Нинова убедена: В следващия парламент не може да има правителство без БСП

Разграждането на този модел изисквало много сериозна промяна
Обновена: 30 май 2021 13:46 | 30 май 2021 13:19, Камелия Цветанова
170
Нинова убедена: В следващия парламент не може да има правителство без БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не е останала подведена от Татяна Дончева. „Водехме преговори с нея, но тя избра друг път“, каза Нинова по БНТ. „Не се разбрахме“, допълва тя. Исканията на Дончева били несправедливи спрямо другите партньори на левицата.

Още по темата

„Време е да се избира не толкова с емоция, а с разум, защото е важно какво ще се случи на 11 юли“, призова Нинова. Според нея трябва да се обърне внимание на политиките на партиите и дали те ще могат да ги отстояват. Смятам, че в следващия парламент не може да има правителство без БСП. „Ако партиите на промяната искат да има такава, не може без БСП“, категорична е тя.

Връщането на Жан Виденов в политиката не я притеснява.

„Нека да опита, успех желая на всички в състезанието“, казва тя, но се пита защо именно сега. В нея има съмнения, че се цели да се отцепят част от избирателите на БСП на предстоящите избори. Не знае обаче кой стои зад това.

Категорична е, че БСП не е партия на статуквото, както бе определена в 45-ото НС. „Във всеки сектор мога да посоча каква промяна искаме, която да доведе до сигурност“, казва Нинова.

Все по-малко вероятно е според нея Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ да се върнат в управлението.
„Разграждането на този модел изисква много сериозна промяна. Позволете ми да развенчая твърдението, че това служебно правителство може да работи и след изборите“, казва Нинова. За истинска промяна според нея трябва редовно правителство с 121 депутата мнозинство. Все пак оценява положително работата на служебното правителство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: БСПниноваправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
др.Импексова пак си верва,като др.Радеф лика прилика са си,ти не разбра ли че повече власт нема кой да ти даде........
84
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на миналите избори беше Убедена че са първа политическа сила
83
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова усети БСП отиват кум ЗАЛЕЗА въпреки напана на Радев
82
22
 
3
 
! Отговори
До някъде преди 2 години
До някъде има логика....без БСП няма как да стане....за разлика от изчезващият ГЕРБ...*** са стабилни....колкото и нелепо да звучи са най старата партия...
81
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Курнелията е толкова нахална, про ста и корумпирана, че ако не беше начело на БСП щеше да е в ГЕРБ
80
11
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До гост: Не се прави на Баба Ванга. "Предсказатели" преди изборите като теб с лопата да ги ринеш. На последните избори на гребена на вълната бяха т.н. партии на протеста. Но, ако резултатите се повторят, БСП пак ще е незаобиколим фактор за съставяне на правителство
79
10
 
1
 
! Отговори
предизборно преди 2 години
Победа на статуквото БСП + ГЕРБ. /без Нинова и Борисов/.
78
1
 
19
 
! Отговори
комунизма се завръща преди 2 години
До Нищо новоСтарите моцуни изпълзяха от дупките си.....
77
20
 
2
 
! Отговори
Кого да отстраняваме преди 2 години
До Как Сийка: ГЕРБ трябва да бъде поставен извън управлението на България, не БСП. БСП беше единствената опозиция в 44-тото НС............................................................. Хал хабер нямаш кой е управлявал и кой е бил в опозиция. Ако ти харесва да продължаваме да пълним чекмеджето на Бойко, гласувай пак за него.
76
2
 
23
 
! Отговори
как да няма без БСП? преди 2 години
След като всичко е комунистическа болшевишка агентура и предатели-русофили?
75
0
 
21
 
! Отговори
гост преди 2 години
Тази уверено се движи към 10% гласове за БСП. Съмнява ме да повтори самостоятелен резултат от 15% на предните избори. Тази нагла калинка *** също го знае и затова тръгнала да прави "широка лява коалиция" със всичката отцепила се сбирщина от партията майка и всякакви изритани, отлюспени и натирени стари колци от номенкратурата. Мерси, ама не припознавам т.н. ляво за такова.
74
8
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
След тези избори т.н. партии на протеста вече ще трябва да направят правителство. Трети парламентарни избори за тази година ще му дойдат много на електората.
73
18
 
0
 
! Отговори
Алтернатива има преди 2 години
В ръководството на БСП мнозинството са млади хора. Корнелия Нинова пенсионира "вечните" депутати и въведе мандатност. Така стана обект на много атаки от "вечните" и от групата на Георги Гергов - стар приятел на Бойко, който получи от него 43 милиона държавни пари за една дупка в центъра на Варна, която си стои и досега.Така че алтернатива има. За да се отстрани модела ГЕРБ може да се наложи да се състави едно експертно правителство, а след това да управляват тези, които имат по-голяма подкрепа.
72
15
 
5
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 68: БСП е европейска социалистическа партия. По време на управлението на БСП и Станишев България влезе в ЕС и бяхме на едно ниво с Румъния. Даже искахме да не ни пакетират с нея, защото сме били по-напред. А сега, след три мандата на Бойко те са далеч преди нас, с 30% по-голям БНП на глава от населението.
71
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая гадина да беше пукнала вместо това младо момиче което си отиде,ама няма справедливост на тоя свят.
70
2
 
24
 
! Отговори
Как Сийка преди 2 години
Права е Нинова ! Промяната трябва да започне сега и то с поставянето на БСП извън упра влението на държавата,а да не говорим,че същата тая Нинова отдавна няма място сред водещите политици у нас !!! Чиба !
69
12
 
0
 
! Отговори
Накъде след изборите преди 2 години
На тези избори БСП ще има по-добри резултати. Не е толкова важно дали ще бъде на второ или трето място, по-важно е че без подкрепа на БСП т.н. партии на протеста няма да могат да съставят правителство.
68
6
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
След последните избори БСП предлагаше на ИТН подкрепа без коалиция и министерства. Ама били партия на статуквото. Но бяха единствена опозиция в 44-то НС. Добре, ако на следващите избори пак нямат мнозинство от кого ще искат подкрепа. От ДПС или от Бойко?
67
9
 
2
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Всичко зависи от това дали т.н. партии на протеста ще съберат поне 121 депутатски места в следващото НС. Ако не съберат (най-вероятно) без БСП наистина няма да могат да съставят правителство. Все пак ще имат избор, но коалиция с бившите патерици на ГЕРБ няма да се хареса на електората им.
66
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП не можа да убеди българите че е европейска и евроатлантическа партия. Всъщност убеди ги в точно обратното, че БСП е партия мразеща Европа и НАТО колкото Путин, така че изобщо не ме учудва залезът на тази партия, той си е съвсем закономерен.