Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май

Около Народното събрание трябвало да има кордон от хора
292
Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май
Снимка: БСП

"Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“ са четирите партии, които са най-големите врагове на два милиона български пенсионери, смята народният представител от БСП Велизар Енчев.  

"В петък, 7 май, от 09.00 часа, около Народното събрание трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани. Депутатите от БСП продължаваме битката за българските пенсионери. Предстои съдбоносно второ гласуване за преизчисляване на пенсиите.

На първо гласуване депутатите одобриха с огромно мнозинство предложението на БСП. Но в нарушение на парламентарния правилник, който е със силата на закон, председателят на НС Ива Митева не позволи второ гласуване, поради което окупирахме трибуната и заседанието бе прекратено.

Ние искаме справедливо индексиране на всички пенсии, а не унизителни подаяния по Великден и Коледа. Необходимият един милиард е в „Сребърния фонд“!

Сега или никога трябва да победим антисоциалната система, която на 5 май бе защитена от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“...

На 5 май паднаха маските на партийните слуги на българския капитализъм!

Всъщност тези четири партии са най-големите врагове на два милиона български пенсионери - най бедните и най-болните пенсионери в Европейския съюз. 7 май е Денят на истината!", написа народният представител от парламентарната група на "БСП за България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още по темата: БСПВелизар Енчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
До 7 тона златоА къде са стотиците тонове злато добити докато Дънди вземе концесията, ако наситина толкова злато се изкарва от тия мини?Мината в Челопеч е открита през седемдесетте години.Ако това, което говорите е вярно, България би трябвало да има стотици тонове злато в резерв още от времето на Комунизма.Къде са те?
48
1
 
2
 
! Отговори
до 60 преди 3 години
Ареее марш там в гълъбарника и си трай,не ми се отваряй бе!Комунист такъв!Заедно сте с Борисов!
47
9
 
2
 
! Отговори
Герб са фашисти преди 3 години
Убиват собствения си народ
46
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говорим за сребърен резерв от преди 1989 година.Какъв Борисов какви 5 лв?!Борисов е отделна бира.И на него ще му дойде ред.
45
6
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 54"Един възрастен германец пенсионер ... колко взимат дядо ми и баба ми и аз му викам 120 евро. И той: Оооо, браво! И аз му казвам: Това е за месец, не за ден и той онемя!"Само комунистите са толкова наивни да си мислят, че такива басни минават.В Германия пенсиите на обикновените хора са около 1200 евро, тъй че няма как германец да си е мислил, че икономически незначителна държава дава по 120 евро на ден.
44
6
 
6
 
! Отговори
7 тона злато преди 3 години
Всяка година Дънди изнася и за 700 млн долара. Герб им поднови ха концесията с 1.5%комисия.......В колониите пенсии не се плащат
43
5
 
9
 
! Отговори
ВИЖТЕ преди 3 години
Напишете името на този човек в гугъл - ще видите отвратителни неща .
42
4
 
4
 
! Отговори
Тиквата преди 3 години
Да плати пенсиите със златото от чекмеджетата10697
41
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велизар Енчев-офицер от ДС,престъпниците които фалираха държавата,затова сме и ще бъдем последни в ЕС.
40
7
 
6
 
! Отговори
твърда ръка преди 3 години
Национализация на имотите.Всеки с повече от един имот му се взема по-скъпия/по-скъпите.
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 40"Алоооуууу, 98-*** е мнооого далече от 2009-та когато Тиквата дойде на власт. Егати съвземането! Тиквата вече е 11 години на власт и вместо пенсиите да са по 800 лева минимум, те са по 300, герберунгел!"Както всички комунисти пенсионери, така и ти си мислиш, че парите растат по дърветата и пенсиите могат да са колкото си искаш високи, само защото сме в ЕС. Например, интересно ми е дали знаеш колко е средната пенсия в Германия, която е най-мощната икономика в ЕС?
38
2
 
5
 
! Отговори
Енчев преди 3 години
Е един от малкото принципни и неподкупни журналисти
37
6
 
8
 
! Отговори
на бунт преди 3 години
на бунт ама срещу бсп която ограби българите , фалира държавата няколко пъти , приватизира предприятия , остави народа без пари и работа . сега издигате лозунги че сте загрижени за пенсионерите след като откраднахте спестяванията . това е висш цинизъм !!!
36
5
 
5
 
! Отговори
Саргадо преди 3 години
И за излизане от ЕС и НАТО!Долу капитализма и еврогейщината!Само БСП!
35
6
 
4
 
! Отговори
до 27 от 17 преди 3 години
Е Борисов какъв е бе въшкар?!Не е ли комунист а?!*** си ти!Марш там в гълъбарника и си трай,че аз ако те набарам....Къде си бе плуужек такъв?!Къде си да дойда да го хлъзна на маййка ти в задния и кафяв мазен двор?!
34
4
 
7
 
! Отговори
Петко преди 3 години
Няма как да вкарваш по 30 лева на месец за пенсионно осигуряване и след 40 години пенсията ти да е 800 лева. Математически няма как да стане, колкото и сложна да е лихвата. Всъщност има, ако преди 40 години се е появил биткойна и си купувал 1 биткойн за 1 лев.
33
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39Приятел, разбрахме, че си неграмотен, а вероятно и некадърен. Голяма реклама правиш на противниците на ГЕРБ, няма що!Между другото, другарката Нинова е била "на власт", като заместник министър, и е отстранявана за корупция, да не говорим, че е "на власт" във доскоро втората по големина партия в България, за която гласуваха близо 1/3 от българските избиратели.Тя още е и МИЛИОНЕРКА, а синчето й, странно защо, но е в омразния ви САЩ.
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Енчев ,още колко има дa чудиш ,тоя Славун вече го купили ,то и за това мълчат като риби ,тайна беше чак ,много хора излъгаха ,да се надяваме юли месец да им дойде ума
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ - национализира резерва на НЗОК, над 1,3 млрд. лева
30
7
 
19
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Абе Енчев много добре знаеш , че твоята любима БСП/БКП/изнесе парите на хората, ограби пенсионния и здравен фонд, създаде мутри и олигарси . Така че парите са у вас , като толкова мислите за пенсионерите , върнете откраднатото и станете пролетарии, а не милионери и олигарси!