Блъсков: Чалгарите избраха Слави, ИТН не е партия

Нито една от протестните формации няма политическа физиономия
29 юли 2021 11:11, Анисия Иванова
91

Служебният премиер Стефан Янев призова политическите партии в 46-ото Народно събрание да съставят коалиция. По думите му коалицията е инструментът, който дава основа за формиране на ясни правила, ясно взимане на решения и ясно носене на отговорност.

Какво правителство ни очаква на фона на позицията на "Има такъв народ" (ИТН), които заявиха, че нямат намерение да правят коалиция, а смятат да управляват с плаващо мнозинство и въз основа на ясни приоритети?

"Все още формулата на властта не е ясна. Въпреки че ИТН отказват да подпишат коалиционно споразумение, аз смятам, че те няма как да избягат от тази ситуация. Управление с 65 депутати е малцинство на малцинството - няма как да се случи, без да има споразумение и да е написано черно на бяло", посочи главният редактор на "Епицентър.БГ" Валерия Велева в студиото на "България сутрин".

"Няма как да направите формула при отсъствието на числа. В тази жалка политическа картина, която разглеждаме в продължение на 3-4 месеца, няма числа. Числа означават политически доктрини и програми, а сега слушаме глупости на търкалета. Има мусака на приказки и да не говоря за абсолютната перверзия, наречена ИТН. Формулата ще бъде една изнасилена ситуация, само и само да се направи кабинет", заяви от своя страна главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков пред Bulgaria ON AIR.

Според него целият хаос около съставянето на правителство произтича именно от факта, че нито една от протестните формации няма политическа физиономия.

"Трифонов няма да поеме отговорност като премиер, ама кой ще поеме отговорност?! Как ще се управлява? С диригентство ли, по телефона ли, или със SMS? По Facebook ще се управляваме, така ли?! Нещата са адски сериозни, въпреки това се бие един спукан от едната страна тъпан. На всичкото отгоре президентът и служебният премиер дават препоръки", коментира Блъсков.

Велева е на мнение, че активните усилия на президента Румен Радев и служебния премиер Стефан Янев по съставяне на редовен кабинет се дължат на тежката задача пред следващото правителство да изпълни Плана за възстановяване.

"В този План е включено и затваряне на "Марици"-те, което ще предизвика социална бомба. Хиляди ще загубят работните си места и затова президентът и премиерът бързат да се се състави редовно правителство, което да поеме отговорност. А не това да бъде отговорността на Радев, на когото в момента му предстои битка за нов президентски мандат", изтъкна главният редактор на "Епицентър.БГ".

По думите ѝ новото правителство ще се накичи с формулата и наименованието "правителството на Радев" и всички негативи спрямо тези министри ще се пренасят и върху президента.

"Удивен съм от задълбочеността, с които се анализират едни работи, които всъщност ги няма. Много по-прости са нещата, става дума за пазарлък. На хоризонта са едни 20 млрд. евро. Става дума за мрачен пазарлък и кой ще ги мести тези 20 млрд. евро", настоя Блъсков.

Журналистът нападна остро ИТН, като обвини партията в липса на политическа физиономия.

"Не са политическа сила, те са избрани от група хора, които половината от тях не знаят какво е било, защото са минали 30 години. Те гледат Слави по телевизора как се будалка с властниците, това е много вкусно за публиката. Мислят си, че "той както ги реже от телевизора, сега ще ги нареже пак". Не може да стане, политиката е съвършено друга игра. А другата половина са чалгаджиите, които без "Радка пиратка" не могат да живеят", коментира още Блъсков.

"Тези хора го избраха да накаже цялата политическа класа, понеже той им дава този тип чалга култура, с която храни вътрешните им потребности. Това не можем да кажем, че е политическа сила, това не е партия. Ако изобщо стане партия, тя те първа ще минава през политическото стъргало", допълни Велева.

Тя е категорична, че първите действия на Слави Трифонов не са политически действия: "Фактът, че излизаш на втория ден, не си получил мандат, от една кабеларка казваш "сега ще ви прочета състава на кабинета"... Това е просто абсурдно и се видя, че техният първи акт е политическа катастрофа".

Двамата журналисти се съгласиха, че зад "Слави Трифонов и неговите момчета" стои външна сила, която "едва ли е от Изтока".

"Имам усещането, че сме като опитни зайчета. Спускат ни модели, а ние продължаваме да не си взимаме поука, нито опит, и отново влизаме в същите си грешки", сподели Велева.


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
10
 
3
 
! Отговори
Аз съм си човек преди 1 месец
Кой му позволи да говори изобщо на тоя ***?
82
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
,, Чалгарите избраха Слави,,. Ами стани и ти бе.....
81
34
 
9
 
! Отговори
Хачо преди 1 месец
Бойко се продаде за 10 рубли на руснаците и предаде България. Добре че и Русия загива поради безхаберие. И Доган ще бъде купен от американците за около 50 цента. И доброволно ще си смени името на Алан Джоунс, както и пола за да покаже на янките че е модерен.
80
7
 
11
 
! Отговори
Биков преди 1 месец
Ами той и Блъсков е чалгар но на печатния фронт. А Слави се оказа че е ченге и се е продал за 5 лв на Доган. Слави е момче на повикване.
79
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя е папал доста държавни пари по втория начин
78
9
 
59
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Прав е, човека. За дългия гласуваха чалгопитеците в България и прислугата и миячите на чинии от чужбина.
77
46
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-добре чалгари отколкото м..утри като теб блъсков
76
34
 
10
 
! Отговори
Пенка от Пирдоп преди 1 месец
Е,Блъсков е известен ъзолизец на банкянския Tъпaн. Какво да каже?!
75
22
 
14
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
И блъсков не е журналист 24 часа го ползваме за гъзпапир
74
21
 
16
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
Блъсков от едно време е ухо на милицията и е продажен на 100%
73
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИТН е погрешно идеологически изродено нещо, самата идея народа да управлява е утопия и е абсолютно грешна.
72
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТЯ ВАЛЕРИЯ ВЕЛЕВА Е ХИТРА ЛИСИЦА И НЕ СЕ ВЖИВЯВА ТОЛКОЗ МНОГО КОЛКОТО ПЕТЬО,КОЙТО ТАКА ГОВОРИ,ЧЕ ВСЕ ЕДНО УТРЕ ЩЕ НАСТЪПИ КРАЯ НА СВЕТА...
71
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
УМОЛЯВАМ ВИ НЕ ,ПОДХВЪРЛЯЙТЕ ТЕМАТА ЗА МАКЕДОНЦИТЕ И МАКЕДОНИЯ НА ПЕТЬО БЛЪСКОВ,ЗАЩОТО ИМА ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ ДА ПОЛУЧИ ИНФАРКТ И ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ДА СЕ ГЪТНЕ В НЯКОЕ СТУДИО!
70
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КАТО ВИДЯ И ЧУЯ КОМЕНТАРИТЕ НА ВАЛЕРИЯ ВЕЛЕВА И ВЕДНАГА ПРЕД ОЧИТЕ МИ СЕ ПОЯВЯВА КВАРТАЛНО КАФЕНЕ,КЪДЕТО ДВЕ ПРИЯТЕЛКИ СЕДЯТ ДА СИ ПОБЪБРЯТ.
69
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Долу про...стите чалгари!
68
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АКО ИСКАШ ПЕТЬО БЛЪСКОВ ДА СЕ ИЗПЪЛНИ С ОМРАЗА А ОЧИТЕ МУ ДА КЪРВЯСАТ ОТ НЕНАВИСТ МУ ПОДХВЪРЛИ ТЕМАТА ЗА МАКЕДОНИЯ И МАКЕДОНЦИТЕ И СЕ ЗАПОЧВА ЕДНА НЕИСТОВА И НЕСВОЙСТВЕНА ЗА НОРМАЛЕН ИНДИВИД РЕАКЦИЯ...ГЛАСЪТ МУ ТРЕПЕРИ,РЪЦЕТЕ СЪЩО...УСПОКОЯВА СЕ ЕДВА КОГАТО СИ ИЗРЕЦИТИРА УРОКА,ЧЕ МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА И МАКЕДОНЦИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ.И ТОЗИ МИ ГОВОРИ ЗА СВОБОДА НА СЛОВОТО.
67
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПЕТЬО БЛЪСКОВ ТРЯБВА НАЙ-НАКРАЯ ДА СЕ ПЕНСИНОНИРА И ДА ОТИДЕ ДА СИ КАРА СТАРИНИТЕ В НЯКОЕ КИТНО СЕЛЦЕ...И РАЗБИРА СЕ ДА ПОЗВОЛИ НА ЕТНИЧЕСКИ МАКЕДОНЦИ ДА ПИШАТ И ИЗЯВЯВАТ В НЕГОВИЯ ВЕСТНИК.
66
15
 
6
 
! Отговори
заинтригувана преди 1 месец
Блъсков дали блъска ножки всекидневно или вече му е останал само кобура?!
65
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЧАЛГАРИТЕ В ЖУРНАЛИСТИКАТА ГОВОРЯТ ЗА ЧАЛГАРИТЕ В ПОЛИТИКАТА!
64
10
 
42
 
! Отговори
Марко преди 1 месец
Така е!!!!! Слави Трифонов не ще да носи отговорност, от ИТН също не казват кой ще носи отговорност, въобще хаос в хаоса! Това е истина, че ИТН са избрани от пиянки, чалгаджии, хора ниско интелигентни, безработни калпазани и нереализирани хора, също така голямо влияние оказа гласуването на хора извън България със същия облик на горе изброените!