"Пирогов": Министър Кацаров не е бил на контролен преглед

Срокът след първата му хоспитализация бил изтекъл, обясниха от болницата
Обновена: 17 юли 2021 14:39 | 17 юли 2021 13:35, Петя Славова
101
"Пирогов": Министър Кацаров не е бил на контролен преглед
Снимка: БГНЕС

Продължава размяната на реплики в задочния спор между болница "Пирогов" и служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Вчера пред БНТ министърът каза, че не е лежал в болницата в края на януари, а е бил на контролен преглед.

От "Пирогов" обаче заявиха, че това няма как да е вярно, тъй като срокът за безплатните прегледи след първата хоспитализация е изтекъл. Вчера от болницата в официална позиция настояха за оставката на Стойчо Кацаров.

Стойчо Кацаров не е бил на контролен преглед в края на януари, а е хоспитализиран с негово знание като са му направени изследвания, които не е заплатил. Това коментираха днес за БНТ от болница "Пирогов". Министърът вчера отрече да е бил приеман в болницата.

Още по темата

 "Аз съм отишъл на контролен преглед след като съм лежал през декември месец в ковид, да повторя още веднъж, всеки пациент има право на два безплатни контролни прегледа и изследвания. Отиваш, извършват се, ставаш и се прибираш в къщи", заяви Стойчо Кацаров - служебен министър на здравеопазването.

Справка в болничната система на "Пирогов" е показала, че министърът е приет за лечение от ковид на 2 декември и е изписан на 12 декември. Два безплатни прегледа се полагат в срок от един месец. След това изследванията се заплащат. Лекуващият му лекар вчера потвърди за БНТ, че Кацаров е хоспитализиран през януари.

 "За да не плащаш други изследвания, ако се налагат такива. Той се поклащаше ей така и казваше - да, но няма да спя тука. с бележка от мен д-р Кацаров и съпругата му са прекосили целия двор, отишли са на регистратура, чекиран е с неговата лична карта, не с моята. прегледан е още веднъж, взета е кръв, направена е кардиограма, направен е скенер, след което се върнаха с листчето в ръка", отбеляза доц.д-р Петър Атанасов, завеждащ клиника по вътрешни болести в "Пирогов".

Спорът между министъра и болничното заведение възникна след проверка на касата, която констатира отчетена, но неизвършена дейност.

 "Тези 400 души, ако са недробосъвестни, ако между тях има недробосъвестни хора с епикризата, която имат могат да си извадят пожизнени ТЕЛК решения и до края на живота си да получават пенсия за обща инвалидност", заяви Стойчо Кацаров - служебен министър на здравеопазването.

От "Пирогов" днес разпространиха позиция, в която казват, че съгласно Наредбата, която министърът е подписал за чернодробна цироза не се определя пожизнен срок при освидетелстване в ТЕЛК.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Какво коментирате министъра бе, тук става въпрос за мафията с бели престилки , която краде стотици милиони от нас, с фалшификации, а после няма пари за здравеопазване и въпреки че, цял живот си внасял пари за осигуряване , трябва да доплащаш за изследвания и прегледи. Затвор за крадците.
39
2
 
8
 
! Отговори
data преди 2 години
Аха , сглоби се най накрая картинката :) Кацаров си е изпуснал датата на контролният преглед ( до12-ти) януари , ама зада не го разхождат за второ направление най вероятно е приет "по спешност" по фалшива диагноза като вътрешен човек и са му направени изследвания да не би да ритне бакъра ! Той съответно няма против ама сега се овива кат е......... ***
38
4
 
10
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Що ли не вярвам на Кацаров! На всеки с глава на раменете е ясно, че уволнението е "политическо"! И Стойчо, кога най-сетне ще си платиш скенера, щом пътеката ти е била незаконна?
37
4
 
4
 
! Отговори
неангажиращо мнение преди 2 години
Не знам кой крив, кой прав, но преди 5-6 годни една вечер около 22,00 часа получих алергично възпаление и отидох в Пирогов. Приеха ме и ме сложиха на система с физиологичен разтвор. Сутринта получих закуска от филия хляб с маргарин и чаша чай. Към 10,30 ме изписаха и трябваше да заплатя престой за два дни. Не помня точната сума която платих, но беше за двудневен престой, продължил около 14 часа. Иначе си плащам здравните осигуровки като - - - .
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой ама много изплашен крадец само цъка минуси и не пише. Що така бе? Няма да те коли никой. Има затвор за тая работа.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Не Разбрах: Правилно. Такива проверки трябва да се направят за всяка една епикриза за всеки един пациент. И пътечката влязъл болен, излязъл здрав дали е права, или крива. И да се върнат неправилно прибраните кинти.
34
4
 
12
 
! Отговори
Аз да си прибера... преди 2 години
Това ако не е корупция, не знам какво е. Подписал се на фалшива епикриза за да не даде 100 лв от джоба си. Предлагам да пуснем апел до Брюксел да му съберем пари на човека, че здравен министър да няма 50 евро и да стига до там да проси услуга от приятел, за здравето си, е голяма излагация. Моля, някой който е правил и платил такива изследвания да каже колко струват. Да разберем все пак за какви суми подписва фалшиви документи министро
33
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министъра кво го дъвчете бе? А споделете колко откраднахте! Ама не ви се говори на тая тема нещо.
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
павлик морозов е сляп да погледне, верен е на властта и ще отрича до последно. Дори ще отрече, че е бил с Ковид-19, но лекарят си е виновен, ще гледа да му спести пари
31
5
 
20
 
! Отговори
Ицо Хазарта преди 2 години
Имам човек тук, имам човек и там... Кацаров е типичен пример на гащническа корупция на дребно. Да си спести едни изследвания... ама после и да хукне да топи този, който му е спестил някой лев е вече признак на голяма десебарска простотия. Те май там всички са такива *** с претенции за градска интелигенция
30
3
 
12
 
! Отговори
Не разбрах преди 2 години
Спазил ли е 30 дни за контролен преглед , определени от НЗОК. Правен ли е скенер и изследвания след 30 дни? Ако е така защо не ги е платил ?? Болницата пак щеше да забогатее.
29
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябвало е Стойчо да иска направление от личния си лекар за специалист или да си плати изследванията. Щом е отишъл в болницата, какво е очаквал? В болницата хоспитализират. Такива са правилата. Как ще го изследват и лекуват без хоспитализация? Какво е правил здрав и безковиден човек в болницата?
28
2
 
11
 
! Отговори
Както винаги преди 2 години
Истината е по средата!Хем знаем ,че няма не наказано добро,хем си караме по нашенски,услуга за услуга!Ама иначе,всички морализатарсме(колко сложна дума мам ка му)
27
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Горилата: Лъжа ли е, че се краде? Не е! Нищо друго няма значение. Има закони и който ги е нарушил, ще получи присъда. Без значение министър, овчар, или пъдар.
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Робот - Г-н Министър, моля да заплатите за услугата, която сте ползвали, както всички нормални хора правим. - ___________ - от оправданията на господин министъра може да се направи заключение: ако не се прави на улав, господин министърът показва, че нв в наясно с правилата за лечение в болнично заведение и следващите лечението действия на лекувания!
25
7
 
29
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
И с какви очи сега тоя човек стана министър?
24
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров, а и други от служебните министри превишиха пълномощията си, като се отклониха от задачата за организиране на предстоящите избори, съгласно конституцията. В частност Кацаров извърши кадруване, което не само не решава никакъв проблем в дефектната здравна система, но създава допълнителни проблеми. Същото е в сила и при други служ. министри. Трабваше да се обобщят забелязаните критични проблеми и да се предадат за решаване към редовно избраното ново правителство!93401
23
5
 
26
 
! Отговори
Робот преди 2 години
Г-н Министър, моля да заплатите за услугата, която сте ползвали, както всички нормални хора правим.
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, бе.... Първия човек, който се оплаква, че е бил приет в болница, не е платил за това, не е платил подкуп на лекарите, не е платил за избор на екип, не е даже спал в болницата, и е получил всичко, каквото е поискал. .....Хвала на този човек. Хвала на нашата здравна система.....Това е само за хвалба и гордост на нашата здравна система... Други държави могат само да мечтаят за такава добра система. Там се оплакват от обратното - че не ги приемат и след болницата фалират и остават на улицата.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Мара сменя темата за краденето, ама ще се върнем пак там. Тея финтове ги умеем.