Кристина Петкова, ДБ: Отговорно е да се състави правителство

Не можем да си позволим да отидем на трети избори за НС, посочи тя
Обновена: 7 юли 2021 21:49 | 7 юли 2021 21:49, Анисия Иванова
38

Какъв е залогът на предстоящите избори на 11 юли?

"Всички партии, които бяха години наред във властта - последните 30 години, на всеки следващи парламентарни избори пишат програма, почти идентична с предходната им. Предлагат решения, влизат в парламента и какво се случва с тези решения, които са разписали - едно голямо нищо!", заяви кандидатът за депутат от "Демократична България" Кристина Петкова пред "Денят ON AIR".

Тя уточни, че част от лицата в новите партии са част и от статуквото.

"Отговорното политическо поведение изисква след тези парламентарни избори да се състави правителство. Не можем да си позволим да отидем на трети парламентарни избори в рамките на една година. Това ще доведе до парламентарна криза", категорична е Петкова пред Bulgaria ON AIR.

Думите на Тошко Йорданов от "Има такъв народ" за това, че може да има и трети и четвърти избори, кандидатът за депутат от ДБ определи като притеснителни.

"Това поведение го наричам политическа незрялост. Прекалената самоувереност в политиката не помага на никого, най-вече на хората", отбеляза Петкова и добави, че българското общество няма нужда от повече месии.

Според Петкова резултатът от изборите може да бъде много по-различен.

"Резултатът може да бъде много по-различен, има твърде голяма вероятност "Демократична България" да излезе трета политическа сила - ние да победим БСП. Не се знае как ще се развие вотът на българите", уточни тя.

Кандидатът за депутат на ДБ е на мнение, че войната между институциите трябва да приключи.

"ДБ има детайлна програма за управление и реформи. Тръгваме от съдебната реформа. Крайно време е войната между институциите да приключи. Това беше умишлено насадено в последните 10 години", каза още тя и посочи, че има остра нужда от реформа в съдебната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
На луди ни направиха преди 2 години
Какви ти трети и четвърти избори . народа го направихте на луд да го разкарвате по урните. Никакви избори ! Следват протести ! Да се махат тези дето не им се работи!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сте болни ... затова и държавата ви е болна.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не можахте ли да си измислите някакво по-прилично име. Думата 'демократ' и производните й са мръcни. Аз никога не бих гласувал за партия, която се именува така.Демокрация е имало в древна Гърция, където това включвало робовладелство и изборен ценз по имотно състояние. После е възродена в южните щати, където също е имало робовладелство и така са искали да го прикрият. В 21-и век да се кълнеш в демокрациязначи да си ***.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама народа не може да изберете законна власт, как ще съставите правителство с Чалгари и мутри ифатмаци? Няма начин, идва политическа криза, война и гладомор. Чак след това ще правим нова държава с нова конституция, след като изметем всички партии на прехода.
16
3
 
12
 
! Отговори
Марко преди 2 години
ДеБе - Рада Дълбоката, Ристьо Иванов,Гнома,изчезвайте,че ми се повдига от вас.И не ми пусткйте повече листовки в пощенската кутия!
15
3
 
6
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
Тази в качеството си на каква дава акъли какво може и не може? Коя е тя да дава оценки за зрелостта на този и онзи?! Абсолютна неадекватница! Можели да са трета сила,а останаха и след фесовете,пети по ред!Аман от *** калинки и лезбийки! Имали програма,по всяка вероятност за провеждане на гей парадите по всички паланки и сексуалното възпитание на ембрионите! БЪЛГАРИ,мислете с главите си!Защото още едно прецакване ще ускори края на ДЪРЖАВАТА и НАРОДА ни,просъществували цели ЧЕТИРИНАДЕСЕТ ВЕКА
14
0
 
6
 
! Отговори
Да преди 2 години
Джуджето Атанас Атанасов и Костов се видни демократи
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номер 23 в неделя, стискам палци
12
3
 
9
 
! Отговори
Леле преди 2 години
Парвенютата от ДБ се опитват да дават вид, че са различни от БСП 0л
11
6
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Кристина, и да е демократично правителството, и да е демократично! Отоговорно е да се състави демократично правителство. Деморакцията е най-висшата ценност и най-висшето постижение на човешката цивилизация. Ние всички сме за демокрация и обичаме демокрацията!
10
2
 
1
 
! Отговори
Мира. преди 2 години
До 6 Ти изобщо можеш ли да мислиш или така се пердашиш. Как можеш да даваш за пример Норвегия ?!Къде е Норвегия къде сме ние.От такива ***..ци като тебе ми се повдига.То бива празноглави но това минава всякакви граници
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е партията на Ф16 в България .Те се бият с герб кой по широко ще се надупи на американците. Американците не са прости. Те знаят как да си купят политици в податливи страни. Много по опасни са отколкото ги представят ,,медиите,, При тях разлика между бизнес и политика няма. Затова и германците не им дават да си разиграват коня а правят северен поток 2 а американските военни да си ходят ;) Партия от типа Ф16 няма да донесе нищо хубаво на България.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко неориентирано ми се стори госпожата и объркано отговаряше за коалицията, за партии на статуквото- нови партии. Иначе ми хареса как разви тезата си за тотото на Божков
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом имате подробна програма, преговаряйте с ГЕРБ, те вече могат да работят коалиционно! И без това сте в една политическа група в ЕП. Вашата партия може ли да работи коалиционно, че по-предния мандат участието на РефБл беше деструктивно. Сега как се чувствате, заобиколени от най-големите ви врагове бсп и имв? Ще бъдете употребени от тях! Време е да изоставите вождизмите!
6
1
 
5
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
Е,как не може,госпожа?Тошко днес каза,че може да има и 4-ти и 5-ти избори-нямало страшно.Нищо че едни избори струват стотина милиона на държавата,но неговата куха глава тях не ги смята за пари.Вие нали с техен мандат се цаните да управлявате?Абе,един дол дренки сте-ялови.
5
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Та нали на твоят лидер, целта му е да не се състави правилтелство, че да може Крадев да се разпорежда с държавата през разни служебни правителства и други такива бози...
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Норвежците политически незряло ли бяха без правителство 4 години?
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По - потомствен комунист премиер от Христо Иванов няма да сме имали дори от годините на комунизма.Родът му е комунистически от преди смърта на царя.
2
1
 
10
 
! Отговори
ДедоПенс преди 2 години
Абе всички се борите с зъби и нокти да хванете властта за да си клатите краката и гепите милиони,а ние да работим като луди и за жълти стотинки
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, и само от отговорност ще се прегърнете с партии, които хората не искат във властта и ще съставите правителство. Само от отговорност, нищо друго, разбира се!