Българският народ не може да избере на чия страна да застане: Радев или Борисов

Според експерти, това правителство е постигнало добър баланс
6 сеп 2021 22:30, Нели Христова
247

Дори и в деня на Съединението на България, българските политици показаха колко са разединени. Лидерът на ГЕРБ и бивш примиер Бойко Борисов и президента Румен Радев отново си размениха хапливи коментари. Според политологът проф. Румяна Коларова това показва, че политиката в страната ни е влязла в капана на Facebook. А по думите на социологът Добромир Живков, народът не може да избере на чия страна да застане.

Личният конфликт между дейците на Съединението е изключително голям. Днешната българска политика влезе в един капан - капанът на Facebook, единственото, което прави Facebook, е да мрази, там ескалира омразата. Това, което виждам,  не само в днешния ден, не само в парламента, е логиката на Facebook - силата е в омрaзата, но такова нещо политика не прави. Това заяви пред Bulgaria ON AIR политологът проф. Румяна Коларова.

"Виждаме, че се стигна до противопоставяне, което бележи следващия връх  от поредица на сблъсъци между Радев и Борисов. Все още няма по какво да се отсъди българските граждани дали заемат едната или другата позиция", смята социологът Добромир Живков.

Според проф. Коларова българският народ не може да избере - едното или другото.

"Той показа, че гласува и за двете. Вместо да се мисли за партийна коалиция, се мисли за надпартийно правителство и ни се дава за пример служебен кабинет, на какво отгоре? Това е глупост- пред избор за втори мандат да ерозираш партията, която те е подкрепила. Това е некоректно към партията, която ти е дала възможност да влезеш в политиката. Президентът трябва да даде възможност на всяка партия", категорична е тя.

От своя страна социологът смята, че президентът е направил много добър баланс между партиите.

"Това правителство успя да постигна много добър баланс, да застане добре в средата. Успя да изиграе тази балансираща роля. Няма да има партия, която няма да бъде засегната", посочи Живков.

"Всички протестни партии ще бъдат засегнати. Той избра експерти, никой от тях нямаше политическа биография. Когато слагаш едни хора като експерти, а накрая казваш, че постигаш политически баланс, е не може. Цялата власт е в ръцете на Радев. Как ще събереш заедно партии, които не се понасят, тези партии как ще работят за един човек, ми няма как", допълни Коларова.

Гостите на Ганиела Ангелова коментираха и избори 2 в 1.

"По-добрият сценарии е заради повишената избирателна активност. Моля, аз искам да играя чисто, искам да има редовен кабинет, който да организира избори, това е неговия( на президента) подтекст", отбеляза Живков.

Според политологът, Радев не е обединител.

"Омразата, която той сее, пожъна пълно неразбирателство. Ако президентската администрация организира избори, това означава, че всички, онези които мразят властта, могат да не гласуват срещу Радев, но няма да гласува изобщо, защото ще им е неприятно", посочи проф. Коларова.

Те обсъдиха и вариантите за кандидати за президент от други политически партии.

"Не се намира фигура, която да има шанс. Да не гледаме само омразата от страна на г-н Радев, от Борисов виждаме не любов. Според мен много повече негативно говорене имаме от Борисов към Радев", смята Живков.

"Чичо Митко  - кметът на Бургас, има голям шанс, той е истински политик. Те ГЕРБ имат фигури, но не мисля, че която и да е партия ще извадят кандидат 1 месец и 1 седмица преди изборите", поясни Румяна Коларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така както е написано в заглавието, Бг народа няма избор: "или жената или балдъзата", а тъщата все една...
118
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да издигни майката на нацията и Гадев да се накефи, то *** га ре да бяха издигнали срещу нея щеше да спечели изборите
117
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 172 Мхм. Успокоявай се така. Много помага. Особено за да игнорираш реалността за малко. Опа, забравих, такива като теб имате И алкохол за това. Жалко за напъването.
116
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, *** отишъл на запад да е приалужник за 1500 евро от село Горно *** и си мисли че е най-умния и най-можещия като вожда от Банкя и вече може да дава наклон на всеки как да живее. Има една хубава Българска поговорка пази боже сляпо да прогледаДай му при на простия и ми гледай шоуто, същия е и ромчето от Банкя.
115
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 170 Аз вече съм "отишъл". Ти какво, помисли си, че искам одобрението ти ли? :))))
114
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 168 Някой те спира ли? Ми махай се. Ходи води стойностен живот.
113
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 166 Къде ги "дари"? Построи БЪЛГАРСКА инфраструктура.
112
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 164/165 Само масовото напускане на България ще "реши" проблема: когато сатрапите останат сами помежду си, започват да се самоизяждат. Впрочем, живота на Запад е много по-спокоен и стойностен. Човек всъщност може да го ръководи според възможностите си, а не според възможностите на някоя руска ***. :)))
111
7
 
14
 
! Отговори
мммммммммммммм да преди 2 години
Българският народ тепърва ще търпи последиците от служебните лигавщини. Всеки ден ще му вдигат цените и Тоше ще го будалка, че повече нема да е така.
110
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов даде цели 3 милиарда от нашите данъци за да строи Руски поток с Руски фирми на територията на България. Тролчетата тук имат смелоста да го наричат балансьор и про-европейски. Борисов отиде да се моли на Ердоган да му задели някой друг глас и вие на този човек му имате доверие ???Извинявам се много но само тези простички две неща които направи ясно показва че той е Руско-Турска *** и нищо европейско няма в него и неговата партия ГЕРБ
109
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-лошо от това което направи Радев не мога да си представя. Такъв кошмар имаше само по времето на БКП.
108
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз отдавна съм избрал. Откак разбрах, че за да бъде прдложен на този пъст Нинова е искала одобрението на Решетников - човекът на Путин. Не желая моят президент да е руска картица. Стига вече! 45 години стигат! да бъдем *** на Кремъл. Борисов е балансьор между Брюксел и Русия и това ми харесва. Да не говорим за омразата, която сее Радев.
107
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 159 От "гетото" си ти. Затова и акъла ти е толкова. Между другото, профанизмите ти няма да променят реалността: чакат те червените сатрапи и ще трябва да си ПОСЛУШЕН. Ще ти махаме от другата страна на телената ограда. Обещавам.
106
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 158 " Я кажи какво ни чака че ми стана интересно ??" Чака ви бавно и систематично задушаване на свободите ви, атака върху Конституционния ред в страната, бавен и мъчителен икономически упадък, създаване на партийна върхушка вярна на руснаците, фалшифициране на информацията в страната, закрепостяването ви, ограничаване на възможностите ви да пътувате където и да било, ГЛАД, и, не на последно място, морална проказа каквато имаше през Комунизма. :)
105
13
 
12
 
! Отговори
До Факт преди 2 години
Радев е издигнат от БСП, но не е от партията, а Бойко си е с партийна книжка.
104
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде прав ти път *** от гетото и да не се връщаш ок ?
103
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 155, Я кажи какво ни чака че ми стана интересно ???Вашите празни кратуни могат само подобни тъпотии да родят. Ако ти е толкова плитко мозъчето имаш още много да учиш и четеш .
102
3
 
2
 
! Отговори
Ха Ха преди 2 години
Каратеме да се усмихвам!
101
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 154 Ти лично нямаш никакви "топки". Лаенето по форумите е просто избиване на комплекси, а скоро ще разбереш, че са те използвали като кърпичка за еднократна употреба. Спести си "пожеланията", от маргинали не се интересувам. А от България в следващите деетилетия определено няма да се интересувам за посещения: точно както не се интересувам от посещения в Северна Корея, Венецуела, Русия. Беларус, Иран и така нататък.
100
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 153 С фантазиите само толкова можеш. Когато дойде реалността пак ще си приказваме. Тоест, ще гледаме какво става във зверилника. Не мисля, че ще имате тази възможност (да приказвате много много). Запознай се с името Мартин Нимьолер и с какво е известен. Това ТЕ чака. :)))