещнаха в Анкара, където дискутираха именно справянето с миграционния натиск, така че да има сигурност и стабилност в региона.

Премиерът Борисов изтъкна още, че Турция е един от водещите икономически партньори на България. През кризисната 2020 година стокообменът между двете страни е почти 4 млрд. евро, а през същата година потокът турски инвестиции у нас е в размер на 18.6 млн. евро. Борисов изрази увереност, че с отминаването на пандемията икономическата активност ще започне да се повишава отново в подкрепа на просперитета и на двете държави.

В хода на телефонния разговор премиерът Бойко Борисов поздрави турския президент Ердоган по повод свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
СЛАДЪК преди 3 години
САМО НЕОБРАБОТЕНИ ЗАХАРЧОВЦИ ТУКА. И САЙТЪТ НЕПОЧТЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕ...
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, как разговаря с Ердоган като в същото време му правят 5 спешни операции след мача ето! ?
43
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Електра,много сълзи ще проливаш за, мутрата тиква,но уви,той се контузи и скъса ластика.
42
0
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Това е престъпление което Борисов съобщава за да оправдае окрадените пари за прословутата ОГРАДА на БТГ че има нулев опит на мигранти Докато той се самоитъква заслугите само от последната седмица на миналия месец март и от Гранична полиция мълчат то в социалните мрежи имаше публикации на задържани минад стотина мигранти и каналджии именно от южната граница .Отделно всеки ден има задържани при опит да преодолеят северната ни граница .
41
9
 
5
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Събудих се, и о какъв прекрасен пролетен ден. Но допуснах голяма грешка, че пуснах телевизора по БНТ и о ужас, мутрата Хаджигенов ме учи на морал там, превключвам БТВ и още по голям ужас, Костинбродската мутреса Мая Манолова Сетра Галева, се е запенила там. Не се реших да пусна НОВА ТВ, защото я на онова БСПелерастче Тошко Африкански, я на старата мома Дончева, щях да се натъкна. Денят ми вече не е хубав, щом мутрите са победили, и само с 4% са превзели целия ефир, какво ли щеше да е ако имаха не 4% а 5%. Да гледаш другарката Мая Манолова как ти говори за морал, все едно порно звездат
40
8
 
6
 
! Отговори
ТА-ДУФ ТА-ДУФ КАУНЕ преди 3 години
МИШКАТА ФИГУРАНТ ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ ОБАДИ НА НЯКОЙ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ГЛАВИ, КАТО НИКОЙ НЕ ГО БРЪСНЕ ЗА СЛИВА.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо триете истинската история бе недорозомения
38
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От страх дане отидеш в парламента да си направиш операция ТОВА Е СРАМ И ПОЗОР ЗА ЦЕЛИ БЪЛГАРСКИ НАРОД ЧЕ СМЕ ТЪРПЕЛИ 12 ГОДИНИ ТОЗИ *** ПЪЗЛЮ
37
2
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Не знаех, че могат и да говорят, камоли да обсъждат.!.
36
1
 
3
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Браво!
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавирус обсъждали. Два мозъка балкански
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали го е питал за политическо убежище?
33
1
 
12
 
! Отговори
амейзинг преди 3 години
Попаднах на туитър акаунта на турски журналист и преводач във Франция. Хора нямате представа какво е причинил МЕРДоган на собственият си народ - масови арести, безследно изчезнали, лирата се срути на борсата, журналисти буквално умират, протестирайки гладна стачка в затвора. Снимките на тези хора- толкова благородни и интелигентни лица!.. А тук е пълно с уж турци, които плюете срещу България, но не връщате бг паспорта и харесвате МЕРДоган, но не живеете там. Амейзинг.
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гответе се за бежанците. Този е ...... .
31
6
 
14
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Кой знае нашия *** за какво е молил мустакатия диктатор. Я да пусне бежанците, че новите да се чудят как да се справят или е молил за подкрепа. Продажно *** е джипко бибитков
30
5
 
8
 
! Отговори
Браво! преди 3 години
Завалията! Как ли, какви ли мъки е предизвикал този разговор с това оперирано коляно? Толкова трудно се говори, когато е оперирано премиерското коляно. А за мисленето - с операция или без операция все е трудно!
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце не беше ли опериран.
28
2
 
7
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 3 години
Страхотни "специалисти", щом и COVID-19 обсъждат!
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган ще се смее последен. Със сигурност ще намери начин да унижи и да се надсмее над новите аматьори и старите възкресени политически труп.пове, които ще управляват.
26
3
 
13
 
! Отговори
Синигери сладки преди 3 години
Скоро ще има друга правителствена спецслужба, друга песен ще пеят, хсха, цъфнал герб