Кацаров: Не съм лежал в "Пирогов", подписът ми е фалшифициран

Отрече да е знаел, че му пускат пътека, както твърди доц. Атанасов
236
Кацаров: Не съм лежал в "Пирогов", подписът ми е фалшифициран
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров отговори на обвиненията на „Пиригов“

„Разбрах, че съм бил лекуван по пътека с диагноза цироза месец след контролния ми преглед. Тогава поисках документацията от „Пирогов”. Не съм лежал в болницата, не са ми давани никакви лекарства. Всичко написано от лечебното заведение е фалшиво. В документите, в които се твърди, че съм информиран за източника на плащане, подписът ми е фалшифициран”, заяви той пред Нова телевизия, показвайки цялата медицинска документация, която му е дадена от  „Пирогов”.

Още по темата

Преди дни директорът на най-голямата болница за спешна помощ у нас беше уволнен след обвинение за лечение на над 400 пациенти-фантоми.  Един от мнимите болни се оказа самият здравния министър. От лечебното заведение обаче обясниха, че Стойчо Кацаров не само че е бил преглеждан, но е и получил лечение отвъд правилата.

Той категорично отрече да е знаел, че му пускат пътека, както твърди доц. Атанасов.

„Пациентът не може по свое желание да отиде на контролен преглед. Доц. Атанасов ме извика на 23 януари. Искаше да направим скенер на белия дроб след преболедуването ми от коронавирус. Защо някой който иска да ми прави услуга не ме вика в едномесечния срок, когато имам право безплатно да се възползвам от услугата, а ме вика 10 дни по-късно. Аз съм здравно осигурен, прегледан съм и ми е направено изследване в лечебно заведение, което има сключен договор с НЗОК. Защо да не мога да получа това изследване, платено от касата?
Смятате ли, че да ми лепнат стигма чернодробна цироза до края на живота струва 100, 200 или 300 лв.?”, пита Кацаров.

По думите му директорът на болницата носи отговорност за подобни фалшиви документи.

„За това го уволних. Опитът да се оправдаят, че ми правели услуга, за да не плащам нещо, което имам право да получа безплатно, е абсолютно нелеп”, каза още министърът на здравеопазването.

Според Кацаров кой и как ще бъде наказан за подобно фалшифициране ще реши съдът.

„Случаят показва в какво състояние заварвам здравната система след 10-годишно управление на ГЕРБ”, коментира още министърът.

Според него кризата с коронавируса не е управлявана правилно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам да вземам страна в спора, но е факт че много хора коронавируса ги удари в главата. Мой добър приятел стана неузнаваем след преболедувянета, сприхав, нервен, обижда околните от 2 месеца вече не сме приятели.
173
5
 
5
 
! Отговори
До 178 преди 2 години
Ако въобще е постъпвал на лечение в болницата, Кацаров се е разхождал свободно по преценка на неговия лекуващ мнение и с мълчаливото съгласие на началника на съответната клиника и на директора на болницата. Важният въпрос е дали подписът на Кацаров наистина е фалшифициран. Ако отговорът е "не", последиците за него са ясни - като минимум, той няма повече да бъде нито министър, нито участник в политическия живот на страната. Какво следва, обаче, ако отговорът е "да"?
172
1
 
2
 
! Отговори
до 183 преди 2 години
Хей, не подвеждай общественото мнение, клиничните пътеки бяха въведени през 2001 година, преди 20 години, много добре си спомням този момент, беше въведен един австралийски модел на финансиране. Това ново въвеждане и разработване на работата с клинични пътеки, завърши през 2003 окончателно, до модела с който в момента наблюдавате.
171
1
 
8
 
! Отговори
скалъпени историий. преди 2 години
Днес като сменят шефа на Пирогов от утре всико ще е изрядно, както беше преди. Извести професори лекари ги обгрижват в ВМА с телевизори и по две мед.сестри /като здравата Нинова/.
170
1
 
4
 
! Отговори
дядо Йоцо, преди 2 години
ДЯДО ТИ ЙОЦО,Е БИЛ ЛЕКАР И ЗНАЕ,ТОВА ЛЕКЪРСКО СЪСЛОВИЕ!...АКО НЕ СЕ КРАДЕ,ЗАПЛАТИТЕ ПРИ ЛЕКАРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПОНЕ 3 000ЛВ.И ЛЕКАРИ НЯМА ДА БЯГАТ В СТРАНСТВО ! ...ТУК ПОЛИТИКА НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ?
169
2
 
12
 
! Отговори
3456 преди 2 години
До Анонимен По времето на Костов се въведоха клиничните пътеки и Здравна каса. Болниците станаха търговски дружества. Безумие!
168
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедния всичко си плаща, а богатия пак се измъкнал по терлици..
167
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безплатен скенер при преглед? Къде това, Кацаров?Някой май не е много запознат съм Здравната каса и клиничните пътеки.
166
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що ми давате минуси бе? Не искате истината? Искате да продължава по старому? Искате да избегнете наказанието? Смятате, че е законно да точите касата с фантоми години наред?
165
0
 
11
 
! Отговори
987 преди 2 години
До Анонимен Има камери, да ги прегледат.
164
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи излиза,че Кацаров се е разхождал свободно и е разнасял заразата докато е бил болен.Е,браво-няма що!Големи кадри има президента на БСП Радев!
163
0
 
7
 
! Отговори
3456 преди 2 години
До дядо Йоцо, Той не е лекар!
162
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано това правителство да успее да довърши това, което е почнало! Който е крал - в затвора и да връща краденото. Който е лъгал и фалшифицирал - също! Всички кир.ливи ризи на тезгяха! За пръв път правителство работи!
161
16
 
7
 
! Отговори
SS преди 2 години
защо изобщо Кацаров им отговаря! Балтов компания трябва да върнат 1 МИЛИОН ЛЕВА, а не да обвиняват за какво ли не и да се опитват да изопачват нещата и да замазват наглата си КРАЖБА-ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, хитро "усвоявайки" НАШИ (Здр.Каса) ПАРИ !!!!!
160
2
 
3
 
! Отговори
до 172 преди 2 години
КОЙ се подиграва със здравето на някого, това са клинични белези, които се виждат от километри, това си е V.A.S.P (vide anamnesis et status praesentem), не ставайте толкова обидчиви, че вече ще поставяме само полит коректни диагнози, да не нараним чувствата на някой. Министъра е пълен ***, алкохолик, декортикирал се е и си е прецакал и черния дроб, настървен за политически дивиденти. За такива хора няма лимити, ще хвърли семеен член под колелата на тир,толкова е амбициран да стане нещо от него
159
0
 
11
 
! Отговори
объркан преди 2 години
Е,този министър да каже кое е истина.Бил ли е болен,лежал ли е в Пирогов,само ли е ходил там?Макар,е само да е ходил докато е бил под карантина-значи е нарушавал карантината!Не може да се е разхождал навън докато е бил болен.
158
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е абсурд, не бил знаел, че го изследват- стига глупости! Оплитат се в лъжи само, да спрат да говорят.
157
0
 
5
 
! Отговори
ЕКСРЕЙ преди 2 години
А не е ли, че месец след постъпването нямаш вече контролен преглед, трябва да бъдат в рамките на следващите 30 дни, правила на Касата, не си го измислям. А след месец вече трябва да те приемат по друга пътека, за да не заплащаш на касата, а след Ковид, контролен преглед след 15 дни, да ти правят пак скенер е безумие, няма да се види нищо, все още ще има матови стъкла, да го бяха светкали със скенера през 15 дни, щеше да е умрял от облъчване.
156
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дядо Йоцо,ами амо искаш може и арменския поп да подкрепяш,там еврата растат по дърветата
155
0
 
12
 
! Отговори
Toзи е безумен преди 2 години
как може да си лекар, да не правиш разлика между окончателна диагноза и заглавие на пътека, не е работил като лекар 20 години и е министър, той дори не познава клиничните пътеки, които така яростно защитава, в нито една контролна пътека, особено за Ковид не включва при контролен преглед, скенер от касата, нека се запознае.