Борисов: Аз съм единственият българин бил два пъти на камината в Белия дом

Той коментира думите на Рашков, че трябва да бъде разпитан
20 юни 2021 15:42, Нели Христова
702
Борисов: Аз съм единственият българин бил два пъти на камината в Белия дом
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред младежи от Своге думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че трябва да бъде разпитан, като заяви, че на разпит трябва да бъде извикан шефът на НАП Румен Спецов, който е проверяван как преди години е продал своята фирма с дългове на криминално проявен.

Вицепремиерът заяви това по повод сигнал до него от бизнесмен, който твърди че Борисов му е оказал натиск да не уличава негов министър в корупционна схема. По случая вече бяха разпитани бивши прокурори на ръководни постове, а в полицията се е явил и бившият земеделски министър Мирослав Найденов, за неофициално се твърди, че става дума.

Борисов говори на предизборна разходка в района на водопада Скакля край Своге в присъствието на бившите министри Младен Маринов, Ангелина Ангелкова и други активисти на ГЕРБ, като Георг Георгиев.

"Това, където инспирират в момента от 2009 г., това е истинска наглост. Министърът ми обявява, че ме призовават, може да ме извикат на 12-и (изборите са на 11-и) и аз искам да отида да питам какво имам от 2009 г.", заяви Борисов в изявлението си, предавано по традиция във Фейсбук профила му.

Той се пошегува, че "едно време, когато партията на Рашков управляваше и колите в милицията бяха жълто и синьо, хората казваха: влизаш жълт, излизаш син".

"Борисов на разпит - това е внушение. Всичко, което говореше Радев преди няколко месеца, сега го правят те. Тази покана е да сплашат всичките власти. И вас, а като гледам не ви е страх, май", обърна се той към публиката си и получи общ отговор: "Неее".

"Аз мислех, че те ще разпитат Спецов - къде е човекът, на който продаде фирмата, цялата държава го издирва - жив ли е, или го убиха? Ако е скрит, къде са го скрили, защо го крият? Те са пуснали на цялата ни ПГ данъчни проверки, а най-големия крадливец не го питат къде скри този човек, с 6 присъди. Да питат Спецов - къде намерихте този човек, там у гората, шумата в Драгоман? А те от 2009 г. - какво правел Миро Найденов, да ме оцапат и мен", каза още бившият министър-председател.

"Няма от какво да се срамувате. Направихме така, че всички лидери до един да идват по няколко пъти в България. Аз съм единственият българин бил два пъти на камината в Белия дом. От Берлин до Кремъл, от Лондон до Париж в един ден ме приемаха президентът на Франция и премиера сутринта, а следобед - канцлерът и президентът на Германия. Как се прави това протоколно, ако не те знаят на малко име и не си направил много?".

По случая големия църковен празник Петдесетница Бойко Борисов раздаде на младежите от ГЕРБ библии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


702
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
489
9
 
8
 
! Отговори
No Coment преди 2 години
Баце е Голем.Дай Боже и трети път да иде у Белия Дом.
488
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименСамо не разбирам защо тоя ЛОЙКО продължават да ми го натрапват от сайтове и телевизии ... Какво си мислят тия мисир'ки, че ще стане ... Че пак ще вземе властта ... Да, да ... На най- х 2 пъти ...
487
4
 
27
 
! Отговори
Уикипедия преди 2 години
Направих си труда да отворя Уикипедия и да прочета какво пише там за този елемент, който вече не искам дори да виждам на снимка!Еми то там информация има!И си отговорих на въпроса защо България никога няма да бъде като другите европейски държави?Докато избираме ние сами такива предатели си правим ние самите най-голямата грешка, за която не само ние плащаме, но и децата и внуците и т.н.Моля ви спрете да избирате такива предатели!Задайте си въпроси?
486
25
 
2
 
! Отговори
Кво като сте чели преди 2 години
История на БКП по три пъти?
485
30
 
5
 
! Отговори
Баце преди 2 години
Е чел повече от Славуца.
484
3
 
6
 
! Отговори
Най- после преди 2 години
Баце направи пълни самопризнания. Два пъти е бил при гнилите капиталисти. Рашко да го разпита немедленно.
483
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, коминочистач. :)
482
2
 
2
 
! Отговори
Демек преди 2 години
Раздухвайте въглените...
481
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мецю Цвю Цвюаро-АсанСенсьоревич е бил таман 4пъти,а тиго прогони защото поиска по-добре дасе отнасяш към пръцелонската дивойкъ,Половата Лила и Цурето Цуретанова която са си предали дедото НПетковистче на Милицията з да мое Цурето да улезне вечерна Студанка у Ръ6пФако.А тека неможе.Цецо цел предпартиен живот е бегал от комунистите даже повреме на състезание и наса га стигнале а Боко-кой ке ми те пущи у Белия дом Като те знаят какви гранатомети меташ по хората.Време е Цецо да проведе пуч и чупи ББ
480
5
 
39
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
това как да се тълкува, като нещо божествено и недостижимо .. ? Тиквата зе да изперква....
479
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 546 Отиди на психиатър! Гаранция че ще ти открие проблем!-:) Плевнята казваш? Че то той освен задъхвайки се от плюнка и ненавист към Русия,друго не чухме! Така му и мина жалкото мандатче! И То сега ,пак да ни го натрисаш? Не Благодарим!-:)Той Оплювше Радев открито ,защото имаше частен строителен бизнес с др Борисов! Ама вие от къде да го знаете това? Тех парк София е негов! А мутрата,"инвестира"наши пари там! Софиянци знаят за какво говоря точно-:)
478
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значи тежка международна изолация? Той не е президент за да прекарва времето си в приятни срещи. Неговата работа е да бди за българските интереси. Антоний Гълъбов -- това е един продажен политолог, слушал съм го и съм се чудил що за кукла на конци е това и откъде накъде вменява чужди интереси на българското общество.
477
5
 
30
 
! Отговори
Ехаа преди 2 години
Борисов: Аз съм единственият българин бил два пъти на камината в Белия дом --Голям Праз! Поне камината почисти ли ?
476
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ е мъртва вече политическа партия от миналото! Кой още не го е разбрал?-;(((Кого заблуждават тези които,още не са го разбрали,????!
475
5
 
6
 
! Отговори
Хармериканците преди 2 години
Са били запленени от концертите на Слави, но са поканили Баце, защото и той като тях не мое да върти гюбеци.
474
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Росен Плевнелиев: Президентът Радев е в международна изолация.
473
4
 
16
 
! Отговори
541 преди 2 години
Ти си просто една герберастка Калинка. Простено да ти е. Толкова си можеш.
472
6
 
4
 
! Отговори
Аз мисля преди 2 години
Че Руди ще го поканят поне три пъти, оти Деса е най- убава.
471
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
буци е много нагъл
470
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Иван... Няма нищо по-срамно от това да предадеш Родината си за шепа злато!