Депутат от БСП: Трябва ни редовен кабинет

Получи ли БСП мандат, ще предложи състава на служебното правителство
14 авг 2021 13:41, Елка Василева
49
Депутат от БСП: Трябва ни редовен кабинет
Снимка: архив, БГНЕС

„Големият въпрос, на който трябва да отговорим, е трябва ли ни служебен кабинет и трябват ли ни нови избори. Служебният е със срочен мандат, затова ни трябва редовен кабинет, защото има три предизвикателства пред страната – очаквана бежанска криза, COVID криза и цените на електроенергията, които влекат след себе си инфлация”. Това заяви пред Нова тв депутатът от БСП Явор Божанков.

Още по темата

Той припомни, че ако от БСП получат третия мандат, те ще предложат състава на служебното правителство. „Министрите в него може да се съгласят, може и да не се съгласят да участват. Може някоя от партиите да има различни виждания. Философията на служебния кабинет ще бъде наша основа”, посочи Божанков.

„Не трябва да се намесваме в работата на президента. На фона на липсващия диалог между партиите БСП е единствена сила, която успя да запази добрия тон и то добри отношения с всички четири партии”, коментира Янор Божанков.

„Заявихме ясно, че ако получим мандат от президента, разговори с ГЕРБ и ДПС няма да водим. Наясно сме с нашата тежест – 36 депутати. Ще гледаме на този мандат като на мандат на четирите партии, които трябва да променят системата ГЕРБ-ДСП, съответно инициираме разговори единствено с тях”, категоричен бе той.

И допълни: „Нашата роля ще бъде на медиатор и на сериозна политическа сила, която ще покаже как трябва да се води диалог”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
НЯМА ПРАЗЕН ЧЕК.!! преди 2 години
С МОИТЕ ПАРИ....??..................
33
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Жан Виденов...е единственият в родината ни който не ни продаде...няма кръгове,банки,олигарси...и сме грешни...СДС му спретнаха заговора...и ей ни къде сме...поднасям извинение г-н Виденов...не ни е лесно в тая помия,лъжи и манипулации от свой и чужди!!!...грабители...убиват Родината ми!!!
32
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
това с временното си е мантра...страхотни са, и ги харесвам...и много бих желал да останат...но те искат ли...ще бъдат подложени на...такава помия...Избори...за да може Народа ни да ги направи!...Избори...за да пратим славчовци и гроб-дпс...в небитието!Бог да пази България!
31
1
 
3
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
На когото и да бъде даден третият мандат, ще бъде предложено експертно правителство или направо състава на временното правителство (с малки корекции). Единствено БСП запази добрият тон към всички партии в НС. Ако те получат третият мандат и предложат временното правителство като редовно може и да успеят. Малка е вероятността, но друга възможност като че ли няма.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя от фамилията с вторични суровини, що не си отваряше устата, като изкупуваха крадени общински шахте, и крадено джелязо?
29
2
 
2
 
! Отговори
„Заявихме ясно, че а преди 2 години
А защо - нали искате да ваведете нов ред.Поканете всички,за да е честно, коректно и решението ви да бъде колегиално. Омразата и отричането и изчегъртването видяхме до какво доведе...анархия,веки срещу всеки,груби изрази помежду ви,бични обиди,нагнетяване на омраза. Нали искате ПОМИРЕНИЕ,ЧЕСТНОСТ,КОРЕКТНОСТ,ДА НЕ СЕ МРАЗИТЕ,ДА НЕ СЕ ОБИЖДАТЕ...ДА УВАЖАВАТЕ МНЕНИЕТО НА ИНАКОМИСЛЕЩЕТЕ...И ЧЕСТНО ГЛАСУВАЙТЕ РЕШЕНИЯТА СИ !
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на нас не ни трябва щото искате с него да на крадети. Нищо не сме видели от вас само рекети . Айдеее.. без вас можем .
27
1
 
5
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Видяха,че народа е *** и глупав,и се връзва на обещания,и моментално се юрнаха към властта!И отвориха големите усти!Ми като ви е домъчняло за времето на Виденов дайте им власт,няма проблем!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ни трябва кабинет, седете си без вождове, най-добре. Тия клоуни, където ги избирате въобще не са редовни.
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде, няма нужда БСП да ни дават тон за живота. БСП фалираха 3 пъти България в първите 15 години след 1989г. Създадоха чудовищна хиперинфлация по времето на Виденов. Създадоха Виденовата гладна зима. Фалираха банките. Румен Гечев фалира 19 банки за 3 месеца. Имаше режим на тока. Тракаха ни зъбите макар да завивахме децата с по 5 одеала. Нямаше нищо в магазините. В 4 часа баща ми отиваше да чака за хляб. Приватизираха работещи предприятия и ги нарязоха на скраб. БСП няма право да иска мандат.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взимай лопатата и дърпай ,към нивата !!!!!!Какво разбираш от Вопеена Музика ??
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИНФЛАЦИЯ ИМА ТОГАВА, КОГАТО СЕ ПЕЧАТАТ БЕЗКОНТРОЛНО ХАРТИЙКИТЕ - НАРЕЧЕНИ ПАРИ, КАТО ПРЕЗ 90 - 96 ГОДИНИ,КОИТО ПОДГОТВИХА СРИВА НА ФИНАНСОВАТА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ. ВАЛУТНИЯТ БОРД НЕ ПОЗВОЛЯВА НЕКОНТРОЛИРАНО ПЕЧАТАНЕ НА ПАРИ + ДРУГИ ОГРАНИЧЕНИЯ И ТАКА ПРЕДПАЗВА ОТ ИНФЛАЦИЯ. УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЦЕНАТА НА ТОКА Е РЕЗУЛТАТ ОТ БОРСОВИ СПЕКУЛАЦИИ НА ЕНЕРГИЙНАТА БОРСА, КАТО ИЗКУСТВЕННОТО ЗАВИШЕНИЕ СЕ ПРИСВОЯВА ОТ БОРСОВИТЕ СПЕКУЛАНТИ. КЪДЕ ВИ Е БФР ДА ИМ КРЪЦНЕ КРАТУНКИТЕ...
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти откога си в щаба на редовните...
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като предложат служебния кабинет нито ГЕРБ, нито ИТН ще го подкрепят. Не знам защо това момче е толкова ентусиазирано - ще ходим на избори. А и актуализацията на бюджета е под съмнение. Прекрасно бъдеще ни очаква!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
едно е да го предложите, съвсем друго е да бъде гласуван!
19
0
 
9
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 години
"Трябва ни редовен кабинет". На мен пък ми трябва печатницата на Федералния резерв и по-нисък гравитационен индекс, че ме наболява кръстът, но ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.
18
0
 
4
 
! Отговори
ДО Анонимен 12 преди 2 години
СКАПАНИ АДМИНИСТРАТОРЕ НЕ ТРИЙ ДА НЕ ТИ ЗАПУША СЪРВЪРА!!!
17
0
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
"Този младеж има ли 18г.че и депутат!" Този е на 31 год. от Горна Оряховица. завършил Великотърновският университет специалност право
16
0
 
6
 
! Отговори
Инструкция преди 2 години
Ако можете спечелете изборите, но ти си малък и не си виждал БСП да печели и направете правителство. Просто трябва да заредите "Мадуровките" с "правилният" софтуер и готово. Обаче скоро след това ще видиш и един Бял автобус до парламента. Качвате се и дим да Ви няма.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сценария на КОМУНИСТИТЕ в действие! ЛИГИТЕ им потекоха още миналата година, когато в ЕС се заговори за ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ! Грандовете са лакомство на КОМУНИСТИТЕ! За това се наройха дъщерните партий на КОМУНИСТИТЕ!