Радев: Рокадите са логични, нулева толерантност към корупцията

Важен е сигналът, който се подава, заяви президентът
19 май 2021 18:00, Петя Славова
459
Радев: Рокадите са логични, нулева толерантност към корупцията
Снимка: БГНЕС

След като служебното правителство пое управлението, се появиха много размествания на ключови позиции.

"Когато назначавах служебното правителство, аз дадох ясно своите указания - честност, прозрачност, но и нулева толерантност не към мен, а към България, корупцията, престъпността и купения вот. Затова рокадите са логични действия.  Така коментира рокадите президентът Румен Радев.

Още по темата

По думите му, 2 месеца са твърде малък период за всяко правителство, но е важно да се застане на принципна позиция. "Укрепване на държавността - от това имаме нужда в момента", категоричен бе държавният глава.

"След като се сменя една власт, а областните управители работят с изпълнителната власт, е логично и те да се сменят", коментира Радев по повод на днешната смяна на местата на областните управители. Мотивите - подготовката на честни и прозрачни избори на 11 юли.

"По закон трябва да се предоставят еднакви по обем и съдържание информации и към председателя на Народното събрание, и към министър-председателя, и към президента. Това изискване на закона в много от случаите не е изпълнено. И това лесно може да се докаже. Очевидно примерът на бившия министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се оказа твръде заразен и за неговите подчинени. Очевидно това няма как да стане без неговата благословия", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
326
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ 2018Г ПРЕДИ ДА СЕ КАЧИТЕ НА САМОЛЕТА ЗА ДА ТЪРСИТЕ ИНВЕСТИТОРИ КАЗАХТЕ: ''УПРАВЛЯВАЩАТА ШАЙКА ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В БЛАТО"- КАК МИСЛИТЕ КОЙ ИНВЕСТИТОР ЧУВАЙКИ ВАШИТЕ ДУМИ ЩЕ РЕШИ ДА ИНВЕСТИРА В БГ- ВИЕ ЧУВСТВАТЕ ЛИ СЕ ВИНОВЕН ЧЕ ИНВЕСТИЦИИТЕ НАМАЛЯВАТ.
325
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, НА 10 ЮЛИ 2020Г ВИЕ ВДИГНАХТЕ ЮМРУК И КАЗАХТЕ ЧЕ МАФИЯТА Е В БГ ПРОКУРАТУРА- МОЛЯ КАЖЕТЕ ИМАТЕ ЛИ ФАКТИ ЗА ТОВА И ИЗГОНИХТЕ ЛИ МУТРИТЕ И МАФИЯТА ОТ ПРОКУРАТУРАТА- АКО НЕ, ЗАЩО, АКО ВАШИТЕ ПРИКАЗКИ СА БИЛЕ ПРАЗНИ КАК СИ ПОЗВОЛИХТЕ ДА НАРЕЧЕТЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ШАЙКА....ТОВА КАК ГО ТЪЛКУВАТЕ АКО НЯМАТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА.
324
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук пишещите сигурно са млади и не помнят как всеки път, щом вземеше властта, борисов сменяше наред. Не, че това правеше впечатление на журналистите....
323
5
 
10
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
Радеф е страхотен, справедлив и никога не греши, но има лоши хора, които му акат в гащите. Лошото, че пък самият пРезидент не знае кои са злострорниците и фуРашков ги търси.
322
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да започват арестите на гербавите престъпници!Време е!
321
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай президент Радев!
320
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербави признайте си!Ще ви олекне.
319
16
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Поздравления и подкрепа от милионите ограбени българи г-н Президент,работещи за господари и чужди правителства,закриват икономиката ни,променят ценностите ни,оставят децата ни необразовани,учат ги на чуждопоклонничество...за пари,къщи и офшорни...убиват България г-н Президент...Свобода или Смърт!!!Бог да пази България!!!
318
3
 
16
 
! Отговори
боже! преди 2 години
Тизи с маската направо ме хвърли в тъч.Тя пандемията мина, той сложил маска.Много бавно достигат сигналите в този ограничен пъпеш.
317
4
 
17
 
! Отговори
въпроси преди 2 години
Радев има да отговаря защо министъра му иска да уволнява журналисти.Те ли са му виновни че не знае как да отговори на въпросите им?Какви действия смята да предприеме след този скандал?
316
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имаше акъл да е неутрален и надпартиен можеше да получи подкрепа от повече хора,но се оказа обикновен аферист,жаден за власт.Фуражката влезе в цивилния живот от пагона директно президент без никакъв опит и остана лоялен на най копрометираната партия,олигарси,и агентура които го закопчаха,та чак не знае кой е!Сега му поръчали преват,диктуваха му 5 години изказвания и поведение и ето изпълнителен човек,чак се вживява че е повече от това да проведе избори,като собственик монополист на държава
315
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина е по-добре да отидете и да си кажете всичко на властта!Признат грях, половин грях.
314
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз иначе ви разбирам. Пристигнали сте от село в столицата... Били са ви нужни средства.... Подлъгали сте се, а после не е имало как да излезете от ОПГ-то.Но...Всичко свърши.Гербавото царство приключи.На много от вас ще се наложи да се завърнете по родните места и отново да пълните ръчни колички с гюбре.Може би дори това е за предпочитане пред сегашното безкрайно треперене.
313
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А т.н."Шоу на Слави",който има политическа партия може ли да се ползва за политическа пропаганда срещу опоненти.Предаването " шоу" вече не се счита за неутрално,не е партиен сайт,а платено от зрители,но се ползва ежедневно единствено с предизборни цели!
312
9
 
1
 
! Отговори
О, гербави! преди 2 години
Наистина ви призовавам...Идете и си кажете!
311
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте...Ако идете при новата власт и си признаете престъпленията, ще имате двойна полза.Първо ще ви олекне, второ, може би повечето от вас ще бъдат помилвани.
310
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е да се направят наказателни колонии от съвременен тип за комунистите!На първо място за гербавите комунисти!
309
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената логична рокада е тази на Радев от Дондуков 2 в затвора в Белене.
308
2
 
13
 
! Отговори
Anonski преди 2 години
Банановата глава се вживява, мислейки си. че е президент на бананова република.
307
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работа, работа, работа...Арести!Арести!Арести!