Герджиков: Служебният кабинет е добре балансиран

Останал впечатлен от състава му
16 май 2021 10:55, Ния Христова
31
Герджиков: Служебният кабинет е добре балансиран
Снимка: БГНЕС
"Още в първите дни служебното правителство тръгна много устремно и активно. Впечатлен съм от състава му. Той е много добре балансиран, с изключително качествени хора. Това ми дава надежда, че ще бъде свършена добра работа", каза проф. Огнян Герджиков пред Нова тв.
 
"Не са водени разговори с мен. Щях да съм притеснен, ако бяха. Историята не бива да се повтаря", каза още той на въпрос дали е бил поканен да участва в него.
 
Той направи коментар относно рокадите по високите етажи на властта от последните дни. "Трябва да има рокади, но трябва да се спазва мярката. Много сериозни трусове могат да не дадат добър резултат, но пък защо идва нов кабинет, ако всичко ще е по старому? Трябва да се намери балансът", посочи той.
 
"Единственото, което би могло да бъде притеснително е дали ще стигнат парите, защото няма актуализация на бюджета. Новият министър на финансите обаче каза нещо много умно: "Ако бизнесът работи, ще има пари, ако не работи – няма да има”. Следователно трябва да се създадат добри условия и предпоставки, за да може бизнесът да работи", коментира Огнян Герджиков.
Още по темата
 
"Струва ми се, че България има нужда половин или една година да няма парламент, защото той непрекъснато произвежда продукция, една голяма част от която – некачествена. Това води до непрекъснати промени, а това е най-големият бич за развитието на България – непрекъснато променящата се нормативна среда. Това плаши инвеститорите и те бягат", каза още той.
 
Герджиков даде за пример с Белгия и Израел. "Това са две развити страни. Те имаха много по-големи политически кризи. Колко години Белгия бяха без правителство? Това обаче не им пречи да се развиват добре, защото имат стабилно законодателство и икономика", посочи той.
 
"Не очаквам след 11 юли да се случи нещо по-различно от това, което очакват повечето, които наблюдават процесите – пак ще има един силно фрагментиран парламент. Някои партии ще качат малко, други ще слязат малко, ще влязат 1-2 нови партии и пак може би няма да достигне коалиционната култура за обединение. Възможно е отново да се стигне до нови избори", прогнозира Огнян Герджиков.
 
"Има такъв народ” се уплашиха, че взеха толкова много и се оказа, че не смеят да посегнат към властта. Искаха вероятно да имат абсолютно мнозинство, за да съберат куража. Резултатът им беше впечатляващ, но какво от това? Даването на заден ход може и да им се отрази негативно на следващите избори", допълни той.

31
Още от Общество
Радев: Време е да освободим България от усещането, че има незаменими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аман от простаци! Кабинет на БСП е...И аман от некомпетентни дъртаци.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
napravo za trepane ste sichki.
8
3
 
1
 
! Отговори
Майора преди 4 седмици
Много добре мисли професора , но дали е така?Беглата справка показва че са избрани хора на БСП, ДБ , Прокопиев и Божков.Затова напълно е нормален реваншизма, но "който вади меч от меч умира!"Съгласие , а не война и противопоставяне и доказани хора независимо от коя партия!
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Както духат ветровете...
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И ти им го кажи Герджиков! Стига са вили на умряло от ГЕРБ! Ревха покрай вожда си,че нямало кабинет,а сега когато го има,пак вият и се бунтуват! Е няма как да е Герберски и няма да има повече такъв! Никой не е женен за властта! Идва време други я вземат! По скоро народа им я дава! Успех на кабинета и нека извади далаверите на Разноски!-:)
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Отвратително
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Уважаема госпожо Бончева аз мога всякак но да видя вие как ще можете аз съм бил на ефир не ми дреме ми вие така че благодаря за разбирането
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 2"Наистина ли Герджиков е казал това - " Струва ми се, че България има нужда половин или една година да няма парламент" ????? Не мога да повярвам."Пробили са го по някакъв начин.Няма начин конституционалист и парламентарист от ранга на Герджиков да мисли, че липсата на Парламент в една демокрация е добро нещо. ОСОБЕНО като се има предвид в чий ръце се съсредоточават в момента лостовете на властта.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Наистина ли Герджиков е казал това - " Струва ми се, че България има нужда половин или една година да няма парламент" ??????Не мога да повярвам.Но не казва нищо за новия шеф на НАП.
1
2
 
6
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 седмици
ДА ГО ОСТАВЯТ НА ВЛАС 10 г И ТОГАВА МИ ДАВАЙ ОЦЕНКА