Радев: Чужди армии не могат да излагат на риск живота на българите

Президентът коментира случилото се в цех в Чешнегирево
31 май 2021 12:47, Петя Славова
305
Радев: Чужди армии не могат да излагат на риск живота на българите
Снимка: Пресслужба, Президентство

Абсолютно недопустимо е животът и спокойствието на българските граждани да бъдат излагани на риск от военни формирования, без значение дали са от Българската или от чужда армия.

Още по темата

Така коментира случилото се в  цеха в Чешхегирево президентът Румен Радев, който днес проведе среща с министъра на отбраната Георги Панайотов и генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командващ Съвместното командване на силите. Повод за срещата е нахлуването на американски военнослужещи по време на учение в производствен цех край село Чешнегирово.

Държавният глава очаква щателна проверка за разкриване на отговорните длъжностни лица за този инцидент, както и преразглеждане на организацията и мерките за безопасност при провеждане на учения. "Ученията с нашите съюзници на територията на България трябва да допринасят за повече сигурност и доверие в колективната отбрана, а не да създават напрежение сред българските граждани", подчерта още държавният глава.

Министърът на отбраната Георги Панайотов информира държавния глава за случая и посочи, че вече е провел разговор със собственика на предприятието край Пловдив.

Министърът на отбраната подчерта също така, че предстоят още разговори с американската страна за пълно изясняване на инцидента и недопускане на подобни "изключително неприятни и смущаващи недоразумения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, това си е голям гаф, на фигуранта и главнокомандуващ уж, натовец, в съвместно учение, със съюзнически войски, да ги наречеш" чужди войски, нахълтали, излагащи на риск населението, при положение, че българските военни, не са си свършили работата, по организацията на учението. Като домакини.
147
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помоли за среща Началничката си от Американскот Посолство и ако имаш смелост я питай, защо ????
146
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво търсели Американски кораби във Черно Море ли ????? Това което е търсела и Свраката, когато е скачала от кол на кол :))))
145
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дървим се на Македонците за историята, а сега нека се издървим на Американците,че сме Суверена !
144
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво търсят американски кораби във Черно море
143
2
 
4
 
! Отговори
72949 преди 2 години
До изкуствени държавипо тази логига и РСМ не е имало, създадена е от сърбите на тито. Давай да вадим старите руски танкове и да си я взимаме със сила......Алооо в кой век живеете. Я малко по-кротко. Като не ви отърва довиждане свички един ден ще пукнем. Въпроса е като му дойде времето дали няма да съжаляваш как си живял.
142
13
 
14
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Само братската руска армия може да размахва оръжие в България!!!!
141
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей герберастки тролчета времето ви свърши. Ще си плащате.
140
17
 
12
 
! Отговори
До 145 Тони преди 2 години
Какви глупости пишеш, да не би целия народ да е бил смутрите и мафията. Добре, че беше Радев да им удари шамарите на самозабравилата се пасмина.
139
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгони ги де, нали си голям мъж...
138
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партизан за бой се стяга
137
3
 
7
 
! Отговори
без коментар преди 2 години
заглавие: Радев: Чужди армии не могат да излагат на риск живота на българите.цитат: Абсолютно недопустимо е животът и спокойствието на българските граждани да бъдат излагани на риск от военни формирования, без значение дали са от Българската или от чужда армия.
136
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПичСтига си дрънкал глупости, Лукойл няма нищо общо с руснаците, те са на Ротшилд, в САЩ има много бензиностанции на ЛукойлНищо руско няма в България.
135
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИ да ми натискате минуси, това е голата истина, в България руски или чужди войски не е имало в миналото, нито са се месили в управлението на държавта ни руснците, също и държавите ни бяха много по-свободни от западните държави, на запад чакат какво ще им кажат и ги изкомандват я от Брюксел,я от някъде другаде.
134
10
 
10
 
! Отговори
изкуствени държави преди 2 години
До Истината"Молдова, Грузия и Украйна"- такива държави никога не е имало в миналото,а Украйна са руснаци по произход,просто австрийците през ПСВ насилствено са им натрапили изкуствения украински език и с много насилие,убийства са ги принуждавали да се пишат украинци,даже концлагери е имало,след войната отново са си говорили на руски език,през ВСВ отново в Украйна са дали най-много жертви на войната,а Молдова е смес от националности,а езика им и румънския също е измислица на австрийците,наложен
133
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка бе паля чо
132
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонименРуска войска никога не е имало в България, през ВСВ, въпреки, че сме били с немците, руснаците минават и заминават през войната, без да остават в България,нито след това е имало някога чужда войска. По принцип , държавите от източна Европа бяха много по-свободни от западните държави и никога някой,нито руснаците са се месили в управлението на държавата ни.
131
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах видеото,хората бяха примряли от страх.
130
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
10 са ми сложили червен етикет - отраснала съм край военни поделения - никога не съм виждала руски военни , ей големи мухи сте, кой ви тъпче главите с пропаганда или ли не сте чели достатъчно а можи би и не сте си показвали носа от града в който живеете
129
6
 
20
 
! Отговори
Тони преди 2 години
У у у у уууууууууууууу ! Ти ли ще говориш за спокойствие бе,точно ти който настрои един срещу друг българите и разруши всичко.Цини..*** ти граници няма.Изчезвай и не ни се натрапвай