Радев е определил кой ще поеме постовете на Петков и Василев?

Номиниран от Слави Трифонов пък ще е транспортен министър
15 сеп 2021 08:26, Елка Василева
115
Радев е определил кой ще поеме постовете на Петков и Василев?
Снимка: архив, БГНЕС

Следващият служебен министър на транспорта ще е Христо Алексиев, който беше номиниран за министър в първия кабинет, предложен от Слави Трифонов. Президентът Румен Радев е решил Алексиев да смени досегашния Георги Тодоров в новия служебен кабинет, който ще бъде обявен официално на 16 септември, пише „24 часа“.

Още по темата

Алексиев в момента е председател на управителния съвет на НКЖИ. Той вече веднъж бе служебен министър на транспорта в първия кабинет, назначен от Радев през 2017 г. На 12 юли тази година лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов пък го обяви като номинация за министър на транспорта в първия си неуспешен вариант за правителство с премиер Николай Василев.

Президентът Румен Радев вече е избрал и новите министри на икономиката и на финансите, след като досегашните Кирил Петков и Асен Василев са все по-близо до свой политически проект и участие още на предсрочните избори на 14 ноември.

В икономиката на мястото на Кирил Петков министър ще застане досегашната му заместничка Даниела Везиева. Тя бе зам.-министър на икономиката и във второто правителство на Бойко Борисов като представител на Реформаторския блок.

Като министър на финансите на мястото на Асен Василев пък Радев е решил да назначи Валери Белчев. Той бе начело на Фонда на фондовете във второто правителство на Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
123-ТОиДИ преди 2 години
ТОА НЕ МОЖЕ ДА ОПРЕДЕЛИ , КОЙ ДА СПИ С "ДЕСА" , ТА... !
85
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметът на Симитли търсил и Гешев .......
84
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На фигуранта му се тресат миризливите зелени чорапи, щото не можа да бутне Гешев и той го чака на гюме.
83
5
 
5
 
! Отговори
Кирас Петвас преди 2 години
Ще продължи да бъде министър в редовното правителство, като спечели изборите.
82
9
 
8
 
! Отговори
мнение преди 2 години
Питам се ,трола наричащ президента с обидни думи днес не е ли на училище?Заработи за цигари и бира,а може и за нещо друго.
81
11
 
11
 
! Отговори
браво преди 2 години
Кирил Петков и Асен Василев няма да бъдат в новото служебно правителство.Много умен ход,за да подготвят проекта си.Дано създадат по -нататък и партия!
80
0
 
5
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
До 93. Ха-ха, има да чакаш. Купи си грозно място.
79
15
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Хе-хе, значи Гадев наистина стои зад проекта на двамата мошеници - финансовият мошеник Василев и паспортният мошеник, канадският кон.
78
9
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
съветниците на ген радев работят срещу него дават му идеи с които му намаляватшансовете за 2 мандат като се прибави и проекта 3 морета нещата не изглеждатдобре
77
10
 
15
 
! Отговори
факт! преди 2 години
Радев е последователен !
76
15
 
25
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Радев мачкай крадците гербераски
75
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Във света, обикновено десните създават блага и пълнят бюджета, а левите ги харчат." --осъзнаваш ли каква глупост си написал, с една граматическа грешка. "Обикновено", това е приблизително говорене, не означава винаги. По-нататък "Дясно правителство, може да бъде социално отговорно." -- а може и да не бъде, какво му пречи?
74
12
 
10
 
! Отговори
К преди 2 години
Да, Радев и Сие сега окупират властта и подлизуркват на онзи с обиците! Но това е резултат от онези действия миналата година. Ха сега викайте пак оставка! Поне имахме работещо правителство и държавата вървеше напред, а сега - на ви оставка! Пълна разруха и грабеж!
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Термините "десни и леви" са измислица за заблуда на народа, въз основа на тях и други подобни се възпроизвеждат неверни стереотипи от рода на "вечния капитализъм".
72
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков е нелегитимен министър,избран в нарушение на конституцията. Трябва, да отговаря зя лъжлива декларация, към момента на назначението си.
71
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев толкова си може, той е комунист, зависим от Москва. Просто, трябва да се махне от поста, който заема. На избори. Ако се манипулират, масови протести. Или ни чака още по-голяма бедност и червена диктатура.
70
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябваше да продължи с кирип петков
69
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаме съд за Меркеловия диктатор борисов.
68
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
90 Във света, обикновено десните създават блага и пълнят бюджета, а левите ги харчат. Само че нашите леви, си пълнят собствените джобове, а на обикновените хора, хвърлят популистка мъгла и им свалят последната риза от гърба. Дясно правителство, може да бъде социално отговорно.
67
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
31 ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ -- БЪЛГАРИЯ ОСТАНА ПЕРИФЕРНОЕВРОПЕЙСКА СТРАНА САМО ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА КРАДЛИВИ ДЕСНИ ПРАВИТЕЛСТВА С ДАЛЕЧ ОТ РУСИЯ ПОЛИТИКИ!