Румен Радев: Проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите

„Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране, заяви държавният глава
20 окт 2021 20:08, Нели Христова
625
Румен Радев: Проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите
Снимка: БГНЕС

Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и икономиката, както и лишаване от социален живот. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос относно предстоящото въвеждане на нови мерки за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас, съобщиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава заяви, че се търсят възможно най-леките и гъвкави мерки, които да дават свобода на всеки сектор и на гражданите да запазят своята работоспособност. „Животът, здравето и солидарността са основните ценности в обществото и следва да се водим от тях, когато тенденцията за ръст на заболели и починали расте рязко, а нашите лекари и медицински сестри изнемогват“, подчерта Румен Радев.

Няма политическа сила, която да не се възползва от ситуацията за предизборни цели, заяви президентът в отговор на въпрос за призиви от страна на партии за оставката на министъра на здравеопазването. „Ако има несъвършенства в заповедта, то експертите в министерствата работят за отстраняването им, но кадрови промени към момента не се налагат“, допълни държавният глава.

Румен Радев коментира, че проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите, и призова гражданите да проявят чувство за отговорност, като мислят за себе си и своите близки. „Зеленият сертификат не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого на сила да се ваксинира“, изтъкна държавният глава и припомни, че сертификат се осигурява и за преболедували, както и при направен антигенен тест и PCR тест.

Президентът посочи още, че като част от Европейския съюз нашата икономика и туризъм са свързани с останалите страни, което също трябва да поражда чувство на отговорност. „До затваряне на бизнеси няма да се стигне – учрежденията и всички фирми продължават да работят“, каза Румен Радев и отбеляза, че има приети мерки от правителството, които не са спирали да се прилагат и средства за бизнеса ще бъдат осигурени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


625
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
461
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До карачанаковТогава бяха студентите....А сега са робите работещи за Бойко, Пеевски и ДПС....РОБИТЕ, срещу сандвич и 50 лева....Една част са администрацията, която се страхува да не се върне на село....
460
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои са партия "Възраждане" ? Прокуратурата проверява лидера на партията за присвояване на партийната субсидия. През 2017 г. човека си е купил с партийните пари луксозна къща във Варненско, а съпругата му апартамент.....Без коментар !!!!Румен Радев ги ядосва всички с това, че колкото и да ровят и да ровят, НИЩО....Ами човека спечели честните българи точно с това, че НЕ Е КОРУМПИРАН! Затова си заминаха Бойко - Герб! Затова Бойко си ляга с мисълта за Радев и става с него....Но е страхливец
459
3
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 2 години
Няма ли? Мен ми се струва че точно така ще се решат, боя изгражда
458
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просяците ,вместо вземат съдбата си в свои ръце , отново чакат да им дадат ,,европари'',за които са готови да направят всичко - роби сте били и роби ще си останете ,жалък народ !
457
3
 
29
 
! Отговори
Без доходи до Коледа преди 2 години
Радев, най-добре и ти да го ошамариш, че уж сигурния мандат не е толкова сигурен вече!!!
456
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивайте да стачкувате в Брюксел ! В цял свят е въведен зелен сертификат бе АБОРИГЕНИ !!! С агресия на село в кръчмата....Пренесохте простотията навсякъде...Заради тъпите ви водачи ще ни спрат и европарите.....Като искате да протвстирате за ток и всичко, отивайте в Банкя, ТАМ СА ВИ ПАРИТЕ!
455
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министрите от предишното управление на Бойко Борисов, няма нужда да ги изреждам поименно, са виновни за докарването на ниската образованост и затъпяването на голяма част от нацията. Едно време уважавахме учителите и хора като този министър, който се придвижва към работното си място като всички нас, без почести и слава, беше посрещнат с агресия...Защото един алчен *** от Банкя иска неистово да се върне и да продължава да краде. Срам и позор БЪЛГАРИ !!!
454
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министъра на здравеопазването беше атакуван от една партия на Копейкин...Това са хората, които искат да ни върнат в миналото и даже Белене....
453
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как можаха да посегнат на този фин и интелигентен човек? Може би затова, че идва на работа пеша, че не ползва охрана и служебни автомобили за които плащаме ние данъкоплатците...Вместо да адмирираме този начин на придвижване на министри, както е в цяла европа. Но ние предпочитаме Караянчева да пристига с охраните и мерцедесите....Тогава мълчим. Нямам обяснение на подобно поведение, освен, че за тези 12 години сме загубили всякакъв морал и сме изкривили представите за павилно и не правилно...
452
4
 
45
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Радев ти си един провален политик. Ако искаш някой да те спомене с добро, отърви хората от присъствието си.
451
4
 
35
 
! Отговори
Пилота преди 2 години
Ще се решат проблемите, като се разкараш пилотче. Направо ми се повръща от теб.
450
4
 
38
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
А кой е Фигуранта, че да обявява дали се налагат или не се налагат кадрови промени? Нали се води само Прецедент?. Само министър-председателя, ерго Янев може да уволнява или сменя министри. Ето как гимнастика със зелените чорапи сам си признава, че той командва всичко в тази държава
449
1
 
35
 
! Отговори
3 преди 2 години
Хммм , ами репресиите на Рашков ?
448
28
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
Къде остана върховенството на закона ,прокламирано от всички партии,след нападението на министъра и то на най-интелигентния и образован министър!?Гербаджийска работа!
447
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно агресията трябва да се прехвърли в/у теб
446
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, да се разнасят ковчези и бесилки, да се замерят сгради с развалени яйца и риба, да се къртят павета, да се палят полицаи, да се блокират кръстовища и магистрали, да се бият деца и майки, когато протестите са платени и под юмрука на Радев, с цел да изчегъртат Борисов и Герб е добро. А, когато се протестира срещу служебните некадърници на Радев, които за 6 месеца счупиха държавата, когато стоки, горива и услуги са в пъти по-скъпи и хората умират от Ковид със стотици всеки ден е лошо?
445
0
 
39
 
! Отговори
varg преди 2 години
радев,времето ти я политиката изтече!
444
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Президен, кацаров Ви подписа уволнението. Вече нямате сигурен втори мандат.
443
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като попа, не ме гледайте какво правя а слушайте какво ви говоря!
442
1
 
39
 
! Отговори
позор си преди 2 години
Радев, как ще се решат проблемите? Чрез носене на ковчези, хвърляне на риба пред президенството, чрез окачане на бесилки пред президенството и министерски съвет, чрез хвърляне на яйца и домати, кажи, как? Пълен некъдърник и безхаберник си, разбра ли го сега? От всяко дърво *** не става, нали, особено от твоето дърво.