Соломон Паси: Ако не бяхме съюзници, САЩ щяха да санкционират цялата държава

Санкциите по "Магнитски" са ужасяващ шамар за страната, смята бившият външен министър
Обновена: 6 юни 2021 11:36 | 6 юни 2021 11:10, Красимир Ангелов
391
Соломон Паси: Ако не бяхме съюзници, САЩ щяха да санкционират цялата държава
Снимка: БГНЕС

"Санкциите по закона "Магнитски" са ужасяващ шамар за страната ни. Да не се чудим тогава защо нашите деца напускат България, срам ги е да живеят в тази държава". Това заяви бившият външен министър и председател на Атлантическия клуб Соломон Паси пред bTV.

Още по темата
Той посочи, че решенията срещу България са най-мащабното действие на закона досега.

"Да сме благодарни обаче, че САЩ не санкционираха цялата държава, а само конкретни българи. Законът е приложен по мек начин, понеже сме съюзници", подчерта бившият външен министър.

Той припомни, че преди да бъдат обявени санкциите, от посолството на САЩ в България няколко пъти са предупредили, че проблемът с корупцията в България е сериозен и ще бъдат взети мерки за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полша Унгария Чехия нямат такъв проблем ЗАЩОТО нямат БСП и Радев
131
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 3 години
До АнонименДа,точно така,да си върнем държавата!
130
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н " Исак"! Като си толкова отворен,що не излееш Открито ядът си,върху Отстраненият от ГЕРБ и Борисов Глав прокурор Цацаров? И седналият на трона в държавата стола му Гусин Гешев червената вратовръзка на др Борисов личен прокурор! Защо спаха до сега,а изпълняваха поръчките на мутрата? То " бизнесмени" то " президенти"! Кокошкарска работа беше и цирк тяхното! Та за ГЕРБ що мълчи тоя? Какви трески имаш за дялане и Соломонеее,помним те наложи! Замълчи вече с твоето терористично НАТО Американско!
129
5
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Исраел е - Бита Карта ,Фююрера е Бил Прав - За Газовите Камери,И ти си Кандидат за Камерата - Соломонееееер,Пъхаш си Носа Между Шамарите ,ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
128
2
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Този беше министър на Кобурга. Жив ли е царят? Да си прибира версиите.
127
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Соломон Паси е хитра ........., и открито защитава американския и еврейски интерес за жълти стотинки, но не и българския!
126
8
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Kpaвapитe видяха смут и объркване, и ще оплоскат до кокал бедна България. И всичко эаради eднoклeтъчнитe палаткаджии, и чaлгa фенове.
125
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало еврейчето как може чужда държава отдалечена на хиляди километри да се бърка във вътрешните работи на суверенна държава. Ние независима държава ли сме или Колония на краварите. Има си институции които трябва да се самосезират и да прекратят корупцията по високите етажи. За тази цел има прокуратура има съд има и затвори. Ако прокуратурата не си върши работата веднага се сменяват прокурорите и да се назначат хора които ще вършат работа А не да се возят и да се правят че вършат работа.
124
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ имат голяма вина за това, което се случва в държавата. Те ни слагат в графа ненужна периферия. От години сме член на ЕС и по силата на това трябваше да са отпаднали визите за нас, но те се правят на ощипани. И хората спряха да им вярват, че са на наша страна. В Шенген не ни искат, но пък ни ползват за буфер на бежанците. Хората се питат ЕС и САЩ наистина ли ни приемат за съюзници или сме просто буфер, който обира негативите от руснаците и арабите. Това води до обръщане на палачинката!
123
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво като краварите наложат санкции на цялата държава? Голям праз!!! Щото досега като ни "помагаха" цъфнахме и вързахме...
122
1
 
19
 
! Отговори
От Америка преди 3 години
В щатите съм от 15 години....това е най голямото консуматорско общество ...честно не стават !!!!Изобщо не ги интересуват други Държави... важното е да могат да вземат Колкото се може от тях ...!!! След тва да се хващат за палците....че ще бъдат минати ...толкоз...
121
2
 
2
 
! Отговори
Вижте 153 преди 3 години
*Сащ трябва да расшири санкциите според мен - които е за да даде + които е против да деде минусче*Който е за да го пратим , да си разшири обучението на Български Език да сложи +,Който е да остане неграмотен -Доналд Тръмп .
120
3
 
14
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
Пий си хапчетата, пишеш глупости, а въобще не си разбрал коментара ми. Пиша за българи, кредитни милионери, които са окрали свои съотечественици, българи, и ако това го смяташ за оплюване на българското, да плюя на псевдородолюбието ти! И факт е това,че българите са злобни и обичат да си правят мръсно един другиму! Въобще не говоря за русофили или русофоби! Определено Русия не ни е виновна, че сами съсипахме собствената си държава!
119
2
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Добре че този вече не е министър на външните работи. Срам ме е от него, че съм българин. Как може да е на страната на САЩ? Той не е българин, а евреин, затова работи против интересите на България. Преди като се закреваше като министър, че ще работи за интересите на България, излъга. Видяхте, че работи за интересите на САЩ.
118
3
 
17
 
! Отговори
zeus преди 3 години
С приятели като САЩ врагове не ни трябват. Мариците ни струват по 600 милиона годишно, злато изнасят за милиарди (никой май не знае колко точно), купуваме си самолети на хартия, накрая ни подаряват 2 гумени лодки.
117
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаПий си хапчетата, нито разбрал коментара ми. Пиша за българи, кредитни милионери, които са окрали свои съотечественици, и ако това го смяташ за оплюване на българското, да плюя на псевдородолюбието ти! И факт е това,че българите са злобни и обичат да си правят мръсно един другиму!
116
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сащ трябва да расшири санкциите според мен - които е за да даде + които е против да деде минусче
115
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ използваха бате Ви бойко борисов 11 години, а той "милия" безропотно ги слушкаше и от своя страна си позволяваше на наш гръб чекмедженца , евраци, кюлчега, офшорки и др. А тоя солом паси, защо сега се изказва критично, а не преди, когато бойко редовно влизаше в американското посолство през нощта!
114
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаЩе плаща пак народа а не Пеески или Бошков. Заемите трябва да се върнат веднага от бюджета на САЩ.
113
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този да каже защо когато беше на власт не предприеха нищо срещу олигарсите. Черепа и тогава си беше най-богатият.