Преговорите текат: Повече ли са допирните точки пред "червените линии"?

Темпът и поведението определя победителят в изборите
25 ное 2021 22:51, Петя Славова
46

Ще успеят ли партиите, които са потенциални коалиционни партньори, да се разберат какви политики да водят? Преговорите напредват тема по тема. На пръв поглед изглежда, че допирните точки са повече от "червените линии".

"Популизмът е най-печеливш на тези избори. Преговорите за коалиционно споразумение показват, че той е спечелил, но не знаят сега какво да правят. Единствената партия, която трябва да разширява социалния стълб, също влезе в коловоза на популизма", коментира председателят на "Българска прогресивна линия" Красимир Янков в студиото на "Денят ON AIR".

Бившият социалист се изненада от задния ход на БСП във връзка с АЕЦ "Белене".

"Странно е това поведение, когато на дневен ред е цената на тока. Абдикацията от АЕЦ "Белене" е видима от страна на БСП. Не разбирам кой може да е срещу строителството на нова ядрена мощност. Това обрича България на непосилни цени на електроенергията. Всеки, който е против ядрената енергетика, работи за това в България да не се живее добре", заяви Янков.

Темпa на преговорите ще определя победителят в изборите "Продължаваме промяната", убеден е учредителят на ДСБ Борис Станимиров.

"Все още е много неясен обликът на тези хора. Преговорите са един хитър политически ход от страна на победителите - да принудят останалите за споразумение. Очакването на гражданите е да има правителство. Ще бъдат поети публични ангажименти, от които на следващ етап по-трудно малките партии ще могат да се отметнат", заяви Станимиров пред Bulgaria ON AIR.

И двамата събеседници са категорични, че новото правителство няма да има 100 дни толеранс.

"Това, че правителството няма да има и ден толеранс, е предизвестено от приемствеността от служебния кабинет. Ясно е, че някои от служебните министри ще продължат мандата си в редовното правителство. А в него печеливша е само голямата партия. Позитивите ще са в нея, а негативите - в малките коалиционни партньори", смята Красимир Янков.

Той не вижда готови стратегии за управление на кризите по сектори. Гостите определиха като основен приоритет приемането на Бюджет 2022.

"Не очаквам финансов катаклизъм по отношение на бюджета за следващата година. Подозирам, че отклоняването на темата е тактически ход. С преговорите по други теми се ангажира общественото внимание, а бюджетът е истинското изпитание. Очаквам да го внесат бързо и да започнат дебатите и гласуването му", каза учредителят на ДСБ.


46
Още от Политика
Преговори за правителство: Ще има ли и повече пари за култура
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
Gancho преди 1 седмица
Българска прогресивна линия??? Аман от линии водещи на никъде.
45
0
 
3
 
! Отговори
Лойко преди 1 седмица
Този господин псевдо капацитет в качеството на какъв се изказва. Никога не е било ясно,що за специалист е /освен специалист по общи приказки/. Защо редовно се появява по различни студия? Подобни професионални безработни докога ще дават акъл ненужен никому.
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Коя тоя на снимката бря !!!
43
0
 
2
 
! Отговори
67 преди 1 седмица
Какви преговори. Разпределят се министерски кресла, постове в агенции и пр., места за председател и зам. председатели на НС, места в комисии в НС, автомобилен парк, а за народа пилешки фенери.
42
0
 
2
 
! Отговори
перко преди 1 седмица
С едно изречение: Д.пе да ви е яко!
41
2
 
5
 
! Отговори
Като цяло преди 1 седмица
Линията си е червена - на БСП.
40
2
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 1 седмица
Божков каза че имаме за президент ФИГУРАНТ,след изборите се оказа че имаме и китарист ФИГУРАНТ.Не ми стана много ясно след ВИРТУОЗНОТО му изпълнение присъстващите УУУУУУ ли викаха или У-ХА.
39
1
 
5
 
! Отговори
БС преди 1 седмица
Явно този господин въобще не разбира от ядрена енергетика, дори и Китай вече не прави такива централи. Той въобще Европеец ли е, или някъде от третия свят?
38
6
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Здравейте роби на комунизма, радевата зима е близо..
37
12
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 1 седмица
ти пък от какво умираш бе , от простотия ? Простотията в герб е в големи количества , може да си я менкате с тия от Възраждане.
36
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще има нови избори и шут за подмяната.
35
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората умират,а Резидентът свири и пее като Нерон пред горящия Рим.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами да беше се събудил вчера,избори имаше тогава.Сега си троли 4 год.
33
12
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Попаднахме в някакъв филм на ужасите, хорър, както казват англоезичните! Човек, престъпил закона реди министерства, преди това министър, незаконно издавал актове! Лигльо, чалга певец бистри образованието и на него ще проверим бъдещето на децата ни! Президент дрънка на китара, а жена му тропа хоро, в чест на "победата" си на изборите, на фона стотици умиращи всеки ден! На това кино се докарахме сами! Време е да се събудим!
32
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичкото Румен у парламента Овч. Гечев, Петкòв, Спецов,Радев.Ще ни скьсат опинците.А тия от хард -пард, като сватовници се изявяват.Голям цирк!!!
31
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Румен Гечев - този не спря последните 4 години да пробутва премахването на плоския данък, понеже Герб го спираха. Дали сега няма да го огрее, пожелавам ви го - според него всеки с нормална заплата над 2000 лева е богат и трябва да плаща 20-30%, честито на успелите българи!
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Промяната с БКП в управлението. Тия ги разправяйте на някой друг. България залязва!
29
3
 
2
 
! Отговори
1988 преди 1 седмица
Aнглия изхвърленa от футболa зa нaд 4 години от Aнглия беше и aнгличaните крояхa плaнове зa окончaтелнa зaбрaнa нa футболa не сaмо в Aнглия но и по целият свят с aргумент че футболa е зa дегрaдирaло бaвнорaзвивaщо се негрaмотно мнозинство a умнaтa кaчественa интелигенция винaги е в мaлцинство..........Червеният Мaрксист нa Мултигруп жельо митев желев кво прaви до изплaгиaтствaния от aнглийския неоимпериaлист Дезмънд Сиуърд филм:"Денят нa Незaвисимостa".......От КОГО е 4 юли нa СAЩ????
28
9
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 седмица
Време не бива да се губи. Всяка дясна политика ще е катастрофална за Народ и Държава. Озаотяването на малцинствата,които се гаврят с България,споразумение с Китай за изграждане на електро-структури(в това число Белене), подготовка за щурма,който ни готвят бежанците,подготовка на персонализирани междудържавни отношения от военен и икономически характер преди разложението на ЕС,приемане на неутралитет спрямо Русия,САЩ,Турция,АрабиИзраел,,Русия,Германия и техните странни фашистки конфликти.
27
3
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Правителство ще има,защото БСП,ДБ и ИТН са в низходяща тенденция.Ако се отиде на нови избори БСП ще има 5-6%,а ДБ и ИТН може и да не влязат.В настоящата ситуация всеки провалил сформирането на правителство е обречен на наказателен вот.