Атанасова към Радев: Ще върнем мандата, отговорността сега е ваша

Президентът и шефът на ПГ на ГЕРБ си размениха остри реплики
17 авг 2021 11:12, Красимир Ангелов
170
Атанасова към Радев: Ще върнем мандата, отговорността сега е ваша
Снимка: БГНЕС

Няма нужда от допълнителни консултации с ПГ на ГЕРБ – когато ни връчите мандата, ще го върнем в рамките на същия ден, увери председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в началото на вторите консултации при президента Румен Радев.

От своя страна президентът отвърна, че това е облекчение за него, съобщава БГНЕС.

Още по темата
Още в началото на разговорите, които са с цел да се изчерпат всички възможности за формиране на редовно правителство в рамките на 46 Народно събрание, Радев и Атанасова размениха остри реплики.

Независимо дали дадена политическа сила в парламента се е обявила за опозиция, или има амбициите да участва в управлението на страната, всяка парламентарно представена политическа партия трябва да има ясни позиция и ангажимент по тези въпроси, които касаят всички българи, касаят възможността да преминем устойчиво през предстоящите кризи, касаят бъдещето на страната, каза президентът и поиска ГЕРБ-СДС да му посочи как виждат формулата за съставяне на редовен кабинет.

"Мястото на темата за актуализация на бюджета е в парламента. ГЕРБ остави финансово и икономически стабилна държава", добави Атанасова и подчерта, че месеци наред опозиционните партии и лично президентът са твърдели обратното.

"Преди година също имахме COVID криза, г-н президент, също се справяхме с редица предизвикателства. Надявам се, че мигрантската вълна не е забравена, а правителството на ГЕРБ се справи и с това. Сега е ред на партиите, които считат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност. Тези партии с такива намерения застанаха пред своите избиратели през април и юли. Сега е ред на тяхна отговорност, а на ваша, г-н президент. Тези партии се родиха под вашия юмрук тук на площада", заяви още Атанасова.

Как се справихте с COVID-кризата си личи по това, че хиляди българи загубиха живота си по време на вълните, които вие уж управлявахте. Умираха по линейки и стълби на болниците, контрира от своя страна държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ няма да подкрепи нито едно плавителство на изчегъртването, на Радев/ИТН/ДБ/БСП/Мая и неуспелия адвокат с прашката.
119
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев удобно, забравя, че такива болници ни остави комунизмът и поредвалите управления, с участието на БСП. Недоразумението Радослав Гайдарски, доразби държавните поликлиники и остави здравеопазването в разруха.
118
4
 
3
 
! Отговори
И КАК Я преди 2 години
ОСТАВИХ ТЕ СТАБИЛНА??!? СТЕГЛЕНЕ НА КРЕДИТИ. ПЪРВОМИЛИАРД И МАЛКО ПОСЛЕОКОЛО МИЛИАРД. А ПРЕДИ ТОВА 35 000 000 000.
117
2
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Скоро мутрите ще забегнат от България, след като я оглозгаха до кокал. Въпроът е трoловете им къде ще забегнете?
116
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
122 реалиста, нали разбираш че сега вие управлявате. Говори каквото си искаш, но ни покажи че сте по-добри. Хайде да ви видим. Или ще дрънкаш докато се оглозга още 1 милиард и канадеца забегне в Канада, кокорко в Англия, а любимеца ти юмручко в Дубай. И тук въпросът е, ти къде ще забегнеш?
115
12
 
4
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
Радев, протакай колкото можеш. Тия са безгласна буква и бита карта. Поне до средата на Септември се забави, за да се приеме актуализацията на бюджета. Те затова бързат, за да вкарат страната в хаус , инфлация и криза след криза и противната мутра от Банкя да излезе и нагло да каже, че Радев докарал България до втора Жан-Виденова зима и българите да му се поклонят като на Бога - слънце и да го върнат на власт. То толкова да си се откъснал от реалността и да мислиш, че народа е от *** по-***..
114
9
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Факт е, че България е на челно място в света по починали от Ковид-19 на човек от населението. Сега сме седми на крачка след Македония, която ни изпревари преди 2-3 дни, т.е. бяхме шести в света по смъртност. Това е благодарение на некадърността на ГЕРБ да се справи с епидемията в България или може би нямаха време за това заети да крадат.
113
13
 
5
 
! Отговори
до 118 преди 2 години
Че кой нормален би гласувал по друг начин освен против герб? Има ли смисъл изобщо да се гласува за каквото и да било?Тия от герб заради фокусите на техния главен толуп останаха 12 години - какво да чакаме още , да направят колкото бащицата бай тошо ли? Това им беше супер много 12 години при положение, че толкова бавно се учат да стават хора. За 12 години се изучава дете, тия мръднали с 5 сант и то само заради фондовете от ЕС, поне половината от които влезли в техни джобове и се бият в гърдите
112
3
 
4
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Гласувах против борисов последните два пъти, а за него последните 12 г. Дори, да ме прости господ, гласувах за Цецка. Тук обаче не говорим за мене, за тия тиквеници там горе.
111
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори намерената на кръстовище признава, че партии са се родили под юмрука на президента. А под вимето на герб какво се роди? някоя мишка
110
4
 
7
 
! Отговори
Бай ганьо преди 2 години
До Т.шак. Кого се опитваш да заблудиш, бе тарикат? Ти винаги си мразиш ГЕРБ и Борисов и си гласувал против тях. Не нам таквиз евтини номера.
109
7
 
7
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Аз бях твърд герберски електорат. След миналогодишната простотия с КПП-тата, демонтираните пейки в парка и тазгодишната полунасилствена ваксинация обаче съм твърд антибойковист. Преди бях склонен да толерирам някои корупционни практики на ГЕРБ в името на липсата на алтернатива, но вече казвам: Стига! Каквото щат да говорят тия и ония - ГЕРБ не бива да се връща, защото това ще узакони корупцията. Алтернатива все още няма, но и ГЕРБ не са вече по-малкото зло.
108
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За"справяне"с мигрантската криза мвр милионера Рашката предложи да строят нови мигрантски центрове,та"ще строим".Нищо превантивно,защото в кофата му преобладават лъжи и манипулации на друга тема,и в този ред сме на път да посрещнем половин Афганистан,защото талибаните вече се наложиха без много зор.Явно има нагласа и прикрити намерения да се залее Европа с арабески,и ако не се погледне отговорно вкл. и от ЕС,ситуацията не е розова.Но границата не може да остане разграден двор,я взимайте мерки,бе
107
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе 115, то заради ББ сигурно Байдън извади набързо войниците си, че да стане тая вълна. Ехааа, колко е велик ББ. Чак Байдън му козирува и му прави услуги. Егати пича бил ваш Бойко.
106
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
112 дано да се радва ухото ти и когато дойдат афганистанците и полицията не смее да ги пипне, че току виж ги уволнят. Дано се радва ухото ти, след като си плати сметките за ток и парно на есен. А най-вече ще се радва когато влезем в червена зона и сме със затворени конид отделения и обидени лекари от министъра, който от 3 месеца ги унижава. Мисля, че ще имаш най-щастливите уши на света. Нали?
105
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, твоето правителство управлява в момента! Нали виждаме какво става. От зелена зона, вървим към червена. Пари няма! За 3 месеца опоскахте всичко. Министрите противоконституционни, крадци на интелектуална собственост, антиваксъри. В една велика книга, която едва ли си чел, пише че по делата ще ги познаем. Е, познахме ви!
104
5
 
11
 
! Отговори
Doko doko преди 2 години
До Анонимната под номер 107- Аз при следващи избори ще гласувам за ГЕРБ с две ръце защото ги видяхме алтернативките- всеки дърпа към себе си кошницата . И един от друг по-компетентни нахални и нагли
103
3
 
9
 
! Отговори
payak преди 2 години
Що за диващина в изказването и на единия и на другия. Деса говори хапливо и провокира президента. Той от своя страна твърди глупости. Дори в развитите страни с много възможности измираха хора. От трагедията на семействата загубили близък от Ковид да извличаш дивиденти е доста нагло. Тези хора няма да се осъзнаят. Повече от всякога е нужно единение. Егоцентризма, проявяван в момента е вреден. Накрая на всички ни ще ни писне и ще ги изметем вкупом за да си върнем нормалността.
102
3
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 107. Да бе, да, ще стане в мокрите ти сънища, глу.пак. Това ги чака новите варвари, които докараха държавата до тотален хаос.
101
7
 
16
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
*** радеф, ами че хиляди хора умираха от Ковид по цял свят и в най-развитите държави. Баси, може ли да е толкова долен и некоректен в изявленията си този клепар в президентството