Соломон Паси: Ако не бяхме съюзници, САЩ щяха да санкционират цялата държава

Санкциите по "Магнитски" са ужасяващ шамар за страната, смята бившият външен министър
Обновена: 6 юни 2021 11:36 | 6 юни 2021 11:10, Красимир Ангелов
391
Соломон Паси: Ако не бяхме съюзници, САЩ щяха да санкционират цялата държава
Снимка: БГНЕС

"Санкциите по закона "Магнитски" са ужасяващ шамар за страната ни. Да не се чудим тогава защо нашите деца напускат България, срам ги е да живеят в тази държава". Това заяви бившият външен министър и председател на Атлантическия клуб Соломон Паси пред bTV.

Още по темата
Той посочи, че решенията срещу България са най-мащабното действие на закона досега.

"Да сме благодарни обаче, че САЩ не санкционираха цялата държава, а само конкретни българи. Законът е приложен по мек начин, понеже сме съюзници", подчерта бившият външен министър.

Той припомни, че преди да бъдат обявени санкциите, от посолството на САЩ в България няколко пъти са предупредили, че проблемът с корупцията в България е сериозен и ще бъдат взети мерки за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не бяхме съюзници със САЩ и не бяхме съюзници и с Русия, щяхме да получим демократизиращи въздушни удари по инфраструктурата.
151
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли някой кадърен психиатър в България да въдвори Соломончо където му е мястото, а там нека си играе ако иска на Наполеон или на когото си иска?
150
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските фашисти през 1941 година обявиха война на САЩ и САЩ ни бомбардираха.................Ако Великобритания имаше ядрено оръжие през Втората световна война, смятаме, че щеше да го използва над някой малък съюзник на Хитлеристка Германия, както САЩ го използваха над по-малките градове в Япония...........................................................Изборът на Великобритания и Чърчил щеше да е България..............Спасихме се от голяма беда от Великобритания, САЩ, Чърчил.
149
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България имат възможности за Президенти много политици.Соломон ПасиАлександър ЙордановФилип ДимитровСимион ||Бойко БорисовГерджиковП. МосковЕкатерина МихайловаКараянчеваИ други от ГЕРБ
148
1
 
10
 
! Отговори
до Значението преди 2 години
Бацето беше и си остава Марионетка на Биг Брадъръ! Навремето един немски журналист изкара само 1/4 от досието на Бацо (с пряката "благословия" и материали на ЦРУ) и Вожда веднага разбра Намека! Оттогава Бацо получава преки инструкции от Американското посолство! Болшивиките от Руското посолство, а ДПС от Турското!!!! Та се пита - Кой въобще управляв в "Резервата Бг"??????????
147
1
 
9
 
! Отговори
Гешев Радост преди 2 години
Гешев и Шиши ще санкционирали САЩ, като спрат всякакви участия на Цвета Янева, Галена и Алисия на територията на най-демократичната и най-мразена от тях държава.
146
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Соломон Паси , Президент
145
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яяя......, Трабанта излезе от депресията!!! -))))
144
5
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
В доклада ясно се казва, че Черепахата е спомагал придвижване на руски пари към България с цел политическо влияние. На Рундю и рундювците им дръпнаха ръчната :)))))))))))))))))))))))))))))))) Ся Костинбродската и Дончева с какво ще купуват гласове, а? На изборите и 1% няма да минат :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
143
1
 
9
 
! Отговори
Значението преди 2 години
Добре, че другите страни ни затискат, иначе да сме си все още банановата страна. Едно време бай Тошо го смени КГБ, но понеже завихме към Запада , сега те налагат законите. Да не забравяме Румен Петков, кой натисна, че го махнаха. Тиквунът е разбрал всичко това, и за сега е недосегаем! И аз го мразя, но си е вързал гащите
142
2
 
10
 
! Отговори
Санкциите преди 2 години
Санкциите са оценка за 30-годишният преход, който приключи. Съюзниците ни писаха СЛАБ 2 за управлението на СДС, БСП и ГЕРБ, и показаха червен картон на ДПС. Мисля че това не се случва случайно. Съюзниците ни от САЩ видяха ЯСНО, че обществото няма повече търпимост към корумпетата и схемаджиите. Тази позиция на САЩ е де факто подкрепа за протестите миналата година. Това е ФАКТ. Не ме интересува дали на калинките им харесва или не. Време е за промяна. Сбогом корумпета! Ще ви чегъртаме.
141
4
 
15
 
! Отговори
уеи преди 2 години
След случая Джордж Флойд трябваше да наложим санкции на САЩ! - дайте сини парите- нати сиви чертежите на самолети.
140
3
 
16
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Този е много луд и опасен. Ако принц Филип искаше да се прероди във вирус и да избие човечеството, този иска да се превърне в антиматерия и да унищожи българите, докато е още жив (в този случай "жив" трябва да се разглежда с по особен поглед). Ако външния му вид не го издаваше, че е психопат, господарите му щяха да до превърнат в перфектния биоробот-злодей.
139
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ са предупредили мутрите за корупцията, но мутрите са корупцията в България.
138
9
 
14
 
! Отговори
Наблюдателен преди 2 години
Подкупените политици (посочени от САЩ) са свързани с метежа, това е пределно ясно. Дори и руснаците написаха истинската причина - "Министерството на финансите на САЩ заяви, че българският бизнесмен Васил Божков се опитва да организира "канал за руско влияние" в страната" - съобщава РИА Новости.Де факто най-вероятни са Мая Манолова и семейният приятел на Доган - Христо Иванов - https://youtube/watch?v=I1RlHtoxC1M
137
9
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Какво Си Направил Ти За България - Освен че Ти и Евреите от Исраел - Сте Отккраднали - Милиарди - Вие Сте За Смъртнаттна Простуда,Измамниццции Мръсннни и Гнуссниии,Газоватта Камера Ви Зоввве - Саамми Се Пъхате В Нея - Лека Ви Пръстт - Предателли Юддеи,ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
136
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 171 Че за ГЕРБ няма да гласувам е ясно защо! Но пък за Божков никога!-:) Та те са съратници от мутренски времена по бухалка след 1989 г!с Борисов!Или не го знаеш това или си провокатор!-:) А?
135
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поздрав за всички гробари и паси - бюлетина за Божков на изборите!!
134
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полша Унгария Чехия нямат такъв проблем ЗАЩОТО нямат БСП и Радев с подкрепатана Бжков
133
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полша Унгария Чехия нямат такъв проблем ЗАЩОТО нямат БСП и Радев