Кацаров: Грешка при ваксинацията ни коства 10 000 живота

Според него страната ни не е постъпила правилно при договарянето на ваксините на AstraZeneca
Обновена: 28 юли 2021 14:51 | 28 юли 2021 13:58,
226
Кацаров: Грешка при ваксинацията ни коства 10 000 живота
Снимка: БГНЕС

Страната ни е допуснала няколко основни грешки в процеса по ваксинация, обяви в парламента здравният министър Стойчо Кацаров.

„Сред тях са договарянето на ваксините и грешни приоритети. Тази грешка коства 10 000 човешки животи“, поясни Кацаров и допълни, че приоритет на възрастните хора е даден едва през май, когато служебното правителство встъпи в длъжност.

Здравният министър обясни, че през първата фаза на ваксинацията са се имунизирали 50 000 души, работещи в сферата на здравеопазването. През втората са ваксинирани над 30 000.

Още по темата
Стойчо Кацаров определи като грешка фактът, че страната ни е дала приоритет на договарянето на продукта на AstraZeneca за сметка на останалите производители на ваксини.

 "Поради тази причина в началото на януари поради закъснялата регистрация на ваксината и поради намалената първоначална заявка на Pfizer, България остава с малко количество ваксини. През януари са извършени ваксинации на малко над 30 000 души. За февруари поставянето на ваксините достига до 172 000. Тоест общо около 200 000 души са получили първа доза", заключи здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лудият Кацаров опропасти цялата ваксинация.
136
0
 
17
 
! Отговори
И това преди 2 години
Същия тоя дето има записи с разни други твърдения,ама не беше на този пост?
135
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия вместо да покажат вируса да видят с какво си имат работа,да търсят лечение слушат ония болни мозъци зад океана и изпълняват безумия.Защо няма такава истерия за болните от рак?Престъпници!Ние трябва да се покажем като народ и тия да висят по дърветата всички.Сега разбирам в какъв рай сме живели по соца,истински доктори,болници,здравни служби.Съжалявам че няма Белене тия днес са за там.
134
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РеалистВ любимата ти Россия всеки ден в момента умират по 800 човека, защо не отидеш на тях да им даваш съвети как да ги спасят.Форумните панелкаджии, са големи експерти.Да бяхте поучили и щатите и там можехте да спасите стотици хиляди хора
133
17
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Сатира: Мангъров може и да има за какво, но каква пропаганда изнамери от Радев и Корнелия Нинова. Пак по гербаджийската опорна точка? Факт ли е. че заради заявката за Астра Зенека сме получили най-малко ваксини в началото на епидемията? Факт е. И кой е виновен за това? Министър Ангелов, Мутафчийската дружинка и този с пожарникарското образование (бат'ти Бойко), който бяхме избрали за премиер.
132
2
 
4
 
! Отговори
питам се преди 2 години
По едно време Бойко ги намираше по кръстовищата ,стръв ли хвърлят и *** та ги намират все такива недоносени.
131
9
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Реално не са 10000, а около 30000 починалите от Ковид-19 в България досега от началото на годината. Голяма част от тях можеха да са живи, ако ваксинирането беше проведено разумно.Официалният брой на починалите от Ковид-19 е около три пъти по-малък от реалния им брой.
130
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сатира Как са ги изчислили ли? Ами, като за начало лъжат какво е станало. Оттам нататък могат да сложат каквато си искат цифра.
129
13
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Те грешките всеки ги знае. Не спряха вноса на заразата от чужбина, лош избор на ваксината на АстраЗенека, пазенето на ваксини за втора доза вместо да се използват всички налични, не се ваксинираха приоритетно най-възрастните, които са хората умиращи от вируса и т.н. На практика ГЕРБ провалиха масовата ваксинация в България.
128
3
 
26
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Поредната нечестлива манипулация на служебното правителство. Как по точно ги изчислихте, че са 10 хиляди ??? А колко са жертвите от пропагандата на Мангъров, Радев и Нинова ? Като гледаш какви са новите ни политици, се чудиш дали да си не оставиш старите!
127
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 135 "Ботокса е лекар с 25 годишна практика, а Кацаров анти ваксъра няма нито един ден лекарски стаж" Комунистите винаги си избират пионки с комплекси за малоценност, които са готови на всичко за лично признание, пък било то и от диктатури.
126
5
 
3
 
! Отговори
Истината преди 2 години
От 30 години здравеопазването в България е в кома, лекарите са станали търговци, болниците измамни частни дружества, здравната каса - пирамида за грабеж на здравни вноски и тяхното източване, народът е болен и нелекуван. Умрели и осакатени са стотици хиляди българи... Тия 10000 са капка в морето. Ваксините нямат никакво значение. Системата е ***!
125
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
истински комунист - винаги преиначава фактите.
124
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова ли изхвърли ваксините ,Кацо?Ковидът го е ударил в мозъка.
123
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази грешка е поради некомпетентност на управляващите от герб. Сега пак ли никой няма да си поеме вината и няма да бъде наказан? Само ще констатирате ли грешки без последствия за отговорни лица?
122
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как този доказан лъжец и измамник по клинична пътека стана министър? По-добре да нямаше никакъв министър. Този лобист за приватизация на държавните болници и приватизация на здравната каса, днес отново предложи един капан на държавата - държавните болници да станели общински. Всеки знае какво ще последва. Общините ще продадат веднага болниците на мафията................Стойчо Кацаров мисли народа за глупав. Той е толкова некадърен и глупав и ясен, че е един платен лобист на престпници.
121
13
 
6
 
! Отговори
ВащаМамаКраварска преди 2 години
Тези резултати се дължат на козяците (СеРеУ-то от ул."Козяк"),които не разрешиха на българските слуги-*** да бъдат доставени Спутник-ваксини отРусия,за да си правят с нас експерименти и да богатеят от тях.
120
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ботокса е лекар с 25 годишна практика, а Кацаров анти ваксъра няма нито един ден лекарски стаж
119
19
 
8
 
! Отговори
ДаГиЗатворим преди 2 години
Затвор за Асфалт паша,за Каскет ага и за Цаца - слуга!
118
19
 
5
 
! Отговори
КОРМИД Маниак преди 2 години
Лъжливия ботокс себоцна с винамин Ц за пред камера, но получава комисиони и хонорари за провеждане на клинично проучване на тия буламачиВчера след като се кри от СТРАХ и ШИКАЛКАВИ се бучна с витамин Ц и с полупразна "игла" вожда на геитаците