БСП: Бъдещият кабинет има шанс за пълен мандат

Няма да отстъпим за ИК и Северна Македония, каза Борислав Гуцанов
25 ное 2021 10:20, Анисия Иванова
95

"Върви се към съставяне на кабинет, защото всяка една от политическите партии, с които водим преговори, разбира ситуацията в страната и прави нужните компромиси. Обнадежден съм от това, което се вижда. Независимо, че сме различни политически формации и всеки има свои виждания, наясно сме какви компромиси трябва да бъдат направени, за да може страната да има редовно правителство", посочи Борислав Гуцанов от БСП в студиото на "България сутрин".

Според него бъдещият кабинет има всички шансове да издържи пълен мандат, тъй като преговорите, които се правят, са с дългосрочен хоризонт.

Още по темата
Социалистът отбеляза, че това, което е видял при преговорите в глава "Транспорт", е, че няма разделителни линии и има много добър диалог.

"Обсъдихме мерките, които трябва да се вземат. Има много слабости при изграждането на автомагистралите, пътищата, при обученията на шофьорите и вземането на шофьорска книжка. Стигна се дотам - във всеки един от областните центрове да има полигони със специални условия, при които да могат начинаещите шофьори да видят как да реагират в различни ситуации", уточни Гуцанов.

По думите му спорове при преговорите несъмнено има, но до този момент не е имало партия, поставяща линия, която да не иска да се преминава.

"Нашият подход е изцяло държавнически. Това го показахме и в предходните два парламента. Има някои неща, които трудно могат да бъдат прескочени. Говорим основно за джендърството. Истанбулската конвенция за нас е нещо, което трудно може да бъде прието. Също и въпросът със Северна Македония - тя трябва да стане пълноправен член на ЕС, но не и за сметка на наши отстъпвания", подчерта социалистът.

Гуцанов каза, че мнението на БСП, че трябва да има ядрени мощности, е категорично.

"Кризата с електричеството сега много ясно показа, че 2013 г., когато правихме референдум, не е било просто така, за да съберем едни подписи за новото строителство на "Белене". Между 5 и 6 пъти е разликата в енергията, която се придобива от атомната централа", заяви събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Опасностите от атомната централа във въглеродни емисии са минимални, почти нулеви, смята социалистът. Той допълни, че БСП ще бъде гарант за държавност, за това страната ни да се развива по един модерен път, както и всяко едно семейство да живее по-нормално и достойно.

Той коментира и изборните резултати.

"Тежка загуба за БСП. Никога не сме изпадали на четвърта позиция след ДПС, затова и председателят на партията пое своята отговорността, като каза, че оставката е акт на тези избори", изтъкна социалистът.

А лошите резултати от вота били следствие и на това, че в БСП имало много хора, които са работили срещу партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По отношение Белене и цената на тока е пълна заблуда.България произвежда достатъчно ток.Проблема е в това ,че ние участваме в борсата за ток,както аеца,така и тецовете и цената се определя от международната борса,а не от Аеца или теца.И при наличен АЕЦ Белене пак щеше да е висока.Само от повишението на цената Аеца има излишък от печалба от над 1,5 милярда евро.ГЕРБ и патриотите подписаха споразумението да сме на международната борса за ток.Ценята за това е висока.
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИЦО ХАЗАРТА-МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО...
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОГАТО ЕДИН ПОЛИТИК ЗАПОЧНЕ ДА ВИ ГОВОРИ ЗА ДЖЕНДЪРСТВО,ЛГБТИ,МАКЕДОНИЯ ИТ .Н.,ТОВА ОЗНАЧАВА,ЧЕ ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА И НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ...
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименТАКА Е...ФЕВРУАРИ МЕСЕЦ 2022 Г.НОВИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ И ТОГАВА БСП НЯМА ДА Е НА 5 МЯСТО,А НАПРАВО ПОД 4 % БАРИЕРА ЗА ВЛИЗАНЕ И ТОГАВА ГУЦАНОВ ЩЕ ГИ РАЗПРАВЯ ТЕЗИ ВРЕЛИ-НЕКИПЕЛИ НА ЖЕНА СИ ВКЪЩИ...
36
9
 
7
 
! Отговори
стига бе преди 2 години
До Психиатър... Добре и какво предлагаш, да оставим управлението пак в крадливата хунта герб-дпс?!?
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЗИ НЕ ГО ИСКАТ В СЕЛОТО,ТОЙ ЗА ПОПОВАТА КЪЩА ПИТА!
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моята прогноза е за нови избори пролетта догодина и въобще избори на 4-6 месеца за следващите 5 години.
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКВОТО И ПРАВИТЕЛСТВО ДА СКАЛЪПИТЕ,ТО НЯМА ДА ИМА ЛЕГИТИМНОСТ,ЗАЩОТО 70 % ОТ ХОРАТА НЕ СА ПРЕДСТАВЕНИ...
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКВО УПРАВЛЕНИЕ БЕ ГУЦАНОВ?С ТЕЗИ 4 %,КОИТО ИМАТЕ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ...96 % ОТ ХОРАТА НЕ ВИ ИСКАТ.НА ТАКОВА ПОВЕДЕНИЕ ИМА ЕДНА МНОГО ХУБАВА НАРОДНА ПРИКАЗКА:ТЕ НЕ ГО ИСКАТ В СЕЛОТО,ТОЙ ЗА ПОПОВАТА КЪЩА ПИТА.
31
5
 
15
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Само като видиш Румен Гечев и Р. Овч. в преговорния им екип - лица които в нормална държава щяха да са още в затвора! И ти става ясно до къде ще стигнат нещата!А за "зелените" АЕЦ, бих препоръчал на другаря да вземе една палатка, да я опъне в Припят да спи две седмици там и да хапва риба и да пийва вода от района на Фукушима! А за разкош може да зарови "чисти" *** от АЕЦ в двора на майка си и да му бере домати от там!Чистото на АЕЦ е комисионните които ще вземат!!!
30
4
 
17
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
Ще го кажа отново, за да може да го осмислите. 3 от 4 партии в новата коалиция са се провалили тотално на изборите. И трите са загубили доверие в много голяма степен. Да участват в управлението е все едно на състезание по лека атлетика да качат на стълбицата за награждаване тримата последни.
29
2
 
9
 
! Отговори
поздрави от Китай преди 2 години
Либералната икономическа политика трябваше да довете до просперитет, но се оказа че за 50 години доведе целия западен свят до икономическа катастрофа. Към това сега се прибавя и енергийната криза. Честито на победителите.
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кабинет с крадци. Мултимилионери - да лапат министерски заплати!
27
3
 
20
 
! Отговори
Как така преди 2 години
до вчера бяха партия от статуквото,а днес вече са промяната?! Много прилича на 89-та, една вечер заспаха комунисти , на сутринта вече бяха социалисти! Интересното ще стане ,когато трябва да се взимат непопулярни мерки ,всеки ще вика другия виновен и дотук!Киро и Асен ще си бият камшика,*** ще каже има редовно правителство и ще го отнесат БСП и ДБ/много интересно как заработиха в коалиция тези 2 партии?!/
26
4
 
17
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
То е резултата ще е такъв - управление от двойкаджии
25
4
 
19
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
От 4 партии в тази четворна коалиция, 3 са загубили брутално изборите, но ще участват в управлението. Това е все едно двойкаджиите в училище да бъдат наградени за добър успех.
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лондон ще заеме мястото на Берлин. Може да нямат такива технологии като Германия, и да са малко колониални, но в Германия след 5 години вече няма да има никакви технологии.
23
3
 
8
 
! Отговори
Ромул Крадев Узунов преди 2 години
Както виждате, въобще не бързам с дата за НС;))) НС, може и да няма;))) Масонската ложа "Слънце Ориент" ша напрай правителство и ша ви управляваме, ние, сите брача масоне! Как, това е друг въпрос, но залъгалките с хубави приказки ги продаваме безплатно, затва ви излъчваме преговорите, наживо, защото така или иначе, знаем, че работите и няма време да ни гледате колко сме умни;))) Парадоксът е, че ние, БСП загубихме катастрофално, паднайми на 10%, ама пак ще ви управляваме.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой лъже повече! Изглежда всички повече от преди!
21
3
 
8
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Дано успеят.От всички само БСП имат някакъв управленски опит, но от време оно. С какви експерти преговарят, щом за енергетиката освен сър Р. овч. друг няма право да коментира. Другите в това отношение са хептен новобранци, Кире направи партия преди няколко месеца, 7/8 също и докато натрупат авторитет, потънаха, ДБ да ги оплачеш. Все по-отчетливо политолозите кометират ситуацията, проамерикански кабинет, проруски президент, тюрлю гювеч от класа. ОК. Аз си искам промарсианските доходи.