Ясно е коя партия кое министерство поема, ПП зад Василев, Рашков и Денков

Кирил Петков е предложението за премиер
242

Нямаме разногласия кой кое министерство очаква. Всеки един министър ще трябва да работи в рамките на коалиционното споразумение. Затова е важно всеки един министър да си дойде с екип, заяви пред БНР Кирил Петков.

Всяка партия ще отговаря за министерството, което поема и ще определя заместник-министрите. Очаква се до средата на седмицата да е готово коалиционното споразумение между четирите партии, а кабинетът да е готов в края на идващата седмица или най-късно тази след нея.

В споразумението няма да има имена на министри, но ще е ясно коя партия за кое министерство ще отговаря.

"Ние от "Продължаваме промяната" няма да изискваме от тях кои да са конкретните кандидати, но ще изискваме резултати. Моята задача ще бъде, ако аз бъда премиер, че тези задачи се изпълняват", допълни Кирил Петков.

"Ние ще дадем кредит на доверие на нашите коалиционни партньори, където също сме се разбрали. Още по-опасно стъпване настрани от нашата политика, няма да има чадър, независимо от коя коалиционна сила те идват. Законът и аршинът ще бъдат еднакви за всички", отсече Петков.

ПП ще подпише коалиционното споразумение поотделно с всяка една от формациите, посочи Петков.

"Синхронът се координира от мандатоносителя. Ние предлагаме да имаме съвет на експертите по теми и когато един проблем не може да се реши на експертно ниво, той да се качи на лидерско".

Той потвърди номинациите на ПП за министри на финансите, на вътрешните работи и на образованието - Асен Василев, Бойко Рашков, Николай Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
7
 
28
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
А с министър Стойчо какво става? Разлюбихте ли го? Барем му дайте един златен медал на изпроводяк.
119
4
 
29
 
! Отговори
ака преди 2 години
а пишете сега а псувайте ама като гласувахте с *** си
118
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНаистина 5 лв. за един хляб и 10 лв. за бутилко олио е различно от ГЕРБ. Изчакайте януари да видите сметките за ток, парно и вода. Наистина има повод за радост.
117
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите погребаха България
116
7
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ура..а..а спете спокойно деца комунизма се завръща. Тази вечер Кокорчо каза по телевизията да пием по една студена вода, защото пари няма за повишаване на пенсиите и ще се съкратят около 30 000 души от държавния апарат. Цените летят в небесата, но всички са доволни, че ГЕРБ не са на власт. Браво другари-чалгари. Честито .
115
50
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всичко различно от ГЕРБ е супер за България
114
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ми обесните, как преди избори почваш да налагаш на другите партии с кого ще правиш джиджи-биджи, без народа да е отишъл по урните, тогава ще си сипя пепел на главата и ще замълча :))) Да поясня, не харесвам банкянската мутра, просто казвам :))
113
1
 
34
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Блазе на глупаците които се надат. Какво предлагат шантажиите, май нищо?
112
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В СИЛОВИТЕ МИНИСТЕРСТВА МВР ИМАЛО ОКОЛО 7000СЛУЖИТЕЛИ КОИТО СА НА ЗАПЛАТА И ПЕНСИЯ ЕДНОВРЕМЕННО ВЕЧЕ 6-ТА ГОД. ПРЕЗ 2022Г.ЗАПОЧВАТ СЕДМА ГОДИНА НА ТАЗИ ХРАНИЛКА И В МО ОКОЛО-3000.ПО СЪЩИЯТ НАЧИН ОТДЕЛНО ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ КОИТО СА ПЕНСИОНИРАНИ НО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ НЯКОИ ПО НА 70ГОД.ТАКА ЛИ ЩЕ СИ ОПРАВИМ ДЪРЖАВАТА.ПОЗОР,НЯМА НЕЗАМЕНИМИ ДО КОГА?
111
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баницата е разпределена, нарязана и сега започва голямото ядене..
110
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пука им на Кирчо и Кокорчо за Македония, не им дреме и за 31 пола...важното е да хванат големите пари от ЕС! А ние да се радваме на младите усмихнати хора и да мразим Борисов и ГЕРБ.
109
6
 
17
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
Тази теза се чу и от Делян Добрев - Защо предвиждате дефицит от 6-7 милиарда, щом ще разкриете кражби за поне 8 милиарда, както твърдите и даже ще ви останат 1-2 милиарда! По-безумно съждение не бях чувал и то от бивш министър!
108
4
 
47
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не съм *** и фен на ГЕРБ! Но, щом промяната са високите цени на всичко, Рашков от ДС отново да бъде министър, президент и премиер нарушаващи Конституцията, благодаря! Нама как да приема тази промяна, след като заплатите ни са обезценени тотално, благодарение на всички тези почтени хубостници от ПП и президентството!
107
5
 
36
 
! Отговори
Мисирката по БНТ преди 2 години
На 14ти декември ще видите първото официално предателство на Подмяната като пуснем македонците в ЕС. Те ни таковат на главите и на историята ни, а Канадецо си го интересува само сухото
106
8
 
42
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Щом Рашков и Денков дето ги видяхме и виждаме какво правиха досега са промяната. Асенчо и той-същия....ще повърна. А тия приказки дето аршина щял да е един за всички ги чуваме от 1989г. -нито ново, нито оригинално, нито се спазва в момента, нито ще се спази. Пак ще повърна. Тия дето си ги поискаха тия, искам да ги чуя след 1-2 години. Сега не искат още да си признаят, че от злоба се наденаха на още по-голям кол. Но нищо, има време.
105
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпроса е, защо Кирчо взе да реди правителство, преди уж "легитимните" избори на "овцете", мислех си, че избора е личен, ама явно не е така.......хахахахаха :))) Добре че не съм мисирка, че щях да се вържа на честността и справедливостта.....дето отдавна не съществуват в нашия живот :))
104
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Порциите за разпределени, държавата е парцелирана, в ход е поредното комунистическо разграбване на България!
103
2
 
40
 
! Отговори
Мисирката по БНТ преди 2 години
До 116Защото комунистите все още държат целия съд в България. Затова Герб създадоха спец прокуратурата. Затова Гешев започна да им секва всички спонсори. Затова и беше всичко. Новина от онзи ден - Банев с гаранция от 500 хил. Е затва. Сега целта е да се ликвидира Гешев и всичко да си е по старумо
102
34
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази статия е от платените за троловете на ГЕРБ. Не си губете времето. Тук пишат дежурните за днес 20 трола.
101
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленото правителство в Германия беше голяма победа за Лондон. Сега Лондон трябва да издържи само още две години, докато рухне икономиката на Германия а след нея и ЕС, и тогава британците са печелишвите от Брекзит получавайки лидерството си в Европа, но при настовящата ситуация не е ясно дали ще може да издържи цели две години и дали няма да рухнат заедно с Германия дори по рано.