ГЕРБ върна мандата на президента Румен Радев

Политическите партии проявиха незрялост, обяви Даниел Митов
Обновена: 23 апр 2021 10:50 | 23 апр 2021 10:36, Красимир Ангелов
291

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Номинираният от коалицията ГЕРБ-СДС за премиер Даниел Митов върна мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

Още по темата
"Коалиция ГЕРБ-СДС направи честно, открито и прозрачно усилие да проведе разговори с политическите партии за съставяне на кабинет. Бяхме подготвени с екип, с предложение, за съжаление политическите партии арогантно и безотговорно проявиха политическа незрялост и отказаха разговори с нас”, заяви Митов пред държавния глава.

"Затова следваме конституционната процедура, за да връчим отново подадения мандат“, посочи кандидатът за премиер на ГЕРБ.

От своя страна президентът Румен Радев каза, че в близките дни ще обяви кога ще връчи мандат на следващата политическа сила.

"България има нужда от стабилно правителство, посочено от българския парламент на основа на принципи и приоритети. Защото само такова правителство може да излекува България от кризата“, заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само диктаторите и първобитните си решават проблемите с арогнатност. Съвременния политик трябва да е дипломатичен, да води аргументиран диалог, да е обективен, да дава прозрачност пред колегите си и народа и да си заслужи доверието към него.От къде се взеха тези нагли простаци не мога да си го обясня.
134
6
 
16
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 3 години
Нови избори и простестен вот срещу чалгарите.
133
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМачкай гробарите???? Ако стигнем до нови избори да не стане мачкай чалгарите, че за няма и 2 седмици загубиха половината гласове.
132
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаш да кажеш не хората, а гербаджиите си теглят депозитите от банките...
131
1
 
11
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
На път сме да проиграеме поредния шанс за някаква положителна промяна!
130
5
 
10
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 3 години
Не знам ка а,*** неа така!Нищо не казвам,но пак повтарям!!Вето,вето и пак вето!!Има криза,голяма криза и пак криза?!Други опорки не знам и нямам!!Венсеремос!!А сега наред е БАДЖАНАКА!!
129
1
 
4
 
! Отговори
Алла Пугачева преди 3 години
Миллион, миллион, миллион алых роз!
128
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ,като ги канехте за коалиция са зрели ,като ви откажат и почвате с обидите ?Поведение на стара и заядлива селска мома !
127
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес, защо не пишете, че вчера депутатите си вдигнаха заплатите на над 10 000 лв???????? Това им се видя най-спешната промяна!!!!
126
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега чалгаристанците са наред, хайде да видим експерта, между другото и Жан Виденов беше експерт, дори все още преподава, но това че си учил в чужбина според мене те прави годен да управляваш в нашите условия.
125
12
 
16
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 години
До ГЕРБ въпрос: ГЕРБ да вкарат виновниците за КТБ в затвора? Не са и помислили. Нямаше как да вкарат себе си в затвора. Знае се кой задължи държавни фирми да си държат парите в частната банка КТБ - първото правителство на Бойко.Не че има връзка с темата.
124
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои са инт.. и защо са на каишка? Кой е тяхния ДИКТАТОР? Кой...койАми нямат си диктатор. Не всички са като вас.
123
8
 
5
 
! Отговори
Т К О преди 3 години
Кои са инт.. и защо са на каишка? Кой е тяхния ДИКТАТОР? Кой...кой
122
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуаранта изкара ли вече правителството на Божков? Искам веднага да върнат билетчетата, както и всички олигарски които са резследвани да се пуснат и да се назначат като експерти по усвояване на фондове.
121
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех че щастлив че му връща мандата молодец тебя Румине вдигна юмрука и изкара петата колона на улицата да бутнат правителството
120
12
 
19
 
! Отговори
6 преди 3 години
Да обвиняваш политически партии ,че не са искали да разговарят с теб е все едно да обвиняваш момиче , което ти е харесало , че е отказало да сключи брак с теб!Няма погика в твърдението на тези "много интелигентни евроатлантици",които не разбират ,изключвам вожда им, тази проста истина !Никой не иска да работи с вас!Никой изобщо не ви иска във властта-много крадохте!Добре ще е сега да се срещнете и със съда!
119
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зад оградата чалгарите лаеха настървено като бесни, сега пред оградата мълчат и опашките под ***.
118
13
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ въпрос преди 3 години
Хората си теглят вече депозитите от банките.Като стана въпрос за банките ГЕРБ вкараха ли виновниците за КТБ в затвора? Или забравиха? 7 години минаха щото?
117
13
 
22
 
! Отговори
@ @ @ преди 3 години
Точно така! Браво! Нова Тройна коалиция, че четворна даже - Славуца, Маджо, Ахмед Доган и сестра Галева. :)))) Новите партии на промяната, които ще оправят българския чалгопитek. Ей сега ще видите промяна, чудо на чудесата, европейски пенсии. никакви мутри и корупция
116
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Чалгарий Първи ще ви стане господар.