Десислава Атанасова: 45-ото НС си отиде безславно, нищо не свърши

Ревизия на кабинета трябва да се прави от служебно правителство, смята тя
8 май 2021 21:21, Анисия Иванова
122
Десислава Атанасова:  45-ото НС си отиде безславно, нищо не свърши
Снимка: БГНЕС

Социолозите тепърва ще мерят доверието в 45-ото Народно събрание, което си отиде безславно, без да е изпълнило нищо от дневния ред на обществото. Преди това заявките на политическите партии бяха големи, а се оказа, че единствено и само се вълнуват от политическото оцеляване, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Скроиха такъв Изборен кодекс, който да ги удовлетворява и да дадат властта в ръцете на президента. Нищо друго не се случи в рамките на този парламент. Освен онзи прословут противоконституционен мораториум – не само по мое мнение и по мнение на ПГ на ГЕРБ, но и много конституционни съдии – бивши такива, а и юристи се изказаха в тази посока", каза тя пред Нова тв.

По думите й ГЕРБ се е опитала да води конструктивен диалог при връчването на мандата за съставяне на правителство с останалите партии.

„Изборите минават и отминават. Сезоните също. Проблемите в ежедневието на българите стоят. Те обаче не бяха в дневния ред нито на НС, нито на партиите, които получиха втория и третия мандат за съставяне на правителство”, заяви тя.

Още по темата

Според Атанасова президентът Румен Радев взима страна в политически дебат: „Ние не воюваме с никого. Защо да воюваме с г-н Радев, след като сме представители на различните видове власт? Той е президентската институция. Очаквахме, че той ще бъде в ролята на обединител. Неприятно впечатление прави, че последните дни взема страна в един политически дебат – консултациите за излъчване на ЦИК. Но за служебното правителство и неговите ревизии, тъй като темата за ревизиите е изключително актуална, ревизията, ако ще има – трябва да се направи от служебно правителство. Най-лесно е служебните министри – като влязат в кабинетите си, да направят проверка какво има като информация и като документация. И ако има нещо, което да ги притеснява – да го обявят публично”.

Тя изрази надежда, че предстоящите предизборни кампании ще се фокусират върхи политиката, а не върху това кой и как иска да премахне ГЕРБ от властта.

"Предходната кампания беше с фокус върху това колко и как хората, протестиращи от една година, искат да изчегъртат ГЕРБ от властта. Оказа се, че ГЕРБ пак е първа политическа сила и без ГЕРБ не може да се състави правителство. Това го видяхме, макар че никой не пожела разговор”, поясни Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българинТо диктатурата я сложихте вие със закриването на ЦИК и предаването на националните интереси с нови 160 секции в Турция.Вече сте се договорили и с ДПС да задължите и децата в училище да учат турски език като задължителен предмет.С това ще бъде запомнен този парламент.И си смени ника на турчин, защото само турчин може да иска в училище да се учи турски!
71
11
 
23
 
! Отговори
българин преди 2 години
Това си е лично мнение на другарката Десислава.Истината е, че 45-тото Народно Събрание свърши много полезна работа!Най-важното: Промениха изборния кодекс така, че да не бъде в угода само на партия ГЕРБ и така, че да отразява наистина волята на българския народ!!!То ще бъде запомнено в историята на България и ще го пише в учебниците като най-славното, най-запомнящо се, най-важно Народно Събрание, което слага край на диктатурата и началото на ДЕМОКРАЦИЯТА!
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 47Не, с конкурс са избирани само при Слави! Ти пак неподготвен, нямаш много време или пак ще си в грешка на изборите?
69
4
 
21
 
! Отговори
SarsCov2 преди 2 години
Извинявам се на всички свестни българи, за арогантните си коментари, но тези хора са толкова нагли, алчни, дребни душици, че се възползват от доброто ни възпитание. В края на краищата България е малка, селска държава и всички малко или много се познаваме. Всички сме попадали във брутални форуми и коментари между *** на БСП и ГЕРБ. Може ли подобни същества да ни управляват? Просто съм отвратен. Още мислят ,че те са спасението, а всъщност страната не помръдва. Дано се измъкнем от тези кърлежи.
68
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото герберастите пречихте, както Ви беше заръчал баш наг.лия вожд!
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие също!-:)
66
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 72Севда нали си направи къща за 1.5 милиона, много ясно че ще направи и челна стойка за да му угоди на нарциса шизофреник :)) Бех случайно гледал по фейсшита СевдаТВ, приказваше на Бокича все едно е некакъв мало умен, чак се засмях :))
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен72Кой е вожда, че нещо не виждам вождеве? Освен клатиккккурци с мераци.
64
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БойкоТв що не интервюра по *** пак вожда ?Ой как ще се разтреперят мисирките.Нещастниците.
63
4
 
15
 
! Отговори
SarsCov2 преди 2 години
Аз ще ти дам лилав лук за твойте 4,50 за кг., но ти ще ми пуснеш фактура по 30 лв за кг, че БАБХ иска половината, а другата половина е за нашите хора, а дребните търговци ще го пуснат 33 лв за кг, на заспалото овче население. Справка бг. борсите. Този народ трябва да го гърбим иначе ще е нещастен.
62
1
 
1
 
! Отговори
Асан Мангъров преди 2 години
До БОБИ от ОЛХ.БГОсмукал ли си ги като за продаване?Или ша ми осмучеш Моя?
61
4
 
2
 
! Отговори
БОБИ от ОЛХ.БГ преди 2 години
Продавам памперси втора злоупотрба .
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още 30 години няма да се отървем от остатъците на царчетата, БКП-тата и мутрагенно изменените, ако си мълчим. И запомнете!НИКЪДЕ НЕ ПОДАВАТЕ "МОЛБИ"!ПОДАВАТЕ "ЗАЯВЛЕНИЯ" към тези, които сме назначили (и им плащаме) да ни обслужват!
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как се излагат само така наречените ***.
58
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SarsCov2Там е работата, че лакеите на Боце е нареждат в момента :)) Нема нищо общо с фурмите г-жа Атанасова, просто малшанс че Бокича е допуснал умна женица в редиците си :))
57
8
 
3
 
! Отговори
Язе преди 2 години
Сакам дъ гласувам за Славчу!Он е млого убаф!Ама одръте и викат дека *** а фанала некфа склерозъ.Тава верну ли а?
56
4
 
7
 
! Отговори
SarsCov2 преди 2 години
Десито е много еротична, представям си я в джакузи пълно с фурми, с музикален фон от класиката на вожда на племето им, Цеца Величкович/ сръбска чалга/, не е като българската, проста чалга на ИТН, а истинска класика.
55
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти никога, може би 99% съм познавал кой е свестен и кой е ***, може да ме поздравите и за Атанасова :)) Сгодна и умна женица е :))
54
4
 
6
 
! Отговори
Джузепе Галибарди преди 2 години
ЗА да ги застреляме Тия ще трябва на тяхно място да поставим по-кадърни и надеждни , но поне за сега такива не сме открили и предложили в листите ...!
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Долния коментарМи да гласуват за Мозъка. И без друго нямат капка мозък нито морал както и техния дженерал. Който разбрал, разбрал, който не да вземе да попрочете...