Лорер: Жертвите с COVID у нас са от мащабите на световна война

Българското общество беше оставено буквално да умира, заяви той
5 дек 2021 14:42, Петя Славова
325
Лорер: Жертвите с COVID у нас са от мащабите на световна война
Снимка: БГНЕС

"Българското общество беше оставено буквално да умира, изгубихме над 20 хиляди наши съграждани с COVID-епидемията, а това можеше да бъде избегнато. Можеше и ползата от ваксините да бъде обяснено по-добре. Броят на жертвите у нас е от мащабите на световна война", заяви пред БНР Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

Обществото ни не е готово за въвеждане на задължителна ваксинация, ще действаме с активно обяснение на ползите от ваксинацията. Българите са една от най-болните нации в Европа по заболеваемост от проблеми, които са могли да бъдат избегнати. Смъртността в страната е на второ място в света, това са фрапиращи данни, губим и малкото наши сънародници, които са необходими тук, за да извадим България от това блато.

Още по темата

Министърът на здравеопазването на първо място трябва да е силен, да има емпатия, да дава добри идеи, у нас все още има изключителни специалисти, които ги е грижа за страната, допълни Лорер.

В макроикономически план България е стабилна, няма проблем да се взима дългове. Ако се спрат кражбите и течовете, нашият бюджет всъщност е много добър. Много от тези кражби са направени изцяло законно - това е много тъжно. Затова е важно КПКОНПИ да има нов състав.

Българските регулатори като цяло не функционират добре, те не контролират дейностите в държавата, и КЕВР е само един от тези примери. Поради изтеклите мандати на ръководството на комисията те ще бъдат сменени, и регулаторът ще заработи в полза на гражданите, закани се Лорер.

Всички коалиционни партньори са заявили ясно желание да участват в управлението, всеки един от тях има определени теми, за които работят от години, и затова ни се струва редно те да управляват тези части от портфолиото на МС.

Служебното правителство вече премина стереотипа за правителство, то излезе в по-широка функция за разкриване на корупция, но и за предлагане на бюджет - това е отговорен акт и са длъжни да подготвят страната за следващия период, допълви Лорер.директни разговори със световните лидери, за да понижи напрежението, отбелязва още Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
16
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Лорер какъв ще става последно? Министър на външните работи или министър на здравеопазването? Няма ли кой да се обади на Бучковски в Северна македония и да пита?
240
4
 
12
 
! Отговори
opa преди 2 години
аз па мислех, че цифрите се нагласяват, за да може да хванем некоя субсидия от Европа.Бутне го кола- корона, Падне от мост - корона. Задави се със супа - корона.Нашата мутация, най смъртоносната ей..
239
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЙДЕ МАХНЕТЕ Я ТАЗИ СТАТИЯ ВЕЧЕ
238
3
 
9
 
! Отговори
... преди 2 години
Някой от групата "А вие що биете ***" няма ли да попита "Къде е Кунчев,бе?"...
237
3
 
12
 
! Отговори
Без доходи до Коледа преди 2 години
Лорер, що говориш тъпотии... изказването е на нивото на еднокнижеца!!! Провери пак а?
236
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя явно говори за в Израел.
235
2
 
2
 
! Отговори
Бени Хил преди 2 години
До КойНеСкачаЕчервенНа ДС чумата имаш в предвид.
234
1
 
23
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Този, след като се понаучи на гешефти в Израел,(образова се там), Франция, Турция, реши да се опита и тук.Живял и живее до сега сред Небългари, не в България, преследвал не български цели, изведнаж България му домиля, много, много, като на онзи от Мадрид. Значи има защо! Месията идва, идва, заедно с жена си, че и тя трябва да припечели нещо...радвайте им се!
233
3
 
3
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
Щом като те изнасят от ковидотделението, значи си умрял от ковида.От ясно, по-ясно!
232
23
 
9
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
Хубаво е, че има и трезвомислещи политици като Лорер. Дано наистина започнат адекватна борба с коронавируса. Вече две години хаос и много жертви.
231
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксината им била проблемът?! И нито дума за калпавата здравна система, която съвместно с убийствените доходи на работещите бедни и на голяма част от пенсионерите обрича българите на изчезване... И да - "пандемията" си е война, война срещу човечеството за нов световен ред, угоден на глобалните пари. Нов фашизъм - парадоксално е, но най-пострадалите са най-последователни в практиките му
230
3
 
21
 
! Отговори
стоян преди 2 години
Жертвите на 30 годишният т.н.преход са с мащабите на световна война.Българският народ се стопи наполовина от "хубав живот".За капак на всичко няма вкаран в затвора нито един политик или олигарх.Крадци като Боко Тиквата,Пеевски,Доган,Гоце,Станишев и т.н.все още са на свобода.Вяка следваща власт трябва да е наясно-няма ли осъдени,няма ли справедливост-заминават на бунището.България има нужда от катарзис.
229
5
 
18
 
! Отговори
K преди 2 години
Слава Богу природата скоро ще сложи край на пандемията и на пръдлжаващото нарушение на конституцията чрез зеления сертификат. Все пак са наясно, че опитат ли се да въведат задължително ваксиниране в крайната му форма ги чака гражданска война
228
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
махнете статията че ми се повръща от такива снимки
227
2
 
6
 
! Отговори
пппп преди 2 години
Ооо, ясноо - оня д. ятом е натресъл тоя д.лорер и с това условие изтика 4 п на върха!
226
2
 
14
 
! Отговори
СЛУЧАЕН МИНУВАЧ преди 2 години
Стана ясно кой дърпа конците на новата партия
225
2
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Сайта също е еврейски затова не се чудете за информацията която ни заливавесели празници
224
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами отивай си и оправяй нещата!
223
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Наблюдател -------- НЕ СИ ДОБРЕ!
222
5
 
16
 
! Отговори
NO FAKE преди 2 години
Лорер благодарим ти за загрижеността но няма нужда били бил така добър да се махнеш от България и да си отидеш у вашта обетована земя там да се разпореждаш за да не ядеш кютек.благодаря за разбирането.А и забравих да спомена че сайта също е *** така че не се учудвайте за статиите които публикуват.