За вота: Нужни поне две машини в секции с над 1000 души

Спартански сметна, че иначе изборният ден ще е 20 часа
Обновена: 19 май 2021 09:29 | 19 май 2021 09:28, Камелия Цветанова
45
За вота: Нужни поне две машини в секции с над 1000 души
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изборният ден ще продължи 20 часа, ако няма достатъчен брой машини, опасява се кметът на Плевен Георг Спартански.

Още по темата

„В секциите в града средното количество гласоподаватели е около 800. При резултатите от последните избори почти 50% са гласували, това показва, че минимум толкова се очаква да упражнят правото си на вот и на тези избори. Т.е. при 400 гласоподаватели, реално упражнили правото си на глас, ако целият процес на гласуване от влизането до излизането от изборното помещение трае около 3 минути, това са 20 часа. Невъзможно е в 13-часов избирателен ден всички гласоподаватели да упражнят правото си на вот. Дори да съкратим времето до 2 минути това пак ни поставя в невъзможна ситуация“, обясни той пред bTV.

Според Спартански коментарите за гласуване с машини за 10 секунди отчитат техническото време на грамотен избирател при работеща перфектно машина, които са необходими той да маркира на дисплея вота си, но не отчитат времето, в което той ще отиде до комисията, ще му сверяват данните и останалите процедури.

„Аз самия съм гласувал 4-5 минути с машина, защото тя не беше в изправност. Трябваше няколко минути, за да се задейства и отговаря на командите. Моят въпрос е как с по една машина, които имаме в секциите с до 1000 избиратели, те ще гласуват. Трябва да има поне две“, каза още кметът на Плевен.

Той допълни, че е привърженик на машинното гласуване, защото по този начин много ще се ускори отчитането на резултатите, но то трябва да бъде направено по адекватен начин с достатъчно техника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** *** - ***.***
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Хамбург се бяхме записали предварително за гласуване 230 души а реално гласуваха 720 души. Ние с жена ми не можахме да се вредим от зомбирани чалгаджии които не бяха се записали но напираха да гласуват. Така и не можахме да гласуваме. При 720 души с 1 машина ще е пълен провал. Реално повече от 300 не могат да гласуват с една машина.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сметката е проста - ако секцията работи от 6 часа то 20 часа това са 14 часа .14х60=840 минути за изборния ден. На технически грамотния ни президент му трабваха 2 минути за да гласува на предните избори. 840:2=420 души . В ИДЕАЛНИЯ СЛУЧАЙ НАЙ-МНОГО 420 ДУШИ МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ В ЕДНА СЕКЦИЯ
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди малко четох, че говорителката на новата ЦИК, казала, че ще се отпечатали и 100% от нужните бюлетини , защото ако имало развалена машина, да можело да се гласува с хартия.Няма такива неадекватници.Един път даваме десетки милиони за машини, но продължават да се дават и милиони за хартиени за всеки случайПрахосници
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** *** - ***.***
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гражданин - Усещам провал и касиране на изборите заради безумието да се гласува само с машини.Дай Боже! Ще бъде голям кеф!
25
0
 
2
 
! Отговори
Вица преди 3 години
Летят Бай ***, американеца и французина със самолет и спорят коя нация е най-велика. Един казал едно, другия друго, а *** се изпъчил- ние сме Нация Техническа, ние гласуваме машинно! Обаче самолета аварира, а има само 2 парашута. Но Бай *** скочил. Останалите се спогледали притеснено, но французина рекъл - Споко, оня от Техническата Нация скочил без парашут, ще има парашути и за двама ни.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не ни мъчат с избори.Направо да обявят, че Слави печели и ДПС. И да приключва държавата.
23
1
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Слабоумнико, Черепа ли е новата промяна или Чалгаджията, ако изборите решава ха нещо щяха да ги забранят.
22
2
 
16
 
! Отговори
моч преди 3 години
Предстоящите избори , организирани , проведени и обработени от болшевико-фашизоидния олигархичен сговор представляван от прецедента радефф ще влязат в най-новата ни история като правен феномен.Ако до днес манипулацията на изборния процес и фалшификацията на резултата от вота бяха престъпление , то от тук на сетне по правилата на радефф и компания , изборната измама ще е в реда на нещата - откровена и напълно законна....
21
7
 
2
 
! Отговори
Идеално преди 3 години
До ЖороПо-малко гласове за статуквото :)))
20
3
 
4
 
! Отговори
LOL преди 3 години
До Анонимен 15Ми то си имаше опашки и на изминалите избори бе, пич :)
19
4
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Аз и всички, които познавам няма да гласуваме.
18
3
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Усещам провал и касиране на изборите заради безумието да се гласува само с машини.
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВиготураПраблемът е това което се случи в щатите и как една седмица се редиха на опашки за бензин, защото им хакнаха супер сигурните системи на един петролопровод
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10,Електронния подпис те индентифицира. Всеки ще знае за кого си гласувал. Електронното гласуване е друго нещо.
15
3
 
13
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Само една машина трябва да отделят за фигуранта.На предните избори 5 минути му отне на военния да разучи новата техника
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, един да се сети! На предните избори във всяка секция имаше 1 машина, но можеше да се гласува и с бюлетина. Колкото и бързо да е гласуването на машина, като се струпат много хора в даден час, ще има опашки!
13
14
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Хаха, тоя негодник Спартански мразен от целия град ли ще ми говори?!Аз гласувах за 30 секунди, буквално 3 пъти по-бързо от колкото на хартия. В крайна сметка, ако не може да оправиш с една машина с 2 бутона, изобщо не трябва да имаш право да гласуваш!
12
3
 
4
 
! Отговори
Глупостта преди 3 години
С тоталното машинно гласуване е съизмерима само с въвеждането на касови апарати с GSM модул. Направо изпреварихме света - нация техническа!