Радев: Прокуратурата зае страната на статуквото

След санкциите от САЩ тя трябва да си свърши работата, смята президентът
245
Радев: Прокуратурата зае страната на статуквото
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова прокуратурата да свърши сега своята работа по темата с шестимата българи, на които САЩ наложиха санкции.

Още по темата
"Според вас редно ли е отвъд Океана да ни кажат, че тук се вършат престъпления, крупни финансови престъления, а нашата прокуратура да не ги вижда? Ние няма как да продължим напред, ако прокуратурата не си свърши работата, но тя вече дълго време отказва категорично да си свърши работата, особено с последните акции на прокуратурата, тя вече зае ясно, категорично страна - страната на това статукво, което доведе до тази нечувана корупция", заяви президентът, цитиран от БНР.

По думите му с наложените санкции, американските власти посочват, че системата у нас е "тотално прогнила".

Държавният глава приветства решимостта на американското правителство да подкрепи българското общество в стремежа му към повече прозрачност.

Радев и американският посланик Херо Мустафа присъстват на демонстрация на военни способности на полигона "Корен" край Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е ти от коя страна на решетките ще застанеш след три месеца другарю и да избягаш в Русия че в Дубай ще почнат да ви искат виза!!!!
171
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато ВЕЛЧЕВ БЕШЕ ГЛАВЕН ПРОКУРОР НЯМАШЕ корупция, другарите си крадяха на воля. САМО СПРЯХА ЕВРОФОНДОВЕ И СЕ ЗАМЕНИХА ЧУКАРИ ЗА ПЛАЖНА ИВИЦА И СЕГА ТАМ СА ХОТЕЛИТЕ НА НАШИТЕ ДРУГАРИ,А МАГИСТРАЛАТА СЕ РЕМОНТИРА С ПАРИ КАТО ЗА НОВА! КОРУПЦИЯ Е СПЕЦИАЛИТЕТ НА БСП! Нинова-Техноимпекс!
170
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкупите и корупцията трябваше да останат в тайна , за да не се излагаме пред света
169
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Радев, не се прави на умряла лисица. Докладът е и за ТЕБ, и за протестърите"Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха Не е лесно да си психичноболен гербав ***!Затова ли посланикът на САЩ днес беше заедно с Радев ?
168
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Радев не Ви отива като президент, претендиращ, че ще възстанови държавността така да нападате прокуратурата.
167
7
 
13
 
! Отговори
Радев се борил преди 2 години
с корупцията?Да бе,да.Само аферите с Деса са достатъчни,за да го изсветлят каточовек с двойни стандарти,втренчен в сламката в очите на другите,а не виждащгредата в своите.Бил срещу статуквото,това статукво,което го направи президенти богат човек,смукал яко он народните средства.Хайде стига с внушенията.
166
6
 
20
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 години
Радев, не се прави на умряла лисица. Докладът е и за ТЕБ, и за протестърите. Пътник си.
165
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не харесвах Радев,но вече съм му фен.Всеки който се бори срещу корупцията с двете ръце се подписвам за него.Браво Радев
164
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ало Радев не ръси повече пглупости и без това си пътник не сей повече омраза и разединение, хората те оцениха отдавна, НЕ ТЕ ИСКАМЕ
163
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев , ти ли взе парите от Божков ? И кое статукво казваш , това преди или след 2009? Ти Радев доведе статуквото преди Борисов на власт, никакви нови лица няма. Портрета на ММ висеше в кабинета на черепа, а още 2009 Сащ казаха, че мафията си има държава и това е държавата на Божков, Баретата, Пилето и Пръча (България) а единствено Герб се опитват да се борят с нея. Всички Бойко ги излекува, и черепа излекува. Бойко Рашков обвини и Б Бонев в опит за убийство, но доказателства никога не показа.
162
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата е под контрол на съдебната система. Атаките на Радев означават, че определени кръгове зад него, имат интерес да блокират и без това тромавата и работа.От друга страна , независимостта на съдебната система е гарант и трети стълб на парламентарната република. Това означава, че Радев, който не застана зад идеята за ВНС, компрометира установения ред, без да има мандат за това. Значи Радев извършва преврат, и точно съдебната система е тази, която може да го спре.
161
2
 
29
 
! Отговори
хахах преди 2 години
Ало Радев , с гласовете на кои партии стана президент, на статуквото нали . Давай си и ти оставката. Издигнат си от партия от статуквото.
160
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
спряха му кранчето на Хунту и сега се прави на загрижен ама няма вече от Дубай
159
4
 
25
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Радев се държи,като болшевик. Защитава си само тази прослойка от БГ.
158
5
 
38
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Ами точно тази прокуратура, клепоух, започна да преследва за пръв път крупни олигарси. Ама те се оказаха червени и май това не ти харесва, а? Защото ти се иска да преследва "правилно" тези, които ти ще посочиш, а "нашите" да не се пипат, нали? Тарикат селски.
157
3
 
33
 
! Отговори
РАДЕВ ПРЕДАДЕ БГ преди 2 години
РАДЕВ ПРЕДАДЕ БЪЛГАРИЯ НА ТУРЦИЯ..... ДПС ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ С МАШИНИТЕ И БЕЗБРОЙНИТЕ СЕКЦИИ В ТУРЦИЯ, НАЛОЖЕНИ ОТ ПРОТЕСТЪРСКИТЕ ПАРТИИ НА Р. РАДЕВ....................... ОСТАВКА НА ПРОДАЖНИЦИТЕ....!!
156
4
 
28
 
! Отговори
Жан Виденов преди 2 години
Ей Решетник докара харвардаките *** Асенчо и Кирчо..за да разбиеш банковата система ли ?! Днес седнали да хортуват,че банките щели да раздадат 2.5 МИЛИАРДА кредити БЕЗ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ?? Тази банкова стабилност ( Мудис,Фич,Стандарт Пуърс) трън в очите ти беше вече 5 г.! Ама ако предизвикат банков хаос...имаш ли представа какво яйце се пече на *** ти?? От личен опит ти го казвам...
155
2
 
12
 
! Отговори
БЪДЕТЕ СИГУРНИ... преди 2 години
САМО мама ХЕРО ...ШЕ ЗАПАЗИ "ВИШИЯ ДЪРЖАВНИК " И ОТ ГЕШЕВ, ЩОТО МУ ПРЕДСТОЯТ ИЗБОРИ ...!---А , мама ХЕРО---ЗНАЕ КАК...!
154
10
 
7
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Мнооого тролчета има тука мнооого
153
3
 
14
 
! Отговори
НЕ ПЛЮЙТЕ ГРИПЕНА... преди 2 години
ТОЙ ВЕЧЕ Е ЧОВЕК , НА МАМА ХЕРО ,БЕЕЕЕЕЕЕ......ТОЧНО ТЯ , ЗАПАЗИ "ВИШИЯ ДЪРЖАВНИК" ОТ РУШВЕТИТЕ НА ЧЕРЕПА .....ЗА ДА НЕ СЕ ПРОВАЛИ НА ИЗБОРИТЕ...ХА,ХА,ХААААААААААААААА