Рашков: Някои искат да влязат във властта, дори с цената на престъпление

Вътрешният министър поиска по-тежки присъди за трафика на хора
24 юни 2021 11:00, Красимир Ангелов
330
Рашков: Някои искат да влязат във властта, дори с цената на престъпление
Снимка: БГНЕС

"Определени политически сили се опитват за пореден път да провеждат кампания с натиск върху избиратели. Поставят в зависимост работата на хората от това за кого ще гласуват. Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков по време на Международна конференция за трафика на хора и продължи:

"Огромно е желанието да се влезе във властта от някои, дори с цената на престъпление".

Ние ще противодействаме на това, затова е служебното правителство и МВР, като основен носител на тази отговорност, ще си упражни правомощията по закон, добави той.

Още по темата
По думите на Рашков има сигнали постъпили и при него също постъпват такива."

Опитват се определени политически сили за пореден път да провеждат предизборна кампания с натиск към избиратели. Към представители на фирми с по-голям брой служители, дори се поставя под въпрос оставането на работа на някои служители. Има притискане на български граждани от известни етноси със същата цел, някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората“, каза още Рашков.

По време на конференцията служебният вътрешен министър поиска и по-тежки наказания за извършителите на трафик на хора

Не може успешно да противодействаме на престъпленията с трафика на хора, ако продължават да се налагат условни присъди. Очевидно е, че тези либерални наказания не могат да окажат превантивно и възпиращо деяние върху дееца.

Дали успяваме да укрепим психиката на жертвите на тези престъпления, попита Рашков. Струва ми се, че в тази посока ние не успяваме, каза той и като причина посочи леките наказания, налагани от правосъдните органи.

Трябва да предвидим наказания в НК, чрез които по-успешно да преодоляваме последиците от престъпленията от трафик на хората, заяви вътрешният министър, цитиран от БГНЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАШКОВ-"ВПЕЧАТЛЯВАТ СЕ ОТ ИМОТИ ПРИДОБИТИ ПРЕДИ 25 Г''- АЗ САМО ДА ПИТАМ,ДОКАТО ВСИЧКИ НИЕ ПОЛУЧАВАХМЕ 2/3ДЛ ЗАПЛАТА КАК ТАКА В ТОВА ВРЕМЕ ДР РАШКОВ/ВИНАГИ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ/ Е ПРИДОБИЛ ИМОТИ ЗА МИЛИОНИ- КРАЖБИ, КРАЖБИ-ДРУГАРЮ- ТОГАВА УПРАВЛЯВАХА ДРУГАРИТЕ 1995Г/1997Г И ОБРАХА СПЕСТЯВАНИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ОТ 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ ЧРЕЗ РАЗДАВАНЕ НА НЕОБЕЗПЕЧЕНИ КРЕДИТИ- ТА КАК НЯМА ДА ЗАЩИТАВАТ ОЛИГАРСИТЕ- АМИ ТЕ КРАДЯХА КРАДЯХА ТА СЕ СЪДРАХА. АКО НЯМА ПРОИЗХОД НА МИЛИОНИ НЕЗАБАВНО КОНФИСКАЦИЯ.
258
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашкооов, сега е момента за апартаментаааа
257
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Бойко Рашков и служебния кабинет.............естествено, че крадците от ГЕРБ, СДС и ДПС ще са против тях.............те искат да продължават да крадат!!!
256
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжи,лъжи още.Баси тъ.пи.гьоза.Корумпирания милионер гонел корупцията.Сложиха го за мръсната работа,защото е алчен,зависим и про.ст.Не вижда,че само се излага и неприкрито работи за черепов,но явно затъмнението от парите е по важно
255
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков надмина холивудските знаменитости по жилищни придобивки.Направо са бедняци пред нашего комунистическо брата от ДС подчинен на КГБ.А колко има в чужбина?Не приказвай глупости за натиск и стига с тази демагогия защоти натиска е от теб и твоите тъ.пи.ри черепушки.19:жилища плюс вили,то басейни,сауни,масажни ,екстри и прочие,горкото ченге!Борец срещу " олигарсите" бил!
254
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
комунизма продължава да разделя дръжавата.така ще е докато не я унищожи.
253
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков обясни, защо си богат като шейх, в една посткомунистическа страна, облулена и ограбена от комунистите, каквато е България?Толкова многостайни, луксозни къщи, коли, апартаменти, сметки, как стават тези работи? Разкажи, как с едната заплата ги придоби?
252
2
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Каквото и да стане, МВР ще си упражни правомощията. По закон.
251
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОРНЕЗОВ, относно милионите хонорар за хидрологията на философ Доган:''МОЖЕ ДА Е МОРАЛНО УКОРИМО, НО Е ЗАКОНОСЪОБРАЗНО'' ЧЕРВЕНА КРАДЛИВА МАФИЯ!ТИЯ ЩЕ СЪСИПЯТ ДЪРЖАВАТА!
250
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви жертви на престъпления? Служебният кабинет има задача за провеждане на изборите. Тия се държат като невме.няеми на поста си.
249
4
 
11
 
! Отговори
izh преди 2 години
Що бе? Вие вече го правите, добре сте финансирани, да не би да ви е страх от възмездие?Ударно променяте закони, макар че нямате това право, и после: "недосигаеми защото са крадили съобразно действащото законодателство"
248
3
 
7
 
! Отговори
Малееее преди 2 години
За фризьор съм, ама приличам на Рашко и затова не ходя.
247
3
 
17
 
! Отговори
Пе.Де. преди 2 години
Рашков най-много от всички вика "Дръжте крадеца" , защо ли..!
246
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АдмирацииРашков вие най-много,като главен престъпник.Рашков пътник си!
245
11
 
10
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Престъпниците се заканват вият на умряло , явно рашков е номер -1
244
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименРадевата хунта в паника Гърмят скандали и престъпления всеки ден Всички отиват на бунището след броени дни!
243
6
 
17
 
! Отговори
Пе.Де. преди 2 години
Рашков, от много лъжи ще ти стане носът като на Буратино !
242
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нетърпимостта към този герберастки шизофренизъм да са на всяка цена във властта за да крадат милиони от народа си и да го убиват няма да приключи добре за провокаторите. Надявам се един ден да прочета как есесовците и убийци Гешев и Борисов са били първите осъдени на по 20 години. Хората просто ще обикалят имотите на герберастите после и ще си вземат обратно откраднатото. Надявам се до края на юли гешевите и герберите да са история.
241
19
 
6
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Машината ще покаже че тиквата 3 пъти е манипулирал изборитееее,сега ще разберат какви са нищожестваааааа.
240
18
 
5
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Герберунгели нали знаете че на 11 ще изчезнете като гомноооо след пусната вода.