"Пирогов": Министър Кацаров не е бил на контролен преглед

Срокът след първата му хоспитализация бил изтекъл, обясниха от болницата
Обновена: 17 юли 2021 14:39 | 17 юли 2021 13:35, Петя Славова
101
"Пирогов": Министър Кацаров не е бил на контролен преглед
Снимка: БГНЕС

Продължава размяната на реплики в задочния спор между болница "Пирогов" и служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Вчера пред БНТ министърът каза, че не е лежал в болницата в края на януари, а е бил на контролен преглед.

От "Пирогов" обаче заявиха, че това няма как да е вярно, тъй като срокът за безплатните прегледи след първата хоспитализация е изтекъл. Вчера от болницата в официална позиция настояха за оставката на Стойчо Кацаров.

Стойчо Кацаров не е бил на контролен преглед в края на януари, а е хоспитализиран с негово знание като са му направени изследвания, които не е заплатил. Това коментираха днес за БНТ от болница "Пирогов". Министърът вчера отрече да е бил приеман в болницата.

Още по темата

 "Аз съм отишъл на контролен преглед след като съм лежал през декември месец в ковид, да повторя още веднъж, всеки пациент има право на два безплатни контролни прегледа и изследвания. Отиваш, извършват се, ставаш и се прибираш в къщи", заяви Стойчо Кацаров - служебен министър на здравеопазването.

Справка в болничната система на "Пирогов" е показала, че министърът е приет за лечение от ковид на 2 декември и е изписан на 12 декември. Два безплатни прегледа се полагат в срок от един месец. След това изследванията се заплащат. Лекуващият му лекар вчера потвърди за БНТ, че Кацаров е хоспитализиран през януари.

 "За да не плащаш други изследвания, ако се налагат такива. Той се поклащаше ей така и казваше - да, но няма да спя тука. с бележка от мен д-р Кацаров и съпругата му са прекосили целия двор, отишли са на регистратура, чекиран е с неговата лична карта, не с моята. прегледан е още веднъж, взета е кръв, направена е кардиограма, направен е скенер, след което се върнаха с листчето в ръка", отбеляза доц.д-р Петър Атанасов, завеждащ клиника по вътрешни болести в "Пирогов".

Спорът между министъра и болничното заведение възникна след проверка на касата, която констатира отчетена, но неизвършена дейност.

 "Тези 400 души, ако са недробосъвестни, ако между тях има недробосъвестни хора с епикризата, която имат могат да си извадят пожизнени ТЕЛК решения и до края на живота си да получават пенсия за обща инвалидност", заяви Стойчо Кацаров - служебен министър на здравеопазването.

От "Пирогов" днес разпространиха позиция, в която казват, че съгласно Наредбата, която министърът е подписал за чернодробна цироза не се определя пожизнен срок при освидетелстване в ТЕЛК.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този професор доказа пред цяла България,че е злоупотребил със здравната каса и ако живеехме в нормална държава трябваше да е в затвора.Всички се държат като дерибеии в държавните болници-питайте ги какви възнаграждения получават?Така е навсякъде няма нито един осъден,а взимат заплати с пет цифри,да не говорим под масата какво се случва защото няма гражданско общество.
59
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези от "пирогов" ми се струва че се объркаха малко кой,кога и колко е лежал...малко почна да им намирисва работата...
58
5
 
4
 
! Отговори
андрешко преди 2 години
И кво сега за да замажат темата със нередностите решиха да атакуват.Има ще се нагледаме на още много такива случаи но кво да се прави отдавна в манталитета на индивида балкански характерна черта е да кара покрай правилата та и защо сега да не му се размине на ръководството или на началника ама видите ли той от човещинка за наши и ваши е заобикалял правилата а така е разрешено у нас нали?Ама видите ли то у нас е така и кво сега толкова айде законите да са за някой друг.
57
7
 
4
 
! Отговори
армагедон преди 2 години
жалко за изгубеното време на изкараните протестиращи млади лекари вместо да се концентрират във нещо далеч по продуктивно
56
0
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
До Анонимен 60 Прозвуча като жена ми която всеки ден ми го казва
55
7
 
4
 
! Отговори
айнщайн преди 2 години
аве кой изкара тези лекари да си губят времето със глупости все едно нямат по важни неща за вършене?Явно отпора на досегашните самозабравили се във почти всичко ги тресе яко обсебени от себеовластяването
54
10
 
6
 
! Отговори
хъша преди 2 години
90% от изкараните да протестират лекари са го направили под принуда от горе а не че наистина одобряват нарушенията на ръководството но го оправдават.Хора модела се променя и ако има нарушения то те се изсветляват и наказват за да се спрат тези уро.д.ливи практики.Хем ревем че няма закони и никой не ги спазва хем когато се приложи нещо по закон ние не го харесваме ама наистина по голямо го.в.е.до от балканското няма
53
6
 
7
 
! Отговори
панчо преди 2 години
След като има доказано нарушение черно на бяло тези нарушили правилата със какво са по специални за да им се размине уволнение? Това е основен проблем на Андрешко че той все иска да заобиколи правилата а те остават за будалите и вси останали.Никой не оспорва дали уволнения лекар е прекрасен но ако подобни нарушения не се прекратяват то сметката на данъкоплатеца расте много е елементарно.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58: за пръв и последен път съм съгласна с теб.
51
6
 
8
 
! Отговори
маус преди 2 години
Според протестиращите Сега излиза че лекарите които са си вършили това за което са призвани и им е работата трябва да бъдат оправдани за нарушения само за това че спасяват животи.Ами то и всички други нарушения минават оправдателно по тази логика във който и да е друг сектор.Щом някой си върши работата но прави нарушения е оправдан за такава логика ли се борят да оправдаят началството си ? А какво трябваше според тях да направи Кацаров със докладваните му нередности? да ги смете под килима ли?
50
8
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
яростните противници на правилата решиха в типичен герберски токсичен стил да атакуват агресивно вместо доблестно и със достойнство да признаят че има 400 доказани нарушения и това е неприемливо.Вместо това опитват да отклонят темата за това че 400 връзкари познати или личен персонал е минал метър,Поредния пример че в БГ институциите съществуват за да облагодетелсват работещите и близките им в тях.Сега виновен е Кацаров че е направил това което закона го задължава и на виновните не им изнася
49
9
 
4
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Не знам защо, но тези на видеото въобще не ги припознавам като ЛЕКАРИ, сигурно неслучайно преди 28 години приключих отношенията си с тях и тяхната медицина!
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само 1200 лв????? Кога се " достигат"? На битака ли сме? За това ли е пълно с пациенти фантоми?
47
1
 
7
 
! Отговори
data преди 2 години
До Анонимен Работата на лекарите е да лекуват ! А цялата система от направления е пълен т.......... ! Лекарят е постъпил ПРАВИЛНО - оказал е помощ на пациент което е ПЪРВОСТЕПЕННО !
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадците в бели престилки викат - дръжте крадеца, само и само да не се проведат до край разследванията за безобразията им. Една задълбочена проверка ще изкара отвратителни деяния на мафията с бели престилки от това змийско гнездо.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
49- само ДА ПИТАМ- ПРИЕМАТ МЕ В ПИРОГОВ С КОВИД, ИМАМ ХИПЕРТОНИЯ И КУП УСЛОЖНЕНИЯ, СЛЕД ДЪЛГИ ГОДИНИ С ЦИГАРИТЕ РАЗВИВАМ ТЕЖЪК АЛЕРГИЧЕН ПРИСТЪП, КОЙТО МИ ПРЕЧИ ДА ДИШАМ, ПРИБАВИ И ТЕЖКА ПНЕВМОНИЯ И 39 ГРАДУСА ТЕМПЕРАТУРА, НЕЗАБАВНО ЗАПОЧВАТ ЛЕЧЕНИЕ, ПОСТАВЯТ МЕ НА ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ И КУП ДРУГИ НАЛАГАЩИ СЕ ТЕРАПИИ И СЕГА ПИТАМ СЛЕД КАТО КАСАТА ДАВА ЗА КОВИД САМО 1200ЛВ, ЛЕКАРИТЕ ДОСТИГАЙКИ ТАЯ СУМА ТРЯБВА ДА МЕ ИЗКАРАТ В КОРИДОРА, НА СТЪЛБИТЕ КАКВО ДА НАПРАВЯТ ИЛИ ДАМАДЖАНКОВ ДА ИМ ИЗПРАТИ МВР..
44
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дата: работили са както си знаят: без страх от наказание. Така са си свикнали.
43
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров, защо не подаде сигнала през месец януари когато си бил в пирогов на лечение, ами го правиш сега след 6 месеца когато си министър? Явно търсиш политическа кариера и Балтов ви е неудобен на този пост и решихте да го отстраните.
42
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кой крив, кой прав, но Пирогов оказва отвратителни услуги и тормози пациентите си. Казвам го от личен опит.Освен това, тези там, с лекарските дрехи спазват ли хигиена на "протестите" си? Май не? Това е медицинско заведение а не филиал на партия ГЕРБ и задачата им не е да провеждат политически акции в защита на партийни величия и крадци, като главния си лекар. Крайно време е да уволнят "протестърите" - доктори и да назначат доктори, които не са протестъри на повикване.
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коментирайки министъра, изместват темата от кражбите. Те това целят. Цял живот да се правим, че не виждаме нищо. Ама няма да мине тоя път.