Правосъдният министър ще поиска оставката на Гешев

В момента се очаква решение на КС относно правомощията му
Обновена: 5 ное 2021 09:38 | 5 ное 2021 09:33,
130
Правосъдният министър ще поиска оставката на Гешев
Снимка: БГНЕС

"Смятам, че имам правомощията да поискам оставката на Иван Гешев", заяви министърът на правосъдието Иван Демерджиев. Той отговаря на въпроси на медии и граждани в рубриката "Властта говори! Открито".

Демерджиев обясни, че към момента се очаква решение на Конституционния съд по отношение правомощията на министъра за искането за оставка.

Правосъдният министър обясни, че Гешев са в конфликт.

Още по темата
"Отдавна сме в конфликт с него, но не в личностен конфликт. Начинът, по който той беше назначен, посланията, които излъчи, провокираха реакция от страна на Пловдивска адвокатска колегия, чиито председател бях аз. Отговорът му беше лично засягане. Оттогава сме в конфликт", посочи Демерджиев и продължи:

"В качеството си на министър смятам, че имам правомощията да поискам оставката му. Чакаме решение на КС по въпроса има ли правомощие министъра за поискването на тази оставка. След това ще внеса искане за оставката му. Поводът са различни досъдебни производства, които водят до щети за българските граждани и до съмнения, че главният прокурор действа спрямо върховенството на закона”, каза министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
13
 
! Отговори
КЪДЕ Е БАТКО? преди 2 години
този нали е от служебното правителство, съвсем логично наречена хунта, основното задължение на такова правителство е да подготви и проведе ЧЕСТНИ ИЗБОРИ, авно сега се кара по радевски, малко, почти никаква работа па изборите, но чегъртане на асфалта и жълтите павета, смяна на ръководствата на всичко държавно, а където могат и на частните... хунта какво да правиш
43
4
 
15
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
РАДЕВ СЕ УПЛАШИ ЯКО ОТ ГЕШЕВ! ИСКА ДА ГО ЧЕГЪРТА СЕГА, ЩОТО СЛЕД ИЗБОРИТЕ НЯМА ДА МОЖЕ!!! САМАЛЬОТА МУ ПИКИРА С БЯСНА СКОРОСТ!
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
I toa e nayasno ,4e ne mozhe da svali Geshev ama vdiga pushilka....oshte sedmica i vi svarshva vremeto Radevi pionki
41
3
 
17
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Модерен комунизъм! НЕ спете спокойно, деца!
40
7
 
23
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
СЛУЖЕБЕН ПРАВОСЪДЕН МИНИСТЪР ТОЕСТ НАЗНАЧЕН ОТ РАДЕВ БЕЗ ИЗБОРИ НЯМА НИКАКВО ПРАВО ДА ИСКА ОСТАВКА НА КОЙТО И ДА Е ПРОКУРОР, ИЗБРАН ПО ЗАКОННИЯ РЕД!!!! КОМУНИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ!
39
5
 
12
 
! Отговори
почна се преди 2 години
И този е кандидат за топло местенце.Предишият го получи!
38
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еее трябва да се свали ГЕШЕВ! ТАКА ЩЕ СЕ оправдаят ПОХАРЧЕНИТЕ пари от ОЛИГАРСИТЕ И РАДЕВ ЩЕ ДИША СПОКОЙНО! ПРЕЧИ ИМ ГЕШЕВ! МАФИЯТА БКП СЕ СТРХУВА!АГЕНТИ НА РУСИЯ БЯХА РАЗКЛАТЕНИ , ПОСОЧЕНИ И ПРЕСЛЕДВАНИ,НЯМА ДА МУ ПРОСТЯТ! ОСТАВАМЕ РУСКА ГУБЕРНИЯ! СКЪПА ГАЗ,ТОК и гладуване и гладуване по руски!
37
15
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Отстраняването на Борисов и Гешеф,за което стояха по площадите цяла година хиляди хора,ще мине през Парламента.За това трябва едно стабилно мнозинство на...промяната.Който е за това,трябва да предпочете тези партии,за да се сформира това мнозинство.Другото са...празни приказки.
36
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърбави, къде да се запиша да троля ве, свържете се с мен, назначете ме. Гешеф е красив, прекрасен, независим, грамотен, обещавам ви. И аз деца като вас гледам, за 5 кинта на ден взимате ли ме?
35
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехеее, едно време прокурорът имаше велика репутация, да си прокурор беше голямо нещо! Днес, Гешев опорочава институцията!
34
7
 
21
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Такава им е всичката работа на тези изчегъртвачи, да уволняват и да разпространяват лъжи. Лъжите на Рашков за подслушването, акциите с дамаджаните, сега пък Кацара лъже, че имало достатъпно кислород за болниците и че след проспаното лято здравната система била по-добре от преди. Башът им Зеления чорап е с речник като на тетка от Женския пазар - заядлив и лъжлив. Типипен шапкар.
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 18 Стига с тази мантра - крадът. Дамаджаната да го докаже.
32
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев Келешев е последната бариера, която спира разследването на Борисов, Пеевски и сие, с една дума хунтата ГЕРБ-ДПС. Махне ли се той, ония ще търкат наровете.
31
6
 
12
 
! Отговори
aa преди 2 години
оууууууу лелелееее верно ли бе майкооооооо страшна работа мани манибоже какви палячовци
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокурорите са врагове на адвокатите! Нормално! В съдебната зала все те се нападат!
29
5
 
13
 
! Отговори
МУНЧО СА СПИЧА преди 2 години
ТО ГЕШЕВ ША *** ОПРАЙ НАКРАЯ
28
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откровен и жалък! Бил в конфликт с Гешев от Адвокатската колегия още уот не бил личностен?!?! Ясно е значи, защо е назначен за министър - за да "чегърта" в името на РадеФ, а не защото може и е годен за тази служба!
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
inache to e iasno che Geshev vliza v shemi veroiatno ne zakonni.no ne za pari ili vlast a za da ponogne da se spravim niakak s 30 godishnite grabiteli.tova e negovata cel.mije da se kaje i istoricheski prizvanie.ne znam zashto ne go vijdate.chiveka vi go kaza niakolko puti publichno
26
5
 
22
 
! Отговори
БСП КОМУНДЕ преди 2 години
И Тоа не е наясно кой може да свали Гешев
25
1
 
9
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Филчев и оня неговия любим прокурор от СГП Хаджиев, работиха в комбина. Прикриваха босовете на София и те ги благотворяха. Къщи, апартаменти, даже на Хаджиев дъщеря му я уредиха в Италия да бачка за мафиите.