Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май

Около Народното събрание трябвало да има кордон от хора
292
Велизар Енчев призова за бунт на пенсионери и граждани на 7 май
Снимка: БСП

"Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“ са четирите партии, които са най-големите врагове на два милиона български пенсионери, смята народният представител от БСП Велизар Енчев.  

"В петък, 7 май, от 09.00 часа, около Народното събрание трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани. Депутатите от БСП продължаваме битката за българските пенсионери. Предстои съдбоносно второ гласуване за преизчисляване на пенсиите.

На първо гласуване депутатите одобриха с огромно мнозинство предложението на БСП. Но в нарушение на парламентарния правилник, който е със силата на закон, председателят на НС Ива Митева не позволи второ гласуване, поради което окупирахме трибуната и заседанието бе прекратено.

Ние искаме справедливо индексиране на всички пенсии, а не унизителни подаяния по Великден и Коледа. Необходимият един милиард е в „Сребърния фонд“!

Сега или никога трябва да победим антисоциалната система, която на 5 май бе защитена от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“...

На 5 май паднаха маските на партийните слуги на българския капитализъм!

Всъщност тези четири партии са най-големите врагове на два милиона български пенсионери - най бедните и най-болните пенсионери в Европейския съюз. 7 май е Денят на истината!", написа народният представител от парламентарната група на "БСП за България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още по темата: БСПВелизар Енчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизма е една секта а последователите са фанатици доказателство е този дядка от снимката дето некролога му стърчи от джоба тръгнал бунтове да прави
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Израсна странно поколение. В някой от представителите му, напълно отцъства аналитично мислене. Щом чуят "откраднал пари", веднага включват на емоция. Компромати тип пари в чекмедже, са насочени към техните мозъчета. А реакцията им е все едно някой ги е изпреварил, и взел нещо което иначе на тях се полага.Обикновенно са интелектуално посредствени, но с над средното ниво възможности с пари заработени в чужбинско. Без корен но с претенции, как е по широкия свят.
67
16
 
10
 
! Отговори
АНОНИМНИ преди 3 години
СРЕБЪРЕНИЯТ ФОНА ГО ОГРАБИ БИБИТКО И ДЯНКОВ... И СЕГА Е ТАКА.ОТ СРЕБЪРЕНИЯТ ФОНД Е ВЗЕМАНО. ТО ЗАТОВА И БИБИНЕ СДАВА ДОБРОВОЛНО ВЛАСТТА. НО ИДВА ВИДОВ ДЕН. ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ. МНОГО ДАЛАВЕРИ ЩЕИЗЛЯЗАТ НА ЯВЕ.
66
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82"Алоуууу, говоря за минималната българска пенсия от 120 евро преди 5 години, ти ми говориш за минималната германска пенсия от 1200 евро. Кво ми сравняваш леля си?"Минималната германска пенсия не е 1200 евро. Пак си спал с отвити крака.Около 9% от геманците имат пенсия по-ниска от 800 евро, много от тях под 600, поради което от 1 януари тази година има т.нар минималренте. Това в страна където цените на наеми, застраховки, здравеопазване, са МНОГО по-високи от България.
65
6
 
5
 
! Отговори
До 83 преди 3 години
Златото изобщо не е най-ценния метал и говориш пълни глупости. Златото не се използва никъде, за Златото се сещат единствено и само като има инфлация. Реално погледнато златото е пълна глупост като инвестиция и скоро ще се срине напълно, просто защото вече има други начини да се предпазиш от инфлация. По-скоро цената на среброто е изключително подценена, защото се използва в много технологични индустрии.
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 81Толкова сте неграмотни, че даже не знаете, че опорките ви са смешни.Тия ревящите за различни схеми за финансиране на спрелите им бизнеси, откъде дойдоха парите за тях? А за социалните разходи, като приходите от данъци тотално намаляха?Баце е "опукал" 15 милиарда, ама за да спасява зад-ците на такива като теб, които нямат един лев в джоба.То вие затова нямате де, щото сте неграмотни.
63
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 74"Неземен изтрещял герберунгел, защо да не върви "лъжата" ми като той взима 3 пъти повече от мен?"Щото германците не ядат доматите с колците и ЗНАЯТ колко и как се работеше в България през Комунизма, и сега там, където още работят такива хора. Сега по-новите поколения от бизнеси са значително по-добре, но пак не могат да стъпят на производителнстта на германците. Германците това ГО ЗНАЯТ, не на последно място, защото работят с наши фирми.
62
3
 
0
 
! Отговори
Петко преди 3 години
Някакви тук говорят за златото и колко много пари щели да потекат. Това първо са пълни глупости. Първо помислете какво от това, което използвате в ежедневието се прави от злато. После погледнете статистиката на цената на златото откакто се търгува. Цената му е скочила с малко над 400%. Може да вземете като отправна точка акциите на апъл. Откакто се търгуват цената им е скочила с над 16000%. Та да попитам това злато утре ако цената му падне на 200 долара отново, колко ще ви е пенсията?
61
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПеткоЕ,то това е смисълът на осъвремяване,чрез преизчисляване с по-близък по време СОД,към сегашното.Получаваш пропорционално,а не числово на онова,което си внесъл!Друг е въпросът,че с некъдърното управление и ужасяващо ограбване на материалните активи-дори и тяхното умишлено унищожаване,това тредно може да се получи!Трябва да се направи,но факт: Пари няма-казаха го от трибуната на парламента!А защо няма? Да отговаря този,който управлява повече от 10 години!
60
2
 
13
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Леле,мале?!Не е добре работата,като почнеш от този на снимката,та стигнеш до някои писачи тук в сайта?!ГЕРБ бил антибългарска партия,убивал народа?!По голяма глупост не бях чувал?!Та Борисов нарина само за половин година под различни форми поне 5 милиарда на БългАРИТЕ?!Е как тогава ги убива,като е най щедрия премиер,най много работни места,милиарди за подновяване на инфраструктура!А какво направиха левите,социалистите,освен пучи масали,мантри и вдигане на пенсии,но Боко да ви ги плаща?!Паляци!!
59
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ме извинявате БСП-то, ама неискате да си върнете надвзетат субсидия, неискате да си плащате наема за сградите, искате тлъстата пачка от субсидиите да си Ви върви, миналта година подписахте празен чек на Баце със закона за извънредното положение, па сега искате да се вдигнат пенсиите, е убаво ама откъде пари???Вие дадохте възможност на Баце да изтегли 10 млрд нов дълг и да ги метка на дружките си през жипката, сега искате преизчисление на пенсиите, как да стане
58
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Популизъм. БСП знаят че няма финансова възможност за това, цели се пълно рухването на пенсионната система и от там хаос в държавата. БСП са не само партия а и подривнаорганизация. Велизар Енчев е агент на ДС, стар ком. кадър.
57
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Официалния отчетКъде е златото откакто е открита мината и преди Дънди да я вземат?Трябва да имаме стотици тонове. Мината е напълно разработена до началото на 70те.Къде е българското злато добито по времето на Комунизма?
56
4
 
10
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 3 години
С една дума тези който обичат БСП , кюстендилски сливи да хващат бастуните и на площада.Сладолед или студена вода ще има ли ?
55
2
 
6
 
! Отговори
За аборигените преди 3 години
Остава само заплатата, която получава миньорите в Челопеч. За държавата България един четвъртит
54
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64"Извинявам се, герберунгел за ден/седмица!"Един нормален обикновен германец пенсионер разполага с около 300 евро за седмица, а живее в доста по-скъпа държава, та даже и това обяснение не върви.Както казах, забавно е как смятате западняка за някакъв неандерталец, който не знае как стоят нещата. Не сте ли разбрали, че лъжите ви не минават?
53
6
 
5
 
! Отговори
Слав Учиндолки преди 3 години
Да *** пенсиите! Щом не гласуват за мен.
52
2
 
4
 
! Отговори
Официалния отчет преди 3 години
На Дънди. За 2020. За 2019 6.5тона. Без редките метали и другите ценни неща втудата. Запечатано и в Африка към фабриката за добив
51
1
 
6
 
! Отговори
чок боклук преди 3 години
Много изтрещели ***,много кофти матреал.
50
9
 
3
 
! Отговори
Герб извън закона преди 3 години
Като антибългарска партия