Асен Василев: Спряхме проверките на фризьори и хазната започна да се пълни

Харчено е без контрол, без процедури, без търгове, заяви той
25 юли 2021 12:10, Александър Попов
212
Асен Василев: Спряхме проверките на фризьори и хазната започна да се пълни
Снимка: БГНЕС

Парламентът ще реши дали да има актуализация на бюджета с разпределение на два милиарда лева, събрани в държавния бюджет.

"От тази сума около милиард и 600 милиона идват от допълнителни приходи, които НАП и Агенция "Митници" ще съберат. Спряхме да проверяваме фризьорските салони, започнахме да проверяваме големите компании и изведнъж хазната взе да се пълни", заяви Асен Василев.

По думите му най-голям шок за него е била разходната част в бюджета за тази година.

"Харчено е без контрол, без процедури, без търгове, давани са пари на 3,4,5 фирми, абонирани за огромни парични средства. В строителството имаме фирми, които са получили поръчки за над милиард без търг в последните 2 години", заяви финансовият министър.

"Ще има пера и за здравеопазването – финансово ще обезпечим нова ковид-вълна през есента. Фондът за бедствия е изпразнен, дадени са пари за проекти от 2011 г.", допълни Василев.

Ако има тежка ковид обстановка, ще има заделени средства за обезщетение на фирмите, и за допълнителни заплати на лекарите.

Още по темата
"В момента 43% от пенсионерите са под линията на бедност, като затегнахме течовете в държавата стана ясно, че актуализация на пенсиите е възможна. Срамота е да сме европейска държава с такава линия на бедност при възрастните хора", категоричен бе Василев.

Той допълни, че в държавния бюджет са заложени избори 2 в 1 – при президентските избори има заложен бюджет за още едни допълнителни парламентарни избори, отделени са 133 милиона лева.

"Ние като финансово министерство трябва да предвидим средства, ако не са нужни, ще ги спестим или ще ги пренасочим", допълни министърът.

Според него с парите от Плана за възстановяване трябва да се направят две неща - да се пренастрои енергийната система, защото енергията ни е много скъпа и цените на квотите се вдигат - има опасност до десет години някой друг да ни пуска и спира тока; второто важно нещо е - фирмите, които произвеждат стоки с добавена стойност, да получат грантове за нови машини, и за подкрепа на бизнесите с висока добавена стойност като цяло.

"Никой не ми се е обаждал за участие в следващото правителство, призна Василев и добави, че поканата му за участие в първия проекто-кабинет на Трифонов е била оценка за цялостната му работа. "Към момента няма известни никакви приоритети за това каква визия ще имат следващите управляващи. Аз идвам със свой екип от 20 човека, а и реагирам лошо на телефонни обаждания - държа да имам свобода, за да работя", каза още Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: Асен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,,финансона ще обезпечи нова конид- вълна,,Лицемер. Затова ли изхвърляте ваксините. Харесва ви да се харчат пари за лекуване вместо да се прави профилактика И на кои фирми ще ги давате тия финанси(строителство,конкумативи,лекарства)- на същите. Същите сте. Лакоми г,ниди
112
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега фризьорка не ми е издавала касов бон . В някои салони даже не се виждат и цените на услугите . След процедурата фризьорката ти натъкмява цената , разбира се с + отгоре .
111
8
 
23
 
! Отговори
Не виждам преди 2 години
Не виждам каква е логиката да се търмачат малките бизнеси, те са гръбнака на икономиката , никъде по света не ги закачат !!!! Само от ГЕРБ удрят тях....защото лобират големите имщ ги оставят недосегаеми...
110
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве тоз що гледа сякаш са го гръмнали с пушка помпа ? Много странно гледа тоя . Да му прегледат главата . Може да са го ударили по главата .
109
4
 
17
 
! Отговори
Фризьорка..... преди 2 години
Спукаха ни от безсмислени проверки ... последните години беше ад !!!!
108
16
 
5
 
! Отговори
публиката преди 2 години
Измрът ли пенсионерите хазната ще се напълни
107
10
 
10
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Сигурен ли си другарю министър, че голям късмет извадихме с тоя Спецов. По прашки
106
7
 
9
 
! Отговори
Централно управление преди 2 години
Хазната ще се пълни от дружеството Централно отопление, като се увеличи цената на сградната инсталация и се сложи ДДС 30% , Също така хазната ще се пълни и като билета за Масовия транспорт се Увеличи двойно. Също така хазната ще се напълни, като се намалят пенсиите със сто лв.
105
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така пълна проверка на дружеството Топлофикация и то да напълни бюджета. А не да казва че е на загуба 30 години.!
104
13
 
41
 
! Отговори
Професионалист преди 2 години
Добре, че дойдоха да ни управляват интелигентни министри,които не ограбват хазната като предишните мутри,а надграждат и скоро ще увеличат и пенсиите.Браво на вас,че мислите за обикновените българи.
103
9
 
7
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
при крадеца Борисов хазната била пълна, защото той глу'пака при поредната си среща с електората на на'дник така казвал хахахахахахаха
102
10
 
33
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
Има разлика, когато за министри се назначават интелигентни хора и когато се назначават тикви. Да се надяваме, че никога повече няма да ни управляват неграмотни голи г., които се мислят за таралежи.
101
19
 
13
 
! Отговори
Виктор преди 2 години
До:При соца България беше сред 30те най-развити световни икономики.-Ти сериозно ли го мислиш това?
100
17
 
9
 
! Отговори
До Нищо ново преди 2 години
Това щеше да е вярно, ако до момента хазната се е пълнила основно от дребни фирми и фризьори в сивия сектор. А това не е така. Затова и изказването е лишено от логика. Това, че хазната се пълни точно в момента, няма нищо общо ни с фризьори, ни с проверки, ни с гения от Харвард. Мислете малко с тези глави....
99
11
 
6
 
! Отговори
абе преди 2 години
Да идва Бойко, да ви смъкне с усмивка и последната риза и да мирясате. Да продължавате да се чудите, що по света е добре. А тука- мръсно, разбито, циментирано по планини и море и 300 евро заплата на масата.
98
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До смотанУ племеТе парите не са потънали, а вече окрадени от такива като теб и този на снимката.
97
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо министър Кирил Петков даде 35 млн лв от нашите пари за една гола поляна, наречен а завод за електроколи без търг и без процедура?
96
9
 
9
 
! Отговори
смотанУ племе преди 2 години
То не се интересува къде са му били потънали парите и не си ги иска. То си иска вожда и последното място по всичко. И циментовите глави са по- гъвкави от гербавите!
95
11
 
20
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Асенчо, хазната се е напълнила, защото месец юни се плаща корпоративаниямданък, моето червено момче!
94
6
 
6
 
! Отговори
АМАН преди 2 години
от клоуни :))))))