Радев: Рокадите са логични, нулева толерантност към корупцията

Важен е сигналът, който се подава, заяви президентът
19 май 2021 18:00, Петя Славова
459
Радев: Рокадите са логични, нулева толерантност към корупцията
Снимка: БГНЕС

След като служебното правителство пое управлението, се появиха много размествания на ключови позиции.

"Когато назначавах служебното правителство, аз дадох ясно своите указания - честност, прозрачност, но и нулева толерантност не към мен, а към България, корупцията, престъпността и купения вот. Затова рокадите са логични действия.  Така коментира рокадите президентът Румен Радев.

Още по темата

По думите му, 2 месеца са твърде малък период за всяко правителство, но е важно да се застане на принципна позиция. "Укрепване на държавността - от това имаме нужда в момента", категоричен бе държавният глава.

"След като се сменя една власт, а областните управители работят с изпълнителната власт, е логично и те да се сменят", коментира Радев по повод на днешната смяна на местата на областните управители. Мотивите - подготовката на честни и прозрачни избори на 11 юли.

"По закон трябва да се предоставят еднакви по обем и съдържание информации и към председателя на Народното събрание, и към министър-председателя, и към президента. Това изискване на закона в много от случаите не е изпълнено. И това лесно може да се докаже. Очевидно примерът на бившия министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се оказа твръде заразен и за неговите подчинени. Очевидно това няма как да стане без неговата благословия", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно и Трифонов се скри зад болнични. Трифонов е приятел на Деса. Да. Дори Деса е работела при Трифонов. Те са си аверчета. Партията е обща. Хич да не се прави на ни лук ял-нито лук мирисал. Прозрачен е. Битката е лична Радев слещу Борисов. Тази битка не е на българите. Радев се засегна щото го разкриха как е назначил любовницата си Деса и му влезнаха от службите да търсят документи. Има нещо руско в цялата галимация. Лошо става за Б-я. Ще спрат финансирането от ЕС заради тези врътки.
285
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-жестоки комунисти от гербавите такива не са се раждали на тая земя!
284
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев преиграва и лъже безобразно.Властта още не е сменена,защото не са минали изборите,но не да сменя областни за постоянно,а само с временни.Корупцията е създадена през 1989 г.от Луканов,който пусна службите да заграбват всичко де що може,да съсипват икономика и творци на днешната олигархия.Корупцията е заварена 2009 г.а дотогава демонстративно обгрижвана от червените около тебе.Сега сложил полицаи за областни от старо време когато престъпността беше в апогей,а някои хора на Божков шефа му.
283
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До онзи симпатяга, където милее за комунизма. Да ти кажа, брат не ми се иска да се връща онова време. Те са национализирали на прадядо и прабаба земите, горите и една огромна мандра в Родопите с 1 500 овце.Нямаш си идея какви зверства са правили.На дядо сипвали тор пред къщата.Не можели да излязат от вратата.На портата ги чакали с един ковчег и викали подписвай,че даваш гората или влизай в ковчега.Дядката не подписал и му счупили ръката.Бой и терор. Взели им всичко.След това започнали от нулата.
282
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавият плач е наистина сърцераздирателен.Следват дела и присъди.
281
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентът Радев съсипа гербавата мафия със силни и точни шутове в празните, алчни цинкови кофи на престъпниците!Браво господин президент!
280
1
 
10
 
! Отговори
до 3 2 4 преди 2 години
Сега който разнася ковчези става министър нан културата. Ей, какво време свАрихме! Такава шизофрения в политиката!! да се чудиш този министър от гробовното трио Минеков какво ще прави сега. Бюст ли ще прави на Ален Радев??? Нали баща му на Минеков е правил паметник на Живков? Те са потомствени комунисти. С тях не може да се излезе наглава. Те са дървени философи. Мозъка им е пружина. Само безплатно като чуят и скачат като лъвове. Хахаха то голяма лапачка е било. Където е минал ботуша трева няма.
279
6
 
0
 
! Отговори
комунист преди 2 години
322 Силно се съмнявам в написаното, защото просто съм бил доста пъти в Германия, през 90 те може би ДА, но сега това че не я заключваш е пълна лъжа, а злобата ти срещу фактите че в социалистическа България хората живееха и се трудеха спокойни за утрешния ден показва само че съм прав и казвам истината, която всички живяли тогава я знаем!
278
0
 
8
 
! Отговори
До комунист преди 2 години
Айде стига глупости бе! Стъпвал ли си в нормален лагер или само по партийните бази си ходил! Защото аз съм ходил на Равда, Петрово Бърдо, Обзор! Мизерни постойки, *** и мишки, гадна храна! Това ли ми хвалиш бе?!? Днес и пари да ми дават няма да отида на такова място!Черноморието беше пълно с Българи защото нямаше къде другаде да отидем! От 10години не съм стъпвал в тази помийна яма и няма да стъпя!Промит мозък!
277
6
 
2
 
! Отговори
комунист преди 2 години
до 320 Ще те посъветвам да погледнеш документални филми от 80 те години примерно за да видиш какво значи българин на море- да става дума за нашето родно Черноморие, не за Гърция, Италия и т.н, но плажовете бяха пълни с радостни и здрави хора, хотелите също, а училищата водеха на лагери учениците на СИМВОЛИЧНИ суми, ако и това отричаш значи просто си обикновен манипулатор! И изобщо незнам за какъв контрол в образованието говориш
276
1
 
8
 
! Отговори
до 318 преди 2 години
Нямаше престъпност понеже полицаите биеха. Не като сега. Сега ги палят със слама и нищо. Даже ги правят герои. Президента защитава подпалвачите на живи хора. Радев защитава дори Божков.Радев каза: "Смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по-обвиняващо, по-убедително от неговите обвинители." Няма нищо общо вашата носталгия по онова време с положението сега. сега подсъдими олигарси искат да си върнат заграбеното. Подвеждате се по носталгията си.Няма как да се върне времето назад.Манипулират ви.
275
0
 
11
 
! Отговори
До комунист преди 2 години
В Германия съм бе ***, колата ми е паркирана пред къщата и не съм я заключвал с дни! И по цяла вечер е стояла с отворени прозорци, не само никой нищо не пипна, а съседа дойде да ми каже сутринта!Тук нали е капитализъм бе!През комунизма защо всеки в ТКЗСто си тръгваше с туби бензин?!? От всеки завод всеки крадеше,без да му трябва, заради самата кражба!Капитализма ли е виновен,че направихте народа крадливо племе от мизерия?!?!
274
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за незабавни арести на гербавите престъпници!
273
0
 
8
 
! Отговори
до 313 преди 2 години
Какви спекуланти пътуват? На границата с Гърция нали виждате какви хора отиват на море по 2 пъти в годината? Всеки може да отиде където си поиска. Дори само с една лична карта можеш да си джиткаш из цяла Европа. Какво безплатно е имало? Нямаше нищо безплатно. Работеха хората за жълти стотинки. Но и да имаш пари нямаше какво да купиш.Безплатно било ама само за партийците.Безплатно образование ама с връзки.Всичко беше под контрол.Агентите сега изпълзяват от бункера.Няма връщане назад-не сме овце.
272
0
 
10
 
! Отговори
До комунист преди 2 години
Заради такива бунаци като тебе дето разправят розови приказки за време в което масата бяхме еднакво бедни, много хора още въздишта по комунистите и продължават да ги държат на власт! Те и такива като теб трябваше да бъдете обесено през 90 и сега щяхме да сме 50 години напред!
271
10
 
0
 
! Отговори
комунист преди 2 години
До 310Абе човеко, тези извращвния не са дело на социалистическа България която аз искам да се върне, а на дивия калистически преход след 89 г сам си го написал! Колкото до Майстора, чирака и т.н прякори, ако бяхме в НРБ те щяха да си получат по закон заслуженото, колко търкаха наровете и за много по- дребни прегрешения! Баща ми принципно заключваше колата ни ВАЗ2105, но сме я забравяли и отворена пред блока, нямаше тази престъпност, нямаше този страх у хората! Вие спорите срещу фактите!!
270
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 313 - ти не си наред - аз съм от София и въпреки че града се съсипа не одобрявам жителството - това е феодализъм под друга форма. Само комунист може да си мисли че това е нещо хубаво. Държавата беше пълна мизерия която на всичко отгоре се беше набълбукала с външен дълг и не можеше даже едни банани да внесе. Толкова за просперитета.
269
0
 
11
 
! Отговори
До комунист преди 2 години
Каква просперираща държава, бе номенклатурчик! Живков фалира държавата на два пъти и продаде златния резерв на СССР за да не падне режима! Купони, режим на тока, болници с оборудване от 60те години!Това ли ти беше просперитета?!?!Разграбвани предприятия и ТКЗСта от които всичко живо крадеше и произвеждаха за 5 години, колкото трябваше да произведат за една и добре, че държавите от СИФ бяха задължени да купуват буклуците,та имаше на кой да се продава!!Айде събуди се бе!
268
0
 
11
 
! Отговори
до комунист преди 2 години
:D За Корекома мечтаете ли?Какви са тези безплатни ексдкурзийки?За едни екскурзийки ли ще си продадете свободата да пътувате където пожелаете? Знаете ли, че не можеше да напуска никой границата?Границата напускаха само избрани хора изпратени на обмяна на опит някъде в други соц.страни. Нямаше нищо.Страх тресеше хората защото във всеки квартал имаше ОФ.Там имаше и доносници.За всеки човек имаше досиета.Докладваха дори ако кажеш виц за партията.В Белене ги хвърляха директно.Смениха имена на хората
267
1
 
8
 
! Отговори
До 307 преди 2 години
Преди 89г ***!!! За кола се чакаше 10 години! Нашите със заплати над средната 250лв на месец, спестяваха една година за да ми купят колело Балканче което струваше 118лв!!! Банани и портокали купувахме с купони само по нова година!С една средна заплата едва можеше да се купят 200л бензин!Цената му беше 1,09лв/л, каквито и легенди да разправяте сега! Ако преди 89 си живал добре, значи си бил от семейсвто на тъмночервени номенклатурчици!!! ***!!!