Шефът на ДФЗ съден за измами, но после той осъдил държавата

Борис Михайлов е бил оправдан по делото
199
Шефът на ДФЗ съден за измами, но после той осъдил държавата
Снимка: БГНЕС

Новоназначеният директор на Фонд „Земеделие“ Борис Михайлов е съден за документални и данъчни измами, но е оправдан и дори впоследствие е осъдил държавата за това, че е набеден.  

Още по темата

По-рано от ГЕРБ попитаха дали той е с присъз за данъчни измами.

„През 2004 г. се опитах да намаля корупцията в данъчната система и бях арестуван. Сега във Фонд "Земеделие" пак ще се опитам, затова ГЕРБ се опитват да ми нанесат имиджови щети. Следващия път ще си търся правата в съда“, коментира той обвиненията.

Говорителят на правителството Антон Кутев коментира, че Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ много добре знаят, че срещу Михайлов са водени дела.

Кутев обясни, че има решение на Софийски градски съд, с което се прекратява производството срещу Михайлов.

„Сагата продължава - през 2013 г. Михайлов завежда дела срещу прокуратурата и 2014 г. на втора инстанция Софийски апелативен съд издава решение, с което решава, че осъжда прокуратурата да плати доста сериозно неустойка - десетки хиляди левове. Ето и изпълнителен лист, с който се нарежда да се изплати на Михайлов сумите и документ от Софийски районен съд от днес, че е неосъждан - свидетелство за съдимост“, обясни Кутев като показа документите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
9
 
6
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Бойко Методиев Борисов никога повече няма да е на власт. Факт.
63
1
 
8
 
! Отговори
слушател преди 2 години
чувам комунярски вой, на 11 за вас бой
62
6
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
"Но защо е приел този пост, като вече името му е очернено"? И защо да е очернено? Защото така им се е искало на тези, които са го обвинявали, а след това е оправдян. Трябва ли държавата да плаща в такива случаи? Не - да плащат тези, които съчиняват кьорфишеците.
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарим на другаря Радев, че вкара в политиката млади кадри носители на европейските ценности, венсеремос.
60
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този екземпляр го изровиха най-преднамеренои то не за да лаят по Президента, а за да покажат как ще спасят Борето, Цецко, Кико, Тико, Бико и прочее. Хитро би било веднага да се преизберът юристите от всички нива на следствието и съдебната структура за да се блокират заобиколките за измъкване. Така че Биков и Дончев леееко подсказаха че Борисов хич не ги интересува. Нека си припомним крясъците на Биков с/у Борисов. Той е представя себе си като продажник, иначи е верен на някому, нещо и някои
59
1
 
9
 
! Отговори
неутрален преди 2 години
*** ПРИСВОИТЕЛИ НА ТЕХНОМИПЕКСНИ ОЩЕ 1732 ДЪРЖАВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ, БОЛИ ЛИ ЧЕ НА 11 ИЗХВЪРЧАТЕ?
58
1
 
1
 
! Отговори
Пиночет преди 2 години
До по-долу, - прав си... зареждам АК-47
57
2
 
12
 
! Отговори
музикален преди 2 години
ЧЕРВЕНИ ЧАЛГАРИ
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма оправия в нашата ***. Колкото бяха странни назначенията на прасешките калинки, толкова са странни и новите - далавера да има
55
8
 
2
 
! Отговори
Мина ви времето преди 2 години
До Радевландив: Всеки кьорфишек ли трябва да ти се обяснява че е кьорфишек? Гледай телевизия, чети, и ще разбереш кое какво е. Този митничар е бил митничар преди пет години, а плика (т.е. картонената торбичка) я видяхме, че сложиха в нея бутилка и кутия бонбони. Няма вече кой да се връзва на приказките на Бойко и дружинката му. Напразни напъни.
54
2
 
12
 
! Отговори
свидетел преди 2 години
Червена анархия настана с тия. На 11 гудбай!
53
1
 
2
 
! Отговори
по-долу, преди 2 години
негласуващ написа, "Те всички от 1944 година досега без изключение са далавераджии и айдуци! За това все сме си бедни и на опашката! Уплашен и мачкан народ, преди от османци, след туй от фашисти, комунисти, царисти и ченгесари всякакви!". Само да коригирам, че това е от 1979 (с нищожни изключения до днес). И всички знаем, че това ще се реши само с едно масово клане на 'политическа класа' до трето коляно. И тогава поне три поколения ще си имат наум.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой да осъди г-н Михайлов? Нали нямаме правова държава? Това е добре дошло за Михайлов. Но защо е приел този пост, като вече името му е очернено? Ееей, на всичко са готови за да са във властта.
51
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
поредния бандит в бандата на руското пилотче . ще закопаят държавата, всички цени скачат, пълен хаос, престъпниците пируват
50
2
 
6
 
! Отговори
негласуващ преди 2 години
Те всички от 1944 година досега без изключение са далавераджии и айдуци!За това все сме си бедни и на опашката!Уплашен и мачкан народ,преди от османци,след туй от фашисти,комунисти,царисти и ченгесари всякакви!
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44 - прокуратурата е държавен орган, осъждат нея = осъждат държавата, същото е с всеки държавен орган, плаща държавата, а плаща държавата = плаащаме всички ние гражданите...
48
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавата хунта, пълна със сикаджийски мутри и калинки била осъдена! Нищо ново под слънцето!Тотал некадърници, тотал щета за България цели 12 г.!
47
12
 
5
 
! Отговори
до 42 преди 2 години
А за ньон сурата на вожда ви,който отричаше като партизанин, че не звънял на Танов за Мишо бирата и след 4 г. призна-"не трябваше да звъня на Танов"?!?
46
15
 
9
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 години
И какво се разбра накрая: новоназначеният директор на Фонд Земеделие Борис Михайлов е съден за документални и данъчни измами, но е оправдан и дори впоследствие е осъдил държавата за това, че е набеден. ........................................................................... Още един гербаджйски кьорфишек отиде в небитието. Че Тома Биков е лаладжия на ГЕРБ се знае отдавна. Но поне Томислав Дончев не трябваше да се излага по телевизията да пита "Съден ли е новоназначеният директор"?
45
5
 
19
 
! Отговори
ДОН КЕЙ преди 2 години
Интересно същество е комуниста.. Антон Кутев.. От червен пудел се превърна в червен питбул.. ама плюшен..