Евродепутати проверяват върховенството на закона у нас

Намираме се в политическа по своя характер процедура
24 сеп 2021 09:40, Ния Христова
27
Евродепутати и експерти от Европарламента пристигнаха в България. Посещението им е с цел на място да проучат ситуацията с върховенството на закона. 
 
"Едва ли може да завърши със сензационни последици. Става въпрос за посещение на работна група от ресорна комисия на ЕП - комисията по граждански свободи и правосъдие. Тази проверка би следвало да приключи с констатации, които може да бъдат основание за обсъждания и произнасяне на ЕП. Намираме се в политическа по своя характер процедура", обясни доц. Христо Христев пред Bulgaria ON AIR
 
"Не трябва да считаме, че мнението на работната група, комисията или ЕП би се променило на базата на впечатлението от тези два дни", смята доц. Христев.
 
"Има достатъчно признаци да смятаме, че в България са налице дефицити, що се отнася до ефективното противодействие на корупцията. Ако има нов момент в политическия контрол, който ЕП упражнява, то е именно това, че се повдига завесата на проблеми със зачитането на изискванията за върховенството на закона в България. В това отношение имаме проблеми и може да има критични констатации на ЕП", заяви доц. Христев.
 
Според него може да се направи сравнение с провеждането на подобни форми на контрол от страна на ЕП спрямо Полша или Унгария. Работната група ще представи доклад до ресорната комисия на ЕП, а след това комисията би могла да внесе изработения доклад в заседание на ЕП.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 
 

27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Буржоа преди 1 месец
София ин 'т Велд - родена на място със статут на град от 14 век, завършила университет, съществуващ от 16 век и намиращ се в топ 100 на света - ще говори с гешката от село Мирково?Светът се е побъркал, що подобен "разговор" въобще може да се проведе, ама в ГЕРБ си обичат селяните - външната ни преди време беше от село Бошуля.
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цялата работа е меките китки да си правят каквото искат
23
0
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 1 месец
ще пият по няколко евтини бирички и по живо по здраво да докладват нещо което се знае там от където идват.И без да идват те знаят много добре какво е положението но явно нямат механизми чрез които да се намесват в суверена на държата ни по този проблемен въпрос.Ние сме тези които допуснахме случващото се до скоро и пак само ние трябва да си оправим кириите .Но нашия проблем е че сме прекалено простоват народ за да си извоюваме качествен живот и е грешно да виним всеки друг но не и нас самите
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко ни е наред! Едни си крадат безнаказано и въобще си правят каквото си искат. Не ни прави впечатление, приемаме го за нещо нормално....Един се е взел за доколкото си спомням за първия китайски император, който е вярвал, че ще управлява и след смъртта си...Негова е теракотената армия и мисля, че е погребан с нея, за да го пазят и в отвъдното.....
21
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Заключенията ще са, че не зачитаме джендърите и истанбулската, гей браковете и имигрантите.
20
3
 
2
 
! Отговори
мери преди 1 месец
Ако са от Нардната партия чакай да намерят нередно нещо нали са семейство с Герб
19
1
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
До сега тези май са спали.Къде бяха миналото лято да ги ......
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И ТАКА СА ТУК НЕКА НАПРАВЯТ СПРАВКА ЗА КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ БЕЗ ГОСТИ НА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ПОСТРОЕНИ С ЕВРОСУБСИДИИ ДАЛИ СА ПОСРЕЩАНИ ГОСТИ И ДАЛИ СА ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ ЗА ТАЯ ДЕЙНОСТ, ЗАЩОТО ДЪЛГО ВРЕМЕ БЯХА НА РУСКИТЕ САЙТОВЕ ЗА ПРОДАЖБА НА ИМОТИ- УСПЕХ- ХА ДАНО СВЪРШАТ НЕЩО ПОЛЕЗНО.
17
3
 
8
 
! Отговори
Да проверят Радев преди 1 месец
Да проверят Радев дали спазва Конституцията, върховният закон на РБългария, да проверят неговия служебен министър Кирил Петков как е назначен от Радев в нарушение на върховенството на закона и защо Конституционният съд не излиза още с Решение по този елементарен казус!
16
2
 
7
 
! Отговори
Прости българи преди 1 месец
Двойката Елена и Сергейчо Станишеви, и Раданчо не си губят времето, затова им плащаме. Напъните са да очернят държавата ни, но ако може и да я натикат по джендър пързалката. Само, че тия евро дето ги водят тук да поразгледат досието на Еленка, че нали я разследваха за пране на пари и злоупотреби. Българите не се научиха да избират етнически българи и то без двойни гражданства. Докато го правят ще ни ръфат отвсякъде и ще гледаме как гърците си похапват от европейската баница. Това е народе ***!
15
5
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 1 месец
Хайде да не обиждаш президента
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом ще разпитват фондациите, значи ще напишат каквото им е казано отвън. И а на бас че ще изкарат доклада 2 дни преди изборите? Обзалагаме ли се? Иначе никой не се бърка във вътрешната ни политика и никой на никого не извива ръцете. Сладури!
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо не проверят върховенството на закона в държавите дето налагат фашизъм с ковид психопатията? Там закона работи в интерес на свободата на хората, така ли? Гьобелски номерца. Ай сиктир бе!
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой вярва ли,че ще излезе нещо от тази проверка?След като години наред си затваряха очите пред безобразията на ту.лупа и каскета,едва когато много се разсмърдя,решиха да дойдат.Фалш и лицемерие.
11
3
 
6
 
! Отговори
До 9 преди 1 месец
На кое викаш протести???
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще ходят по фондациите, а те там доносничат за да оправдават съществуването и грантовете. Яко доноси, като Христо оня ден пред Шпигел /виж Медиапул/ казал, че е по- добре да не ни вземат в еврото... Дошлите са като туристи и трябва да направят всичко за да дадат аргументи на тия дето не ни искат в шенеген и еврото!
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя се сетиха да проверяват след една година протести.Да видят на кое място сме по свобода на словото и всичко ще им стане ясно.
8
3
 
0
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ЧУВАМ ГЛАСОВЕ!
7
9
 
3
 
! Отговори
От зайчарника преди 1 месец
Тулупа държи в-к "файненшъл таймс" но не знае английски език-очевидно е че е с*ал..
6
0
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 1 месец
Май не само пушиш