121 депутати ще приемат закони, НС влиза в социалните мрежи

Главният прокурор ще бъде изслушват на три месеца
91
121 депутати ще приемат закони, НС влиза в социалните мрежи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С поправки в Правилника за дейността на НС депутатите решиха, че в пленарната зала трябва да присъстват 121 законотворци, за да се приеме закон или декларация.

Още по темата
Ако гласувалите по даден закон не са повече от 120, то председателката трябва да направи поименна проверка.

Освен това по решение на парламентарните комисии заседанието им ще се излъчват в реално време в интернет чрез интернет страницата на Народното събрание и в официалните профили на НС в социалните мрежи.

Парламентът задължи отново с поправки в Правилника главния прокурор и шефовете на ВКС и ВАС да бъдат изслушвани в правната комисия най-малко веднъж на всеки 3 месеца.

Първоначално направеното предложение бе на Атанас Славов и депутати от "Демократична България" и в него бе разписана отчетност само за главния прокурор. Текстът не бе приет от правна комисия, но Тошко Йорданов обяви, че от "Има такъв народ" смятат, че той трябва да бъде приет.

Същото задължение да бъде вменено и на председателите на ВКС и ВАС, и така тримата големи да вървят в комплект, поиска обаче Хамид Хамид от ДПС. "Нека ви припомня едни покани за изслушвания на други големи в съдебната власт. 44-ото НС на няколко пъти викаше председателя на едно от върховните съдилища, но все пристигаха писма, че не може да дойде", припомни Хамид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43Тя е за главен прокурор, не за депутат. Даже и Вишински би я харесал. Честна и принципна
49
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега беше лесно, отидат до Парламента, поскарат се, похапнат и си отиват, а заплатата върви.Сега ще видим как ще карат като преди.
48
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Насметоха ги новите партии и набързо почнаха да вземат решения.Значи можело.
47
1
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ееееее, супер. Нужно е само 121 да присъстват, за да приемат закон, останалите 119 може спокойно да си чуkaт мацки, да си поркат по ресторантите или да си спят вкъщи. Айляк работа. Дано гейовете на Славуца приемат мажоритарния вот. Ще си купя и аз едно депутатско място. По цял ден пак ще съм си айляк, а на края на месеца ще ходя само да се разписвам и да ми капят от въздуха едни 4-5 бона. Що да не ги взема, като нищо не съм правил за тях и даже и не смятам крака ми да стъпи в НС
46
1
 
1
 
! Отговори
до 50 преди 3 години
Не е вярно, не си интерпретирай закона.Щом си там или си гладувал за или против, негласували няма.
45
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мораториум и разследване на финансовите далавери за всички мандати назад на гербавата шайка, заедно с дпс.Конфискация на имущество и откраднати пари и разформиране на дпс.
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с кворума е глупост като с правилото за процента на гласували на референдум.Така ако си против някой закон, просто не гласуваш вместо да гласуваш против и като не се събере кворум не минава.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мрусна журналистичка ...Социалните мрежи са част от Интернет, но интернет не е социалните мрежи.Написано е така, заради лошата слава на социалните мрежи, а целта е да се злепоставя.
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинете: н-к на регионалната дирекция РД - София град.
41
0
 
15
 
! Отговори
Иво Христов ДЕБИЛИ преди 3 години
За малка държавица като България е ОГРОМЕН РЕСУРС ДА ПОДДЪРЖА И ХРАНИ 240 ИЗЗЕДНИКА + СЕКРЕТАРКИТЕ И ШОФОРИТЕ ИМ !ВИЖТЕ ИЗРАЕЛ--ВЕЛИКА ДЪРЖАВА= 9 МИЛИОНА и 300 000 НАСЕЛЕНИЕ = 120 ДЕПУТАТА !ЗА БЪГЛАРИЯ -- най-доброто решение е ДВУ-КАМАРЕН ПАРЛАМЕНТ 60 ЧОВЕКА =САМО ЮРИСТИ, работещи В СОФИЯ. И ПОМАГАТ ЗА ХУМАНИТАРНИТЕ И ПРАВНО-ЮРИСДИЕСКИТЕ ТЕМАТИКИ И ЗАКОНИ.А ОСТАНАЛИТЕ 60 ЧОВЕКА, ПРЪСНАЛИ В ДРУГИ ГРАДОВЕ, И РАБОТЕЩИ С ДРУГИТЕ МИНИСТЕРСТВА КОИТО СЪЩО ЩЕ БЪДАТ ПРЪСНАТИ В СЪОТВЕТНИТЕ ГРАДОВЕ
40
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Браво на ИМВВиновните полицаи са ясни: шефът на ГДНП, н-к ГД-София град, шеф на полицията на София град и гл.секретар на МВР Ив.Иванов. Ясни са петимата полицаи, пребили студента на площада пред "Дондуков"1 и техният началник плюс сегашният министър на МВР, който ги прикри. Добавяме към тях началниците на двете РУ на МВР. Зад тях е ББ, който събра на 02 септември м.г. полицаите от цяла България да бранят поста му.
39
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-належащо от изритването на Гойко и шайката му в затвора, няма.
38
3
 
11
 
! Отговори
до к.31 преди 3 години
До АнонименКолко са антиГЕРБ партиите : три ИТН -51 депутати, ДБ - 27, ИМВ - 14 общо "новите партии" (НП) - 92 депутати. Добавяме агите: 30; НП + Аги правят 122 души. Да гласуват от БСП "въздържал се" - новите не ги признават за хора и да видим как ще се нaakaт антиГЕРБаджиите.Но каката от Крушовица вместо да пусне напред младите и К.Паргов тича да говори глупост след глупост - Й.Цонев й обещал концесия на плажове. Той отрече това.Млъкни бе, селянко, ти съвсем изкукурига!Тази игра не е за теб!
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Браво на ИМВА нещо за социалните въпроси в кризата или това не е приоритет?
36
16
 
6
 
! Отговори
Браво на ИМВ преди 3 години
Внесоха пълно разследване на полицейския побой и използването на сълзотворен газ срещу справедливо протестиращите Български граждани. Вече се установява и самоличността на полицаите участвали в насилието
35
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
близо месец некадърничетата се мъчат да покажат колко са против герб, че чак не могат да освободят бойко от длъжността премиер! явно правителството ще продължи да работи до президентските избори!
34
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До DO 10какъв слави, бе! тоя се разболя от страх! буквално! сега се чуди как тда се измъкне!
33
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а защо не приеха който не ходи на работа, да няма заплата? и който се отлюспи от дадена партия, да си ходи, а на негово място да влезе следващия по ред? партийните представители на олигархията и мафията ще ви разкажат ирата! ще си мечтаете за бойко!
32
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се гледат сами какво представляват, дойдоха новите партии и им направиха правилник, старите партии пък се държат предизборно и смятат, че не трябва да има правилник щото парламента нямало да просъществува дълго. Като няма да просъществува и дайте да не се работи, ако ще 1 час да съществува длъжни са да работят. Търтеи. Само ИТН от тук нататък.
31
13
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Тая Мая ги закопа депутатите взе им мерцедесите и ги прати в градският транспорт!