Соломон Паси: Ако не бяхме съюзници, САЩ щяха да санкционират цялата държава

Санкциите по "Магнитски" са ужасяващ шамар за страната, смята бившият външен министър
Обновена: 6 юни 2021 11:36 | 6 юни 2021 11:10, Красимир Ангелов
391
Соломон Паси: Ако не бяхме съюзници, САЩ щяха да санкционират цялата държава
Снимка: БГНЕС

"Санкциите по закона "Магнитски" са ужасяващ шамар за страната ни. Да не се чудим тогава защо нашите деца напускат България, срам ги е да живеят в тази държава". Това заяви бившият външен министър и председател на Атлантическия клуб Соломон Паси пред bTV.

Още по темата
Той посочи, че решенията срещу България са най-мащабното действие на закона досега.

"Да сме благодарни обаче, че САЩ не санкционираха цялата държава, а само конкретни българи. Законът е приложен по мек начин, понеже сме съюзници", подчерта бившият външен министър.

Той припомни, че преди да бъдат обявени санкциите, от посолството на САЩ в България няколко пъти са предупредили, че проблемът с корупцията в България е сериозен и ще бъдат взети мерки за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
9
 
! Отговори
Сега намерих книгата преди 2 години
До Баща ти, Исак Паси,Към философията на живота. Осем философски портрета Шопенхауер, Киркегор, Ницше, Фройд, Унамуно, Ортега-и-Гасет, Шестов, Бердяев (1994)А, ти? Какво написа?
171
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О ! И това недуразумение са исходи !
170
5
 
8
 
! Отговори
Баща ти, Исак Паси, преди 2 години
от който се нучих на философия още в Английската гимназия, на 14 г., така прекрасно разбираше всеки един значим философ. И така лесно го обясняваше на децата.И издаде една популяризаторска книга, да не й правим реклама, но и до ден днешен - ненадмината. Обясняваше толкова просто и ясно десетина философи - бащи на философията.А ти? Не можеш да обясниш защо трябва това, за което се бориш.
169
2
 
17
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Тоест, САЩ налагат санкции не заради справедливостта, а според това, кой колко близък лакей им е? Тоя тьп евреин чува ли се какво плещи?
168
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некога няма да забравя какво съм прочел за този. В първите дни след 10 ноември или малко преди това този взел един вестник Работническо дело , свил го на фуния и се изтроп.кал в него. Разказвал с гордост какъв голям дисидент бил и как бил с това си действие срещу комунистическия режим...Знам, че го четохме и умирахме от смях.
167
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А корупцията в САЩ как е?
166
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До България над всичко " Най-големите врагове на България са Великобритания, Франция, Турция и Гърция!! Русия в 90 % от случаите е подкрепяла България"Прав си!!!! Най - доброто и правилно мнение! Бог да пази България!
165
3
 
24
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
Най-големите врагове на България са Великобритания, Франция, Турция и Гърция!!Но няма как да го знаете, ако не сте чели БГ-история!!!Русия в 90 % от случаите е подкрепяла България, САЩ също са ни подкрепяли.........един USA-президент спасява България от опита на Англия и Франция да унищожат България!!!
164
7
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Алоу,плачещото еврейче с трабанта,ако не бяхме съюзници на краварите НЯМАШЕ американски войници да нахлуват с пълно бойно снаряжение в български фирми,нямаше да разполагат БЕЗПЛАТНО с няколко военни бази,а техния "посланик" тук нямаше да има думата!..Този е една от най-продажните и вредни за България креатури!!!!
163
2
 
12
 
! Отговори
заради Плазмодии преди 2 години
като тоя, клептоманката Поптодорова, Шаламнов, цветанов и де-би-ли като каскета, тиквата, шиши, цаца
162
2
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 176 преди 2 години
Най големите врагове на България са Франция и Великобритания..............Русия в 90 % от случаите е подкрепяла България.........дори САЩ също са подкрепяли България!!Искате ли примери от историята???
161
4
 
19
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Санкциите са начин да ни гепят трите милиарда долара, които заложихме срещу самолети Ф-16. Сега ако разгледаме хипотезата гражданинът Божков да спечели изборите, в такъв случай САЩ трябва да скъсат отношения с България и да не ни доставят самолетите. Това е едно от най-дълбоките нае бавания на съюзник от съюзника му, в цялата история на Света.
160
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна хората изгубиха доверие в Паси.
159
4
 
19
 
! Отговори
Donald Trump преди 2 години
Доналд Тръмп..................най-великият президент на САЩ след Кенеди неслучайно искаше да спре финансирането на тая паразитна организация ............НАТО!!!!
158
3
 
28
 
! Отговори
0 преди 2 години
САЩ щели да ни санкционират!Въйййй!Сигурно ще се откажат от безплатните военни бази в българия.Или ще се откажат от безплатните концесии за добив на злато.Тоя чува ли се какво говори.Ние сме пълноправен член на ЕС и НАТО.Ние сме суверенна държава бе Монка.
157
2
 
8
 
! Отговори
До 183 преди 2 години
Не гласувайте за хора , които нямат скъпи и красиви коли
156
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помним как тоя тъ.пак Соломончо ревеше като лигльо при незаконното присъединяване на България в НАТО!!!
155
6
 
30
 
! Отговори
NB преди 2 години
Аз не признавам членството на България в НАТО...............там ни вкара насила антибългарина-ционист Соломон Паси!!!!
154
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя тъ.пак се фукаше с един стар и грозен трабант!!!
153
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом падна Борисов и веднага санкции срещу Пеевски. Ако бойко не е на власт, сме загубени